autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Retese

Autor: Ioana Amza (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 februarie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioana Amza (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 februarie 2008

Ingrediente
- 500 g faina (cantitatea de faina se poate ajusta in functie de portiile dorite), - 2 oua, - apa cat sa poti incorpora toata faina, - untura de porc, - zahar, - unsoare pt. prajit,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Se amesteca ouale cu faina si se adauga apa, cat sa se poata incorpora toata faina, apoi se framanta bine (ca si aluatul pentru taitei). Se intinde mai apoi o foaie potrivita (cu toate ca aluatul este ca si cel de taitei, foaia pe care o intindem trebuie sa fie un pic mai grosuta), care se unge pe toata suprafata cu unsoare, si peste care se presara mai apoi zaharul (cantitatea de zahar pe care o punem difera in functie de gust). Apoi, foaia se ruleaza si se taie in bucati care au cca 1 cm grosime. Aceste bucati pe care le-am taiat se vor intinde in foi potrivit de groase, pe care le vom pune la prajit in untura. Focul trebuie sa fie potrivit, deoarece daca este dat tare acestea se vor arde foarte usor.
Chiar daca se foloseste multa unsoare, retesele nu ies grase, asa cum ne-am astepta (grasimea se scurge cand sunt puse la prajit). Cantitatea de ingrediente nu este \"batuta in cuie\", folosind doar atat cat ai nevoie, in functie de cat vrei sa mananci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Retese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Retese (placinte) cu branza Focsani

Retese (placinte) cu branza Focsani

Am framantat 1 kg de faina, cu 60 de grame de drojdie proaspata si cam 600 ml de apa (aici e greu

7 voturi    9 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Cheesecake cu ciocolata

Cheesecake cu ciocolata

Blatul: Biscuitii ii maruntim la robot. Ciocolata o topim la baie de aburi impreuna cu frisca lichida

7 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • - 500 g faina (cantitatea de faina se poate ajusta in functie de portiile dorite)
  • - 2 oua
  • - apa cat sa poti incorpora toata faina
  • - untura de porc
  • - zahar
  • - unsoare pt. prajit

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Cozonac