autor:

Iulia Brana_Toth

» » Mancaruri cu carne

Rendang (cu rasol de oaie)

Autor: Iulia Brana_Toth (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Indonezia


    Reteta postata pe: 31 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Iulia Brana_Toth (Chef de cuisine)   
Specific:  

Indonezia


Reteta postata pe: 31 mai 2015

Ingrediente
1 rasol de oaie (sau berbecut), , MARINADA pentru rasol, 1 ceapa rosie, 3 cm ghimbir proaspat, 3 cm turmeric proaspat, 3 catei usturoi, 1 ardei gras, 1 ardei iute (optional afumat), 1 LG ulei de floare, 1 lg ulei de susan, sare, piper, , MIRODENII pentru varza, 1 fir lemongrass, 2 buc. anason stelat, 1 buc scortisoara, 3 pastai cardamom, 6-7 frunze lime kafir, 1 ceapa alba, ulei, 1 kg varza murata, , Taitei lati, de casa

Dificultate: Ridicata Timp: 3h 15 min

38 voturi

Mod de preparare

Fasonati rasolul de oaie, adica taiati superficial, din loc in loc pielita ce-l inveleste fiindca altfel, la gatire se va strange mai mult decat carnea si o va sili sa se inconvoaie si valureasca, inestetic.



Dati prin robot sau blender ingredientele pentru marinada si ungeti peste tot rasolul, avand grija sa pastrati jumatate din marinada pentru gatirea verzei. Lasati peste noapte rasolul intr-o punga sa-si vada de miroaznele ce-o patrund.



A doua zi scoatem rasolul si-l lasam sa ajunga la temperatura din bucatarie. Facem in acest timp baza atotmirositoare pentru prajirea rasolului si calirea verzei. Infierbantam o tigaie si saltam in ea rapid si eficient, scortisoara, pastaile de cardamom, anasonul frunzele de lime kafir. Imediat adaugam ulei si firul de lemongrass (batucit bine pe un fund de lemn si taiat apoi bucati de 3-4 cm) Cand toate acestea isi vor fi eliberat uleiurile eterice, calim ceapa alba tocata maruntel pana devine translucida. Este momentul sa scoatem rasolul si sa-l scurgem de marinada in exces. Folosim aceasta marinada precum si cea pastrata de cu o zi inainte la a stinge prajeala din tigaie. Amestecati cu sarg pana cand si marinada da semne de calire si nu mai contine apa reziduala.



Puneti acum rasolul sa se prajeasca pe ambele fete, in uleiul aromat si plin de mirodenii, unele pasta, altele intregi. Cand prinde culoare, scoateti-l pe un platou cald si puneti in loc varza murata pe care o caliti pret de cateva minute bune. Asezati apoi rasolul in mijlocul afacerii si completati cu apa si varati la cuptor pana rasolul se fragezeste - o ora si jumatate sau poate doua...depinde de batranetea ovinei. Timp suficient sa framantati o coca (2 oua, 200 gr faina, un praf de sare) si sa intindeti o foaie si sa taiati taietei lati ca la bunicca acasa.



Scoateti din cuptor rasolul cu varza, asezati in mijlocul unui platou mandretea de carne cu maduva osului la vedere, ca sa stie omu' cu ce are de-a face si inconjurati-l cu varza si taiteii fierti al dente. Pe masura ce ajungeti la fundul vasului aveti grija sa indepartati anasonul si scortisoara, lucru nu prea dificil avand in vedere ca la atata coacere se desfac si cresc, astfel inacat nu sunt greu de vazut.



Poate vi se pare grea de infaptuit aceasta reteta dar....vorba'ceea... "nici nu stiti ce pierdeti"
Daca ti-a placut reteta noastra "Rendang (cu rasol de oaie)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ceafa de porc cu cartofi la cuptor

Ceafa de porc cu cartofi la cuptor

Cartofii curatati se taie in jumatati apoi se feliaza si se aseaza in tava de la aragaz. Ceafa de

33 voturi    5 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne
Chiftele de pui cu fulgi de porumb

Chiftele de pui cu fulgi de porumb

Carnea tocata se pune intr-un castron,punem 1 ou,condimentele,ceapa verde si mararul tocate marunt. Se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

3h 15 min

38 voturi

Ingrediente

  • 1 rasol de oaie (sau berbecut)
  • MARINADA pentru rasol
  • 1 ceapa rosie
  • 3 cm ghimbir proaspat
  • 3 cm turmeric proaspat
  • 3 catei usturoi
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei iute (optional afumat)
  • 1 LG ulei de floare
  • 1 lg ulei de susan
  • sare
  • piper
  • MIRODENII pentru varza
  • 1 fir lemongrass
  • 2 buc. anason stelat
  • 1 buc scortisoara
  • 3 pastai cardamom
  • 6-7 frunze lime kafir
  • 1 ceapa alba
  • ulei
  • 1 kg varza murata
  • Taitei lati
  • de casa

Raporteaza reteta

Retete
de Iulia Brana_Toth
Puisor la gratar cu legume

Puisor la gratar cu legume

Despicati puiul pe ambele parti ale spinarii si indepartati-o, scoateti-o impreuna cu tartita. Intoarceti

18 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Drobusoare "Cuib De Prepelita"

Drobusoare "Cuib De Prepelita"

Va servesc cu un drob batranesc - facut dupa vechile canoane ale bucatariei bunicii, cand prajelile

37 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aperitive cu carne
Surf &Turf

Surf &Turf

Cantitatea ingredientelor este pentru o singura portie. Asadar, daca aveti experienta cu melcii

35 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
DROB