Ratatouille

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un ardei capia
  • 2 dovlecei, curatati de coaja
  • o vânata mica, curatata de coaja
  • o ceapa
  • 2 rosii bine coapte
  • 50 gr ciuperci albe de cultura (champignon),
  • taiate in sferturi
  • 200 ml suc de rosii
  • o lingura busuioc verde, tocat
  • sare, piper negru macinat

Mod de preparare

Se curata ardeiul sise toaca in cuburi mici, la fel si vânata. Se taie si dovleceii in felii mai groase si ceapa in rondele fine.

Se curata rosiile de pielita si taiati-le in sferturi.

Se pun toate legumele intr-o cratita, impreuna cu sucul de rosii, sare si piper dupa gust.

Când mâncarea incepe sa fiarba, se acopera vasul si se lasa pe foc inca 15 minute (sau cât este necesar ca sa se inmoaie legumele).

se scot legumele din cratita si aranjati-le pe un platou.

se pune din nou cratita pe foc si dati sosul intr-un clocot scurt, ca sa se ingroase putin. Se adauga sare si piper, daca este nevoie.

Se strecoara sosul si se toarna peste legumele din platou. Mâncarea poate fi servita atât rece, cât si calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor