autor:

flori de piatra

» » Mancaruri cu carne

Rata salbatica cu varza

Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 ianuarie 2010

Ingrediente
1-2 rate, 1-2 varza acra, piper boabe, 100g kaizer, cimbru, foi de dafin, ulei, 1 pahar de vin

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Se curata rata de pene , se parleste pe flacara, se spala, se portioneaza si se pune la fiert in apa rece pana iese spuma,dupa care se arunca prima apa si se spala din nou continuandu-se fierberea la foc mic. (Fezandarea ratei se face in pene).Pentru fragezire se adauga vin.Varza se spala si se toaca, apoi se adauga peste carnea de rata.Se pun boabele de piper,dafinul, cimbrul, uleiul si putina apa, kaizerul taiat felii.Se fierbe acoperit la foc mic.
Inainte de a fi gata, se scot bucatile de carne deasupra verzei si se introduce cratita la cuptor sa se rumeneasca. Se poateservi cu mamaliguta calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rata salbatica cu varza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tochitura olteneasca (Super apetisant)

Tochitura olteneasca (Super apetisant)

Carnea se spala si se taie cubulete, dupa care se inabuse intr-un wok, impreuna cu uleiul, o cana

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui pe pat de legume,condimentate cu cimbru

Pulpe de pui pe pat de legume,condimentate cu cimbru

Ne ocupam mai intai de legume..........curatam cartofii si ii taiem rondele groase de circa 1 cm,dovlecelul

3 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

    Foarte buna mancarea! Aveti ca pasiune vanatul?

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

    O bunatate...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

      Frumoasa prezentare. Cred ca gustul e pe masura.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

      frumoasa foc rata,si foarte buna pe varza.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 1-2 rate
  • 1-2 varza acra
  • piper boabe
  • 100g kaizer
  • cimbru
  • foi de dafin
  • ulei
  • 1 pahar de vin

Raporteaza reteta

Retete
de flori de piatra
Iepure cu masline

Iepure cu masline

Se spala iepurele f. bine, se curata de pielite, par, alice si se curge de sangele pe care-l lasa.

20 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tochitura de vanat

Tochitura de vanat

Maruntaiele se spala bine in apa rece. Se toaca in cubulete potrivite si se pun in uleiul deja incins

17 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Supa cu galuste

Supa cu galuste

Se spala carnea de pasare si se pune la fiert. Se ia spuma pe care o lasa, se adauga ceapa, pastarnacul,

31 voturi    16 comentarii
2h
Supe de carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

4 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Musaca cu cartofi si carne