Se taie vinetele, dovleceii, ardeii si rosiile in felii rotunde. Intr-o tigaie de teflon de pune uleiul la incins, apo se pune usturoiul taiat felite foarte subtiri, ceapa tocata si se caramelizata foarte putin. Se adauga rosiile in bulion si bulionul, ierburile de Provence si busuiocul, se sareaza( nu prea tare, dar nici nu este nevoie sa puneti sare), se pipereaza si se lasa socul sa fiarba 10 minute la foc mediu. Intr-un vas care merge la cuptor, se toarna sosul si spoi se aseaza feliile de legume, intercaland felii de vinete cu dovlecei, rosii, ardei. Se acopera cu o hartie sulfurizata si se da la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru cca 30 minute. Se ia hartia si se mai lasa aproximativ 5-10 minute sa se gratineze un pic. Se serveste calda sau rece, simpla sau garnitura, sau cu emmental sau parmezan, cu patrunjel verde tocat.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii