autor:

dragos

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ratatouille

Autor: dragos (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dragos (Maestru bucatar)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Ingrediente
un ardei capia, 2 dovlecei, curatati de coaja, o vânata mica, curatata de coaja, o ceapa, 2 rosii bine coapte, 50 gr ciuperci albe de cultura (champignon),, taiate in sferturi, 200 ml suc de rosii, o lingura busuioc verde, tocat, sare, piper negru macinat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

1 Curatati ardeiul si tocati-1 in cuburi mici, la fel si vânata. Taiati dovleceii in felii mai groase si ceapa in rondele fine.


2 Curatati rosiile de pielita si taiati-le in sferturi.


3 Puneti toate legumele intr-o cratita, impreuna cu sucul de rosii, sare si piper dupa gust.


4 Când mâncarea incepe sa fiarba, acoperiti vasul si lasati-1 pe foc inca 15 minute (sau cât este necesar ca sa se inmoaie legumele).


5 Scoateti legumele din cratita si aranjati-le pe un platou.


6 Puneti din nou cratita pe foc si dati sosul intr-un clocot scurt, ca sa se ingroase putin. Mai adaugati sare si piper, daca este nevoie.

7 Strecurati sosul si turnati-l peste legumele din platou. Mâncarea poate fi servita atât rece, cât si calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Lecso (Ratatouille)

Lecso (Ratatouille)

Se spala legumele si se taie fasii subtiri ardeii si rosiile iar ceapa se taie solzisori. Se pune

8 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Ratatouille

Ratatouille

1) Curatati vinetele si taiati-le cubulete mici, pregatiti ardeii si taiati-i feliute subtiri, dovleceii

9 voturi    2 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • un ardei capia
  • 2 dovlecei
  • curatati de coaja
  • o vânata mica
  • curatata de coaja
  • o ceapa
  • 2 rosii bine coapte
  • 50 gr ciuperci albe de cultura (champignon),
  • taiate in sferturi
  • 200 ml suc de rosii
  • o lingura busuioc verde
  • tocat
  • sare
  • piper negru macinat

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
CARTOFI CU CARNATI LA CUPTOR