autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Retese

Autor: Ioana Amza (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 februarie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioana Amza (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 februarie 2008

Ingrediente
- 500 g faina (cantitatea de faina se poate ajusta in functie de portiile dorite), - 2 oua, - apa cat sa poti incorpora toata faina, - untura de porc, - zahar, - unsoare pt. prajit,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Se amesteca ouale cu faina si se adauga apa, cat sa se poata incorpora toata faina, apoi se framanta bine (ca si aluatul pentru taitei). Se intinde mai apoi o foaie potrivita (cu toate ca aluatul este ca si cel de taitei, foaia pe care o intindem trebuie sa fie un pic mai grosuta), care se unge pe toata suprafata cu unsoare, si peste care se presara mai apoi zaharul (cantitatea de zahar pe care o punem difera in functie de gust). Apoi, foaia se ruleaza si se taie in bucati care au cca 1 cm grosime. Aceste bucati pe care le-am taiat se vor intinde in foi potrivit de groase, pe care le vom pune la prajit in untura. Focul trebuie sa fie potrivit, deoarece daca este dat tare acestea se vor arde foarte usor.
Chiar daca se foloseste multa unsoare, retesele nu ies grase, asa cum ne-am astepta (grasimea se scurge cand sunt puse la prajit). Cantitatea de ingrediente nu este \"batuta in cuie\", folosind doar atat cat ai nevoie, in functie de cat vrei sa mananci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Retese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Retese (placinte) cu branza Focsani

Retese (placinte) cu branza Focsani

Am framantat 1 kg de faina, cu 60 de grame de drojdie proaspata si cam 600 ml de apa (aici e greu

7 voturi    9 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosii (reteta bunici)

Gogosii (reteta bunici)

Drojdia se inmoaie in putin lapte, apoi se pune intr-un bol mai mare faina se face o gaura in miljocul

29 voturi    1 comentariu
4h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • - 500 g faina (cantitatea de faina se poate ajusta in functie de portiile dorite)
  • - 2 oua
  • - apa cat sa poti incorpora toata faina
  • - untura de porc
  • - zahar
  • - unsoare pt. prajit

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

0 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Tiramisu ieftin, cu budinca