autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Retese

Autor: Ioana Amza (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 februarie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioana Amza (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 februarie 2008

Ingrediente
- 500 g faina (cantitatea de faina se poate ajusta in functie de portiile dorite), - 2 oua, - apa cat sa poti incorpora toata faina, - untura de porc, - zahar, - unsoare pt. prajit,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Se amesteca ouale cu faina si se adauga apa, cat sa se poata incorpora toata faina, apoi se framanta bine (ca si aluatul pentru taitei). Se intinde mai apoi o foaie potrivita (cu toate ca aluatul este ca si cel de taitei, foaia pe care o intindem trebuie sa fie un pic mai grosuta), care se unge pe toata suprafata cu unsoare, si peste care se presara mai apoi zaharul (cantitatea de zahar pe care o punem difera in functie de gust). Apoi, foaia se ruleaza si se taie in bucati care au cca 1 cm grosime. Aceste bucati pe care le-am taiat se vor intinde in foi potrivit de groase, pe care le vom pune la prajit in untura. Focul trebuie sa fie potrivit, deoarece daca este dat tare acestea se vor arde foarte usor.
Chiar daca se foloseste multa unsoare, retesele nu ies grase, asa cum ne-am astepta (grasimea se scurge cand sunt puse la prajit). Cantitatea de ingrediente nu este \"batuta in cuie\", folosind doar atat cat ai nevoie, in functie de cat vrei sa mananci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Retese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Retese (placinte) cu branza Focsani

Retese (placinte) cu branza Focsani

Am framantat 1 kg de faina, cu 60 de grame de drojdie proaspata si cam 600 ml de apa (aici e greu

7 voturi    9 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Negresa

Negresa

Blatul: Se freaca untul cu zaharul, se adauga cacaoa, galbenusurile unul cate unul, apoi si laptele,

10 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • - 500 g faina (cantitatea de faina se poate ajusta in functie de portiile dorite)
  • - 2 oua
  • - apa cat sa poti incorpora toata faina
  • - untura de porc
  • - zahar
  • - unsoare pt. prajit

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Spuma de ciocolata