Se curata rata de pene , se parleste pe flacara, se spala, se portioneaza si se pune la fiert in apa rece pana iese spuma,dupa care se arunca prima apa si se spala din nou continuandu-se fierberea la foc mic. (Fezandarea ratei se face in pene).Pentru fragezire se adauga vin.Varza se spala si se toaca, apoi se adauga peste carnea de rata.Se pun boabele de piper,dafinul, cimbrul, uleiul si putina apa, kaizerul taiat felii.Se fierbe acoperit la foc mic.
Inainte de a fi gata, se scot bucatile de carne deasupra verzei si se introduce cratita la cuptor sa se rumeneasca. Se poateservi cu mamaliguta calda.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii