autor:

Iulia Brana_Toth

» » Mancaruri cu carne

Rendang (cu rasol de oaie)

Autor: Iulia Brana_Toth (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Indonezia


    Reteta postata pe: 31 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Iulia Brana_Toth (Chef de cuisine)   
Specific:  

Indonezia


Reteta postata pe: 31 mai 2015

Ingrediente
1 rasol de oaie (sau berbecut), , MARINADA pentru rasol, 1 ceapa rosie, 3 cm ghimbir proaspat, 3 cm turmeric proaspat, 3 catei usturoi, 1 ardei gras, 1 ardei iute (optional afumat), 1 LG ulei de floare, 1 lg ulei de susan, sare, piper, , MIRODENII pentru varza, 1 fir lemongrass, 2 buc. anason stelat, 1 buc scortisoara, 3 pastai cardamom, 6-7 frunze lime kafir, 1 ceapa alba, ulei, 1 kg varza murata, , Taitei lati, de casa

Dificultate: Ridicata Timp: 3h 15 min

38 voturi

Mod de preparare

Fasonati rasolul de oaie, adica taiati superficial, din loc in loc pielita ce-l inveleste fiindca altfel, la gatire se va strange mai mult decat carnea si o va sili sa se inconvoaie si valureasca, inestetic.



Dati prin robot sau blender ingredientele pentru marinada si ungeti peste tot rasolul, avand grija sa pastrati jumatate din marinada pentru gatirea verzei. Lasati peste noapte rasolul intr-o punga sa-si vada de miroaznele ce-o patrund.



A doua zi scoatem rasolul si-l lasam sa ajunga la temperatura din bucatarie. Facem in acest timp baza atotmirositoare pentru prajirea rasolului si calirea verzei. Infierbantam o tigaie si saltam in ea rapid si eficient, scortisoara, pastaile de cardamom, anasonul frunzele de lime kafir. Imediat adaugam ulei si firul de lemongrass (batucit bine pe un fund de lemn si taiat apoi bucati de 3-4 cm) Cand toate acestea isi vor fi eliberat uleiurile eterice, calim ceapa alba tocata maruntel pana devine translucida. Este momentul sa scoatem rasolul si sa-l scurgem de marinada in exces. Folosim aceasta marinada precum si cea pastrata de cu o zi inainte la a stinge prajeala din tigaie. Amestecati cu sarg pana cand si marinada da semne de calire si nu mai contine apa reziduala.



Puneti acum rasolul sa se prajeasca pe ambele fete, in uleiul aromat si plin de mirodenii, unele pasta, altele intregi. Cand prinde culoare, scoateti-l pe un platou cald si puneti in loc varza murata pe care o caliti pret de cateva minute bune. Asezati apoi rasolul in mijlocul afacerii si completati cu apa si varati la cuptor pana rasolul se fragezeste - o ora si jumatate sau poate doua...depinde de batranetea ovinei. Timp suficient sa framantati o coca (2 oua, 200 gr faina, un praf de sare) si sa intindeti o foaie si sa taiati taietei lati ca la bunicca acasa.



Scoateti din cuptor rasolul cu varza, asezati in mijlocul unui platou mandretea de carne cu maduva osului la vedere, ca sa stie omu' cu ce are de-a face si inconjurati-l cu varza si taiteii fierti al dente. Pe masura ce ajungeti la fundul vasului aveti grija sa indepartati anasonul si scortisoara, lucru nu prea dificil avand in vedere ca la atata coacere se desfac si cresc, astfel inacat nu sunt greu de vazut.



Poate vi se pare grea de infaptuit aceasta reteta dar....vorba'ceea... "nici nu stiti ce pierdeti"
Daca ti-a placut reteta noastra "Rendang (cu rasol de oaie)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pastetă de ficat şi carne

Pastetă de ficat şi carne

Se taie ceapa şi se căleşte în grăsime de pasăre sau de porc, atât cât să se moaie puţin.

2 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Cartofi evantai

Cartofi evantai

Se curata cartofii si se spala, dupa care se taie felii subtiri. Nu taiati cartoful pana jos, astfel

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

3h 15 min

38 voturi

Ingrediente

  • 1 rasol de oaie (sau berbecut)
  • MARINADA pentru rasol
  • 1 ceapa rosie
  • 3 cm ghimbir proaspat
  • 3 cm turmeric proaspat
  • 3 catei usturoi
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei iute (optional afumat)
  • 1 LG ulei de floare
  • 1 lg ulei de susan
  • sare
  • piper
  • MIRODENII pentru varza
  • 1 fir lemongrass
  • 2 buc. anason stelat
  • 1 buc scortisoara
  • 3 pastai cardamom
  • 6-7 frunze lime kafir
  • 1 ceapa alba
  • ulei
  • 1 kg varza murata
  • Taitei lati
  • de casa

Raporteaza reteta

Retete
de Iulia Brana_Toth
Puisor la gratar cu legume

Puisor la gratar cu legume

Despicati puiul pe ambele parti ale spinarii si indepartati-o, scoateti-o impreuna cu tartita. Intoarceti

18 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Drobusoare "Cuib De Prepelita"

Drobusoare "Cuib De Prepelita"

Va servesc cu un drob batranesc - facut dupa vechile canoane ale bucatariei bunicii, cand prajelile

37 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aperitive cu carne
Surf &Turf

Surf &Turf

Cantitatea ingredientelor este pentru o singura portie. Asadar, daca aveti experienta cu melcii

35 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Vulcanul noroios