autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

Rata umpluta cu portocale

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 ianuarie 2013

Ingrediente
50 g unt ,, 100 g jambon ,, sare, piper, , 4 portocale, , 1 catel de usturoi ,, 1 crenguta de cimbru ,, cateva fire de patrunjel verde, , miezul de la o felie de paine alba, inmuiata in lapte si stoarsa ,, 1 galbenus ,, ficatul si inima de la rata

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

1.Se curata rata de fulgi si intestine sau se cumpara o rata de la magazin.
2. Se curata portocalele si pulpa se taie cubulete, apoi se toaca ceapa, usturoiul, jambonul, ficatul si inima. Se amesteca cu restul ingredientelor pentru umplutura.
3.Se umple rata. Se coase cu grija deschizatura, se unge rata cu unt, se sareaza, pipereaza si se da la cuptor incins pana se patrunde si se rumeneste frumos.
4.Rata cu portocale se serveste cu crochete de cartofi, salata si un vin alb sec. Se orneaza cu felii de portocala.(90 minute)
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rata umpluta cu portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Snitel cu sos

Snitel cu sos

Feliez carnea ,o bat si o trec prin faina,apoi o prajesc foarte putin cat sa se prinda faina de carne,pe

27 voturi    13 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ficat in stil Venetian

Ficat in stil Venetian

Taiati ceapa solzisori nu prea fini si o puneti la calit in ulei si cu putina apa, prajiti pina cind

10 voturi    13 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nelu Vizitiu , 06 decembrie 2014

    Foarte Buna.

  • Fara foto

    Codorean Sonia , 26 februarie 2014

    Foarte Buna.

  • Fara foto

    Codorean Sonia , 26 februarie 2014

    Multumesc pt. reteta.

    • Fara foto

      Claudia Murariu , 08 februarie 2014

      Pofta buna!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2013

      De mult vreau sa gust aceasta combinatie, cu siguranta o bunatate.

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2013

      Idee interesanta la punga, am preparat pui, gaina, curcan, dar rata sau gasca la punga, nu.E timpul sa incerc si eu....

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

      Am pregatit si eu rata cu portocale dar la punga,voi incerca sa o pregatesc si dupa aceasta reteta ...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 50 g unt ,
  • 100 g jambon ,
  • sare
  • piper
  • 4 portocale
  • 1 catel de usturoi ,
  • 1 crenguta de cimbru ,
  • cateva fire de patrunjel verde
  • miezul de la o felie de paine alba
  • inmuiata in lapte si stoarsa ,
  • 1 galbenus ,
  • ficatul si inima de la rata

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

De mult vreau sa gust aceasta combinatie, cu siguranta o bunatate.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Sferturi de pui umplute