autor:

Julia

» » Retete vegetariene

RATATOUILLE DE VARA

Autor: Julia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Julia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 decembrie 2009

Ingrediente
- 300 g vinete, - 300 g dovlecei mici(zucchini), - 1 ardei gras rosu,verde si galben, - 300 g rosii, - 2 cepe, - 2 catei de usturoi, - 1 lingurita rozmarin proaspat, - 7 linguri ulei de masline, - sare, - piper macinat

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se spala legumele,se scurg si se curata.Se taie vinetele in cubulete si se sareaza.Se taie dovleceii in felii.
Se taie ardeii in patru,li se indeparteaza cotorul si peretii interiori,se spala si se taie fasii.Se oparesc rosiile,se decojesc,se scot semintele,iar pulpa se taie cubulete.
Se curata ceapa si usturoiul,ceapa se taie in cubulete mici,iar usturoiul se piseaza.Se spala verdeturile,se usuca prin stergere si se toaca foarte marunt.
Se preseaza vinetele intre doua prosoape de hartie pentru a se usca si se prajesc in ulei,intr-o tigaie mare.Se scot,iar apoi se prajesc pe rand dovleceii si ardeii,in cate 2 linguri de ulei.Se caleste ceapa si usturoiul in uleiul ramas.
Se aseaza legumele pe straturi intr-o oala,incepand si terminand cu vinetele.Peste fiecare strat se presara sare,piper,ceapa,usturoi si verdeturi.Se fierbe acoperit la foc mediu,timp de 20 minute,fara a amesteca.
Daca ti-a placut reteta noastra "RATATOUILLE DE VARA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Chiftelute de conopida si cartofi

Chiftelute de conopida si cartofi

Conopida se opareste, se scurge de apa si se lasa la racit. Cartofii se fierb in coaja, cand sunt

10 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Fasole Batuta

Fasole Batuta

Fasolea statuta in apa timp se zece ore se pune la fiert schimbandu-se apa pe parcurs de 3- 4 ori. Se

6 voturi    10 comentarii
4h
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Dryer 2000W grey

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • - 300 g vinete
  • - 300 g dovlecei mici(zucchini)
  • - 1 ardei gras rosu,verde si galben
  • - 300 g rosii
  • - 2 cepe
  • - 2 catei de usturoi
  • - 1 lingurita rozmarin proaspat
  • - 7 linguri ulei de masline
  • - sare
  • - piper macinat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Castraveti bulgaresti Castraveti bulgaresti

Se spala castravetii proaspeti care trebuie sa fie neloviti si foarte tari, micuti si subtiri, apoi li se indeparteaza capetele si se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Frunze de vita oparite Frunze de vita oparite

Frunzele tinere de vita se spala dupa ce le-au fost indepartate coditele. Se pun cca.2 l de apa la fiert cu o lingura de sare. Cand

0 voturi    0 comentarii
30 min
Bucate la borcan
Chiftelute de legume