autor:

strumfii bucatari

» » Dulciuri diverse

Ravani prajitura cu gris reteta originala

Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 14 mai 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 14 mai 2016

Ingrediente
Pentru blat, 6 oua, 140 g zahar, 50 gr nuca de cocos fulgi, 70 gr faina, 140 gris fin, 3 vanilii, Coaja de portocala, Pentru sirop, 300 gr zahar, 300 ml apa, 1 lamaie, 100 gr nuca de cocos pentru decor

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

3 voturi

Mod de preparare

Blat

Ungem o tava cu unt si o punem in frigider 20 de minute. Apoi o tapetam cu faina. Separam oualele.

Amestecam galbenusurile cu 100 gr zahar (pana devine o crema albicioasa). Amestecam albusurile ( spuma ca la bezea) cu 40 g. Zahar. Amestecam faina cu gris si vanilie. Punem 1/2 din albusuri peste galbenusuri si amestecam bine cu o spatula. Adaugam in ploaie faina (care am amestecat o cu gris si vanilie). Adaugam si cealalta jumatate de albusuri si amestecam. Adaugam coaja de portocala si nuca de cocos si amestecam bine. Punem compozitia in tava tapetata. Preincalzim cuptorul la 170 de grade si coacem pentru 20-25 minute.

Sirop

Taiem lamaia pe jumatate. Punem ingredientele la fiert 3 minute.

Blatul trebuie sa fie rece si siropul cald sau invers.

Pentru ca siropul sa patrunda tot blatul va dau un sfat: inveliti tava cu membrana alimentara bine si intoarceti de cateva ori. Adaugati nuca de cocos.Taiati in ce forma doriti. Serviti simpla sau cu inghetata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ravani prajitura cu gris reteta originala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 6 oua
  • 140 g zahar
  • 50 gr nuca de cocos fulgi
  • 70 gr faina
  • 140 gris fin
  • 3 vanilii
  • Coaja de portocala
  • Pentru sirop
  • 300 gr zahar
  • 300 ml apa
  • 1 lamaie
  • 100 gr nuca de cocos pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de strumfii bucatari
capsuni cu crema de branza

capsuni cu crema de branza

Spalam capsunii si cu un aparat special facem capacele. Amestecam capacelede la capsuni cu vanilie.

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
gogosele

gogosele

Punem in bolul de la mixer oul cu zahar si amestecam 4-5 minute. Adaugam laptele, cacao ( daca folositi)

1 vot    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu migdale si portocale

Cornulete cu migdale si portocale

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat tare care nu se lipeste de mana, apoi se

6 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Placinta cu branza- cu foi de placinta cumparate