Ravani prajitura cu gris reteta originala

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Ravani prajitura cu gris reteta originala

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 6 oua
  • 140 g zahar
  • 50 gr nuca de cocos fulgi
  • 70 gr faina
  • 140 gris fin
  • 3 vanilii
  • Coaja de portocala
  • Pentru sirop
  • 300 gr zahar
  • 300 ml apa
  • 1 lamaie
  • 100 gr nuca de cocos pentru decor

Mod de preparare

Blat

Ungem o tava cu unt si o punem in frigider 20 de minute. Apoi o tapetam cu faina. Separam oualele.

Amestecam galbenusurile cu 100 gr zahar (pana devine o crema albicioasa). Amestecam albusurile ( spuma ca la bezea) cu 40 g. Zahar. Amestecam faina cu gris si vanilie. Punem 1/2 din albusuri peste galbenusuri si amestecam bine cu o spatula. Adaugam in ploaie faina (care am amestecat o cu gris si vanilie). Adaugam si cealalta jumatate de albusuri si amestecam. Adaugam coaja de portocala si nuca de cocos si amestecam bine. Punem compozitia in tava tapetata. Preincalzim cuptorul la 170 de grade si coacem pentru 20-25 minute.

Sirop

Taiem lamaia pe jumatate. Punem ingredientele la fiert 3 minute.

Blatul trebuie sa fie rece si siropul cald sau invers.

Pentru ca siropul sa patrunda tot blatul va dau un sfat: inveliti tava cu membrana alimentara bine si intoarceti de cateva ori. Adaugati nuca de cocos.Taiati in ce forma doriti. Serviti simpla sau cu inghetata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise