autor:

Cely Snijec

» » Conserve si muraturi

Rebize murate

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2009

Ingrediente
rebize rosii si albe, otet, zahar, foi de dafin, boabe piper,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Faci un baitz din: o parte otet,3 parti apa.O lingura sare si o lingura zahar la 1 litru lichid,condimente.
Dupa ce da in cocot,torni in borcane unde ai asezat rebizele, inchizi borcanul, il invelesti in patura,lasi pana se raceste treptat. Folosesti fructele iarna pentru ornat salate sau ca garnitura alaturi de muraturi.
Rebizele albe nu le murezi in acelasi borcan cu cele rosii. Rebizele sun paltinelele marunte
Daca ti-a placut reteta noastra "Rebize murate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Compot de pere

Compot de pere

Perele se spala ,se curata de cotoare si seminte apoi se taie in sferturi. Pentru compot eu am folosit

4 voturi    1 comentariu
45 min
Conserve si muraturi
Gogosari murati

Gogosari murati

Gogosarii se spala, se taie felii, se asaza intr-un vas si se adauga otetul, zaharul, sarea,hreanul

11 voturi    3 comentarii
24h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

    Da asa e, am mai auzit denumirea de coacaze. Fiecare zona are denumiile specifice. OK pana la urma suntem pe o mana

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

    La noi le spune ribizli, sinonim cu paltinelele, sinonim cu coacazele. Acum m-am lamurit. O reteta interesanta.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

    NU agrise.Acestea sunt mai mari. In zona noastra li se mai spune si PALTINELE,nu stiu denumirea stiintifica.Sunt maruntele, cresc multe pe crenguta. Pot fi albe,rosii sau roz. Cresc in tufe. Se face dulceata, sirop, pelta, din ele.Contin multa vitamina C. Murate, le folosesc pentru decor

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

      M-am informat.Rebize= agrise.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

      Nici eu nu stiu ce sunt rebizele.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 03 iunie 2009

      Eu nu stiu ce sunt rebizele. N-am mai auzit.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • rebize rosii si albe
  • otet
  • zahar
  • foi de dafin
  • boabe piper,

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Da asa e, am mai auzit denumirea de coacaze. Fiecare zona are denumiile specifice. OK pana la urma suntem pe o mana

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1 Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1

Capsunii spalati, se curata de codite, cei mari se taie bucati, se pun intro oala incapatoare, se amesteca zaharul cu praful gel fix,

22 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Gem dulce-acrisor din mere de vara