autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

RINICHI CU CREIER

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iunie 2008

Ingrediente
400g.rinichi de porc,, 250g. creier ,, 120g.ceapa rosie,, 100g.untura de porc,, 1 manunchi patrunjel verde, , sare,, piper,, maghiran,, 1 lingurita boia,, 4 cartofi

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1.Rinichii se spala, se oparesc si se usuca cu un servet de bucatarie.Se taie in doua pe lungime si se scot vinele din interior.
2.Creierul se tine in apa rece , apoi se curata de pielite si se taie in bucati mici.
3.Se caleste ceapa in untura.Se adauga rinichii,taiati bastonase, sare, piper, maghiran si boia.Se adauga patrunjelul tocat si creierul.Se lasa 2 minute sa se prajeasca , apoi se pun 0,5dl. apa si se mai lasa cca.8 minute sa fiarba , amestecand usor, fara sa se zdrobeasca creierul.
4.Se serveste cu cartofi 45\'fierti in coaja , care, dupa ce au fost curatati, se rad, se pun cu o lingura de untura intr-un vas de jena si se dau la cuptor sa prinda o crusta aurie.Cartofii se orneaza cu rondele de ceapa si patrunjel verde, iar mancarea de rinichi se orneaza cu felii de rosii si ardei taiat rondele.Se recomanda un vin rosu sec-Cabernet Sauvignon.
Daca ti-a placut reteta noastra "RINICHI CU CREIER" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
PIEPT DE PUI CU OREZ

PIEPT DE PUI CU OREZ

Pieptul de pui se pregateste pt prajit (se portioneaza, se bate cu ciocanul de carne, se cresteaza

0 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu iaurt si curry

Pui cu iaurt si curry

Se condimenteaza puiul dupa gust si se toarna deasupra cutia cu iaurt. Se lasa toata noaptea

2 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 400g.rinichi de porc,
  • 250g. creier ,
  • 120g.ceapa rosie,
  • 100g.untura de porc,
  • 1 manunchi patrunjel verde
  • sare,
  • piper,
  • maghiran,
  • 1 lingurita boia,
  • 4 cartofi

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui exotic cu ulei de cocos Pui exotic cu ulei de cocos

Se amesteca boiaua dulce afumata cu sarea, turmericul, piperul mozaic proaspat macinat impreuna cu uleiul de cocos. Cu pasta obtinuta

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Fripturi
Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Pui picant cu legume