autor:

Julia

» » Retete vegetariene

RATATOUILLE DE VARA

Autor: Julia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Julia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 decembrie 2009

Ingrediente
- 300 g vinete, - 300 g dovlecei mici(zucchini), - 1 ardei gras rosu,verde si galben, - 300 g rosii, - 2 cepe, - 2 catei de usturoi, - 1 lingurita rozmarin proaspat, - 7 linguri ulei de masline, - sare, - piper macinat

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se spala legumele,se scurg si se curata.Se taie vinetele in cubulete si se sareaza.Se taie dovleceii in felii.
Se taie ardeii in patru,li se indeparteaza cotorul si peretii interiori,se spala si se taie fasii.Se oparesc rosiile,se decojesc,se scot semintele,iar pulpa se taie cubulete.
Se curata ceapa si usturoiul,ceapa se taie in cubulete mici,iar usturoiul se piseaza.Se spala verdeturile,se usuca prin stergere si se toaca foarte marunt.
Se preseaza vinetele intre doua prosoape de hartie pentru a se usca si se prajesc in ulei,intr-o tigaie mare.Se scot,iar apoi se prajesc pe rand dovleceii si ardeii,in cate 2 linguri de ulei.Se caleste ceapa si usturoiul in uleiul ramas.
Se aseaza legumele pe straturi intr-o oala,incepand si terminand cu vinetele.Peste fiecare strat se presara sare,piper,ceapa,usturoi si verdeturi.Se fierbe acoperit la foc mediu,timp de 20 minute,fara a amesteca.
Daca ti-a placut reteta noastra "RATATOUILLE DE VARA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Bomboane raw cu quinoa si cocos

Bomboane raw cu quinoa si cocos

Aceste bomboane sunt foarte usor de preparat, la fel ca toate felurile de dulciuri raw.  In

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Ardei grasi umpluti cu orez

Ardei grasi umpluti cu orez

Se spală orezul în 2-3 ape şi se lasă la înmuiat în apă curată cu o oră înainte.

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • - 300 g vinete
  • - 300 g dovlecei mici(zucchini)
  • - 1 ardei gras rosu,verde si galben
  • - 300 g rosii
  • - 2 cepe
  • - 2 catei de usturoi
  • - 1 lingurita rozmarin proaspat
  • - 7 linguri ulei de masline
  • - sare
  • - piper macinat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Musaca de legume