Rata umpluta cu portocale

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Rata umpluta cu portocale

Ingrediente

  • 50 g unt ,
  • 100 g jambon ,
  • sare, piper,
  • 4 portocale,
  • 1 catel de usturoi ,
  • 1 crenguta de cimbru ,
  • cateva fire de patrunjel verde,
  • miezul de la o felie de paine alba, inmuiata in lapte si stoarsa ,
  • 1 galbenus ,
  • ficatul si inima de la rata;

Mod de preparare

1.Se curata rata de fulgi si intestine sau se cumpara o rata de la magazin.

2. Se curata portocalele si pulpa se taie cubulete, apoi se toaca ceapa, usturoiul, jambonul, ficatul si inima. Se amesteca cu restul ingredientelor pentru umplutura.

3.Se umple rata. Se coase cu grija deschizatura, se unge rata cu unt, se sareaza, pipereaza si se da la cuptor incins pana se patrunde si se rumeneste frumos.

4.Rata cu portocale se serveste cu crochete de cartofi, salata si un vin alb sec. Se orneaza cu felii de portocala.(90 minute)

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Salata de icre

Salata de icre

Reteta de salata de icre. Cum faci acasa salata de icre.

Salata de icre
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor