Retese

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 500 g faina (cantitatea de faina se poate ajusta in functie de portiile dorite)
  • - 2 oua
  • - apa cat sa poti incorpora toata faina
  • - untura de porc
  • - zahar
  • - unsoare pt. prajit

Mod de preparare

Se amesteca ouale cu faina si se adauga apa, cat sa se poata incorpora toata faina, apoi se framanta bine (ca si aluatul pentru taitei). Se intinde mai apoi o foaie potrivita (cu toate ca aluatul este ca si cel de taitei, foaia pe care o intindem trebuie sa fie un pic mai grosuta), care se unge pe toata suprafata cu unsoare, si peste care se presara mai apoi zaharul (cantitatea de zahar pe care o punem difera in functie de gust). Apoi, foaia se ruleaza si se taie in bucati care au cca 1 cm grosime. Aceste bucati pe care le-am taiat se vor intinde in foi potrivit de groase, pe care le vom pune la prajit in untura. Focul trebuie sa fie potrivit, deoarece daca este dat tare acestea se vor arde foarte usor.

Chiar daca se foloseste multa unsoare, retesele nu ies grase, asa cum ne-am astepta (grasimea se scurge cand sunt puse la prajit). Cantitatea de ingrediente nu este \"batuta in cuie\", folosind doar atat cat ai nevoie, in functie de cat vrei sa mananci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise