autor:

Julia

» » Retete vegetariene

RATATOUILLE DE VARA

Autor: Julia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Julia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 decembrie 2009

Ingrediente
- 300 g vinete, - 300 g dovlecei mici(zucchini), - 1 ardei gras rosu,verde si galben, - 300 g rosii, - 2 cepe, - 2 catei de usturoi, - 1 lingurita rozmarin proaspat, - 7 linguri ulei de masline, - sare, - piper macinat

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se spala legumele,se scurg si se curata.Se taie vinetele in cubulete si se sareaza.Se taie dovleceii in felii.
Se taie ardeii in patru,li se indeparteaza cotorul si peretii interiori,se spala si se taie fasii.Se oparesc rosiile,se decojesc,se scot semintele,iar pulpa se taie cubulete.
Se curata ceapa si usturoiul,ceapa se taie in cubulete mici,iar usturoiul se piseaza.Se spala verdeturile,se usuca prin stergere si se toaca foarte marunt.
Se preseaza vinetele intre doua prosoape de hartie pentru a se usca si se prajesc in ulei,intr-o tigaie mare.Se scot,iar apoi se prajesc pe rand dovleceii si ardeii,in cate 2 linguri de ulei.Se caleste ceapa si usturoiul in uleiul ramas.
Se aseaza legumele pe straturi intr-o oala,incepand si terminand cu vinetele.Peste fiecare strat se presara sare,piper,ceapa,usturoi si verdeturi.Se fierbe acoperit la foc mediu,timp de 20 minute,fara a amesteca.
Daca ti-a placut reteta noastra "RATATOUILLE DE VARA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Dovlecel gratinat cu usturoi

Dovlecel gratinat cu usturoi

Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente

15 voturi    12 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special

0 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • - 300 g vinete
  • - 300 g dovlecei mici(zucchini)
  • - 1 ardei gras rosu,verde si galben
  • - 300 g rosii
  • - 2 cepe
  • - 2 catei de usturoi
  • - 1 lingurita rozmarin proaspat
  • - 7 linguri ulei de masline
  • - sare
  • - piper macinat

Raporteaza reteta

Retete

din Retete vegetariene

Cartofi gratinati, cu telemea si ou Cartofi gratinati, cu telemea si ou

1. Se spala cartofii si se fierb in coaja circa 20 minute (nu complet fierti, pentru ca se mai coc in cuptor) 2. Se fierb ouale, tari

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Rondele de vinete la cuptor Rondele de vinete la cuptor

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rulouri pizza