autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ratatouille la cuptor (dietetic)

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 12 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 12 aprilie 2011

Ingrediente
(pentru 4 persoane):, 2 vinete lunguiete, , 2 dovlecei, , 4-6 catei usturoi, , 3 ardei grasi colorati, , 3 rosii, , 2 cepe, , 150 gr rosii in bulion taiate cubulete, , 1 lingura ulei masline, , o lingura herbes de Provence, , ½ lingurita cimbru, , ½ lingurita busuioc, , patrunjel verde, , sare, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Se taie vinetele, dovleceii, ardeii si rosiile in felii rotunde. Intr-o tigaie de teflon de pune uleiul la incins, apo se pune usturoiul taiat felite foarte subtiri, ceapa tocata si se caramelizata foarte putin. Se adauga rosiile in bulion si bulionul, ierburile de Provence si busuiocul, se sareaza( nu prea tare, dar nici nu este nevoie sa puneti sare), se pipereaza si se lasa socul sa fiarba 10 minute la foc mediu. Intr-un vas care merge la cuptor, se toarna sosul si spoi se aseaza feliile de legume, intercaland felii de vinete cu dovlecei, rosii, ardei. Se acopera cu o hartie sulfurizata si se da la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru cca 30 minute. Se ia hartia si se mai lasa aproximativ 5-10 minute sa se gratineze un pic. Se serveste calda sau rece, simpla sau garnitura, sau cu emmental sau parmezan, cu patrunjel verde tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille la cuptor (dietetic)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi umpluti cu piure de spanac si carne tocata

Cartofi umpluti cu piure de spanac si carne tocata

Se spala bine cartofii cu tot cu coaja, apoi se pun la fiert, acoperiti de apa, cu un praf de sare.

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de fasole verde cu costita afumata

Supa de fasole verde cu costita afumata

Tocam marunt ceapa. Taiem telina in cuburi mici. Tocam ardeiul in fasii subtiri. Taiem morcovii in

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 iulie 2011

    imi place foarte tare.

  • Eugénia (Mihai ) DELAD

    Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2011

    Multumesc, Ramona, multumesc Mihai! O zi excelenta!

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2011

    Gustos si apetisant! Se vede influenta fanceza aici. Felicitari!*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2011

      Absolut delicios!!! ce arome...yummy:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane):
  • 2 vinete lunguiete
  • 2 dovlecei
  • 4-6 catei usturoi
  • 3 ardei grasi colorati
  • 3 rosii
  • 2 cepe
  • 150 gr rosii in bulion taiate cubulete
  • 1 lingura ulei masline
  • o lingura herbes de Provence
  • ½ lingurita cimbru
  • ½ lingurita busuioc
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    3 comentarii
20 min
Supe de carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

imi place foarte tare.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Rosii surpriza, in vas de lut