Inainte de a fi fripta, rata se marineaza. Se face o marinata din vin rosu, otet diluat, cateva foi de dafin, boabe de piper; se fierbe si se toarna fierbinte peste rata asezata intr-o cratita smaltuita. Se lasa astfel peste noapte. A doua zi se scoate rata marinata, se impaneaza cu felioare de slanina, se unge cu unt si se frige la tava la cuptor, stropindu-se mereu cu sosul din tava. Cand este gata, se taie, se asaza pe farfurie cu garnitura de legume, iar sosului din tava i se adauga un paharel de vin rosu su, dupa ce afiert inca putin, se pune in sosiera si se serveste o data cu friptura.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii