autor:

Fara foto

» » Retete vegetariene

Ratatouille

Autor: marinela dramnesc (Bucatar sef)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 25 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marinela dramnesc (Bucatar sef)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 25 august 2009

Ingrediente
Pentru legume:2 vinete subtiri 2 dovlecei verzi (poti folosi si dovlecei normali) 3-4 rosii nu foarte mari 2-3 catei de usturoi tocati marunt 2 linguri cimbru 2 linguri busuioc (de preferat proaspat) 2 linguri ulei de masline 2 linguri patrunjel tocat Sare Piper., Pentru sos:½ ardei rosu ½ ardei galben ½ ardei verde 2 linguri ulei de masline extravirgin 2-3 catei de usturoi pisati marunt 1 ceapa mare taiata marunt 2-3 rosii de marime medie decojite si taiate in cubulete foarte mici 1 lingurita cimbru (tocat marunt daca este proaspat) 1 lingurita patrunjel tocat marunt 1 foaie de dafin Sare., Pentru otetul aromat: 1 lingura ulei de masline extravirgin 1 lingura otet balsamic 1 lingura ierburi aromate asortate ( cimbru, oregano, busuioc), de preferat proaspete Sare Piper negru

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Cum se pregateste:Sosul:Intr-o tigaie destul de incapatoare, pune usturoiul pisat, ceapa taiata marunt si uleiul de masline. Caleste-le la foc mic pana capata o culoare aurie; Adauga rosiile, cimbrul, patrunjelul si foaia de dafin; Fierbe sosul la foc mic, 3-4 minute, apoi adauga sare dupa gust; Lasa-l sa mai dea intr-un clocot si adauga ardeii grasi, tocati foarte marunt (poti folosi un robot de bucatarie); Fierbe sosul timp de 5-6 minute, apoi stinge focul.

Otetul aromat:Intr-un bol pune uleiul de masline, condimentele taiate marunt, otetul balsamic si amesteca-le bine; Sareaza si pipereaza dupa gust.

Legumele:Incinge cuptorul la 250 grade; Taie vinetele felii subtiri (rondele) de cel mult un centimentru grosime, sareaza-le si pune-le intr-un castron. Este indicat sa le tai cu 2-3 ore inainte de a le gati, pentru a li se scurge zeama in exces; Taie apoi dovleceii, felii la fel de groase. Daca folosesti dovlecel normal in locul celui verde, curata-i mai intai coaja; Pune rondelele de dovlecei intr-o tava sau intr-un castron, sareaza si adauga cimbrul si busuiocul peste ei; La urma taie rosiile, rondele. Adauga peste felii putin piper si patrunjelul tocat marunt;

Atentie! Ai grija ca toate legumele sa aiba aproximativ aceeasi dimensiune cand le tai, pentru a da un aspect cat mai placut mancarii!Intr-o tava, pune uleiul de masline si intinde-l bine pe toata suprafata acesteia; Aseaza legumele una peste alta alternandu-le, pana se umple tava; Presara apoi usturoiul taiat marunt peste acestea; Acopera tava cu folie de aluminiu si pune-o in cuptor, la foc mediu timp de 45 minute;

•Scoate apoi tava si inlatura folia de aluminiu. Verifica daca legumele s-au copt, daca nu mai adauga-le la cuptor si verifica-le din cand in cand. Procedeaza la fel si in cazul in care acestea si-au lasat multa zeama, insa potriveste cuptorul la foc mic;

•Cand sunt gata adauga sosul de rosii peste ele si mai lasa-le la cuptor timp de 2-3 minute.

Cum se serveste: In mijlocul unei farfurii, aseaza putin din acest preparat si, de jur imprejur adauga putin din sosul de otet aromat;Ratatouille se poate servi rece sau cald, ca aperitiv sau ca fel principal.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Ratatouille de ardei (reteta franceza)

Ratatouille de ardei (reteta franceza)

Se curata legumele, se spala, se taie ceapa julien, ardeii se taie in bucati mai marisoare. Se incinge

12 voturi    4 comentarii
20 min
Retete vegetariene
Saramura de crap cu legume ratatouille si galuste de mamaliga

Saramura de crap cu legume ratatouille si galuste de mamaliga

Bucata de crap se spala,se inlatura solzii si se curata interiorul,apoi se taie rondele de 3cm grosime. Se

4 voturi    5 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru legume:2 vinete subtiri 2 dovlecei verzi (poti folosi si dovlecei normali) 3-4 rosii nu foarte mari 2-3 catei de usturoi tocati marunt 2 linguri cimbru 2 linguri busuioc (de preferat proaspat) 2 linguri ulei de masline 2 linguri patrunjel tocat Sare Piper.
  • Pentru sos:½ ardei rosu ½ ardei galben ½ ardei verde 2 linguri ulei de masline extravirgin 2-3 catei de usturoi pisati marunt 1 ceapa mare taiata marunt 2-3 rosii de marime medie decojite si taiate in cubulete foarte mici 1 lingurita cimbru (tocat marunt daca este proaspat) 1 lingurita patrunjel tocat marunt 1 foaie de dafin Sare.
  • Pentru otetul aromat: 1 lingura ulei de masline extravirgin 1 lingura otet balsamic 1 lingura ierburi aromate asortate ( cimbru
  • oregano
  • busuioc)
  • de preferat proaspete Sare Piper negru

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Varza calita