autor:

Pur_si_simplu_papa_bun

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ratatouille cu pui

Autor: Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iulie 2011

Ingrediente
• 1 piept de pui, • 1 vânătă, • 1-2 dovlecei, • 1 ceapă mare, • 3 căței de usturoi, • 1 ardei, • 1 morcov, • 2 roșii mari și zemoase, • ulei, • busuioc și cimbru, • sare și piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 50 min

19 voturi

Mod de preparare

Azi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri proaspete. Rețeta tradițională conține vinete, dovlecei, ceapă, ardei, roșii, usturoi, busuioc și cimbru, dar se pot adăuga și alte ingrediente după cum vă place. Dacă o gătiți fără carne devine o delicioasă mâncare vegetariană sau de post. Merită încercată!!
Vânăta și dovleceii se spală bine și se taie bucăți (le-am lăsat coaja, dar dacă nu vă place puteți să o curățați). Bucățile de vânătă le-am sărat și după 1 minut le-am tamponat cu prosop de hârtie pentru a îndepărta sucul amar. Într-o tigaie am încins 2 linguri de ulei și am pus bucățile de vinete la călit, la foc potrivit, pe fiecare parte timp de 5 minute.
După ce au prins o culoare maronie și se înmoaie, le-am scos pe o farfurie și într-o altă lingură de ulei am pus la călit dovleceii și rondelele de morcov.
Acestea se călesc până devin aurii de toate părțile, apoi le-am scos pe o farfurie.
Pieptul de pui l-am dezosat și l-am tăiat bucăți, apoi l-am călit împreună cu ceapa, ardeiul și usturoiul tocate. Din grădina mea de balcon am cules o mână de busuioc și niște cimbru :)).
Într-un vas rezistent la căldură am pus legumele și carnea călite, roșiile tăiate bucăți, sare, piper și verdețurile tocate. Fiindcă roșiile nu au fost destul de zemoase am adăugat puțin bulion diluat cu apă (puțină pentru că își mai lasă și legumele zeamă). Am acoperit vasul cu folie de aluminiu și l-am dat la cuptor pentru o oră sau chiar mai puțin (legumele trebuie să fie bine pătrunse, dar nu terciuite). După ce l-am scos de la cuptor am mai presărat verdeață tocată și usturoi pisat, pentru mai multă savoare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille cu pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole cu smantana

Fasole cu smantana

1. Rumenim costita intr-o tigaie non-aderenta. 2. Calim legumele impreuna cu costita rumena.

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole verde cu sos de rosii

Fasole verde cu sos de rosii

Fsolea se pune la fiert in aburi , iar intre timp se pregateste sosul. Se taie ceapa julien si se

4 voturi    7 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2014

    Nu stiu cat de dietetica este aceasta reteta cand legumele si carnea le prajesti in ulei?

Dificultate

Redusa

Timp

1h 50 min

19 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Pur_si_simplu_papa_bun
Friptură cu pachețele de cartofi, piure de țelină și ceapă caramelizată

Friptură cu pachețele de cartofi, piure de țelină și ceapă caramelizată

Într-un vas ceramic am pus ceapă și usturoi verde tocate, peste care am așezat bucățile de

15 voturi    4 comentarii
3h 15 min
Fripturi
Prăjitură cu foi cu miere de albine

Prăjitură cu foi cu miere de albine

Se face crema conform indicațiilor de pe pachet, apoi se încorporează margarina în cremă, cu

16 voturi    20 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Pulpe de pui cu găluște

Pulpe de pui cu găluște

Pulpele se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se prăjesc în ulei, apoi se adaugă cepele

10 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

Nu stiu cat de dietetica este aceasta reteta cand legumele si carnea le prajesti in ulei?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza a la Cluj (cu varza dulce) Varza a la Cluj (cu varza dulce)

Acest preparat il gasiti foarte des in zona Ardealului, gatit fie cu varza dulce, fie cu varza murata (cel mai des). Eu prefer sa o

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Ardei umpluti cu carne de porc Ardei umpluti cu carne de porc

Orezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape, se scurge si se adauga la tigaie cu 50 ml de ulei unde se caleste putin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciupercute 1)