autor:

dragos

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ratatouille

Autor: dragos (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dragos (Maestru bucatar)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Ingrediente
un ardei capia, 2 dovlecei, curatati de coaja, o vânata mica, curatata de coaja, o ceapa, 2 rosii bine coapte, 50 gr ciuperci albe de cultura (champignon),, taiate in sferturi, 200 ml suc de rosii, o lingura busuioc verde, tocat, sare, piper negru macinat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

1 Curatati ardeiul si tocati-1 in cuburi mici, la fel si vânata. Taiati dovleceii in felii mai groase si ceapa in rondele fine.


2 Curatati rosiile de pielita si taiati-le in sferturi.


3 Puneti toate legumele intr-o cratita, impreuna cu sucul de rosii, sare si piper dupa gust.


4 Când mâncarea incepe sa fiarba, acoperiti vasul si lasati-1 pe foc inca 15 minute (sau cât este necesar ca sa se inmoaie legumele).


5 Scoateti legumele din cratita si aranjati-le pe un platou.


6 Puneti din nou cratita pe foc si dati sosul intr-un clocot scurt, ca sa se ingroase putin. Mai adaugati sare si piper, daca este nevoie.

7 Strecurati sosul si turnati-l peste legumele din platou. Mâncarea poate fi servita atât rece, cât si calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ratatouille

Ratatouille

Legumele se taie felii subtiri dupa care dovleceii si vinetele se pun intre doua farfurii si se presara

7 voturi    3 comentarii
1h
Retete de post
Ratatouille niçoise

Ratatouille niçoise

Se taie ceapa rondele, usturoiul se striveste cu dosul furculitei, ardeii grasi, vinetele si dovleceii

19 voturi    2 comentarii
35 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • un ardei capia
  • 2 dovlecei
  • curatati de coaja
  • o vânata mica
  • curatata de coaja
  • o ceapa
  • 2 rosii bine coapte
  • 50 gr ciuperci albe de cultura (champignon),
  • taiate in sferturi
  • 200 ml suc de rosii
  • o lingura busuioc verde
  • tocat
  • sare
  • piper negru macinat

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancarica de vara cu copanele Mancarica de vara cu copanele

Pulpele se curata si se spala, apoi se cresteaza, dupa care se pun in tigaie cu putin ulei sa se rumeneasca. Legumele curatate si spalate,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Vinete umplute cu dovlecel si ciuperci