Cum se pregateste:Sosul:Intr-o tigaie destul de incapatoare, pune usturoiul pisat, ceapa taiata marunt si uleiul de masline. Caleste-le la foc mic pana capata o culoare aurie; Adauga rosiile, cimbrul, patrunjelul si foaia de dafin; Fierbe sosul la foc mic, 3-4 minute, apoi adauga sare dupa gust; Lasa-l sa mai dea intr-un clocot si adauga ardeii grasi, tocati foarte marunt (poti folosi un robot de bucatarie); Fierbe sosul timp de 5-6 minute, apoi stinge focul.
Otetul aromat:Intr-un bol pune uleiul de masline, condimentele taiate marunt, otetul balsamic si amesteca-le bine; Sareaza si pipereaza dupa gust.
Legumele:Incinge cuptorul la 250 grade; Taie vinetele felii subtiri (rondele) de cel mult un centimentru grosime, sareaza-le si pune-le intr-un castron. Este indicat sa le tai cu 2-3 ore inainte de a le gati, pentru a li se scurge zeama in exces; Taie apoi dovleceii, felii la fel de groase. Daca folosesti dovlecel normal in locul celui verde, curata-i mai intai coaja; Pune rondelele de dovlecei intr-o tava sau intr-un castron, sareaza si adauga cimbrul si busuiocul peste ei; La urma taie rosiile, rondele. Adauga peste felii putin piper si patrunjelul tocat marunt;
Atentie! Ai grija ca toate legumele sa aiba aproximativ aceeasi dimensiune cand le tai, pentru a da un aspect cat mai placut mancarii!Intr-o tava, pune uleiul de masline si intinde-l bine pe toata suprafata acesteia; Aseaza legumele una peste alta alternandu-le, pana se umple tava; Presara apoi usturoiul taiat marunt peste acestea; Acopera tava cu folie de aluminiu si pune-o in cuptor, la foc mediu timp de 45 minute;
•Scoate apoi tava si inlatura folia de aluminiu. Verifica daca legumele s-au copt, daca nu mai adauga-le la cuptor si verifica-le din cand in cand. Procedeaza la fel si in cazul in care acestea si-au lasat multa zeama, insa potriveste cuptorul la foc mic;
•Cand sunt gata adauga sosul de rosii peste ele si mai lasa-le la cuptor timp de 2-3 minute.
Cum se serveste: In mijlocul unei farfurii, aseaza putin din acest preparat si, de jur imprejur adauga putin din sosul de otet aromat;Ratatouille se poate servi rece sau cald, ca aperitiv sau ca fel principal.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii