autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ratatouille

    Reteta postata pe: 13 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 13 aprilie 2005

Ingrediente
500 g vinete, 500 g dovlecei, 500 g ardei gras (rosu, verde, galben), 3 linguri ulei. Pentru sos: 3 linguri ulei, 4 cepe tocate, 1 kg rosii oparite si curatate de pielita, 4 catei de usturoi (zdrobiti), sare, piper, o foaie de dafin, nucsoara, patrunjel verde tocat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

207 voturi

Mod de preparare

Se taie vinetele si dovleceii (cu coaja) cuburi mai mari, iar ardeii - fasii. Se calesc toate - pe rand - intr-o tigaie, dupa care se pun intr-o cratita si se amesteca.

Sosul: Se pune la-ncins uleiul si se rumeneste ceapa. Se adauga rosiile taiate, nucsoara, usturoiul, foaia de dafin, sarea si piperul.

Se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se introduc vinetele, dovleceii si ardeii, se presara deasupra patrunjelul tocat si se serveste imediat.
Se taie vinetele si dovleceii (cu coaja) cuburi mai mari, iar ardeii - fasii. Se calesc toate - pe rand - intr-o tigaie, dupa care se pun intr-o crati
Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ratatouille GUSTOS

Ratatouille GUSTOS

Se taie felii lungi subtiri din vanata si se onduleaza pe cate o scobitoare.Palaria de ciuperca se

6 voturi    8 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ratatouille

Ratatouille

Legumele se taie felii subtiri dupa care dovleceii si vinetele se pun intre doua farfurii si se presara

7 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rita Stoica , 16 octombrie 2013

    Pofta buna!

  • Fara foto

    Nicolae Ploscaru , 16 octombrie 2013

    delicios.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    Super !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

207 voturi

Ingrediente

  • 500 g vinete
  • 500 g dovlecei
  • 500 g ardei gras (rosu
  • verde
  • galben)
  • 3 linguri ulei. Pentru sos: 3 linguri ulei
  • 4 cepe tocate
  • 1 kg rosii oparite si curatate de pielita
  • 4 catei de usturoi (zdrobiti)
  • sare
  • piper
  • o foaie de dafin
  • nucsoara
  • patrunjel verde tocat.

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

3 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi
Platou cu legume la gratar

Platou cu legume la gratar

Taiem dovleceii si vinetele in rondele groase de 5 mm. Curatam ardeii grasi de seminte si ii taiem

2 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de stevie, macris si zeama de sunca Ciorba de stevie, macris si zeama de sunca

Punem sunca la fiert, in apa cu ingredientele mai sus mentionate si o fierbem bine de tot, pina intra furculita in ea. Curatam morcovul,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Chiftele din fasole Chiftele din fasole

Fasolea se lasa din ajun, intr-un vas cu apa, pentru a fierbe usor. Fasolea se fierbe impreuna cu un pastarnac, morcov, o ceapa si o

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive