Cartofii se curata, se spala si se pun la fiert pt 15-20 minute. Rata se spala bine, se sareaza atat in interior cat si in exterior, se condimenteaza cu piper, cimbru si boia. O parte din cartofii fierti se amesteca bine cu merele taiate cubulete, se stropeste compozitia cu ulei si se condimenteaza.
Se umple rata cu cartofi si mere, se coase cu ata, se pune pe spate intr-o tava cu putina apa, dupa care se introduce in cuptor pentru 1h 30min. Se curata ceapa, se taie rondele si dupa 15 minute se adauga in tava.
Rata umpluta trebuie intepata sub aripi si copane pentru a-si lasa grasimea si se stropeste din cand in cand cu lichidul din tava. Se mai adauga apa in tava daca este nevoie si cu 15 minute inainte de final se pun pe langa rata umpluta cartofii care ne-au mai ramas si cateva masline.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii