1.Rinichii se spala, se oparesc si se usuca cu un servet de bucatarie.Se taie in doua pe lungime si se scot vinele din interior.
2.Creierul se tine in apa rece , apoi se curata de pielite si se taie in bucati mici.
3.Se caleste ceapa in untura.Se adauga rinichii,taiati bastonase, sare, piper, maghiran si boia.Se adauga patrunjelul tocat si creierul.Se lasa 2 minute sa se prajeasca , apoi se pun 0,5dl. apa si se mai lasa cca.8 minute sa fiarba , amestecand usor, fara sa se zdrobeasca creierul.
4.Se serveste cu cartofi 45\'fierti in coaja , care, dupa ce au fost curatati, se rad, se pun cu o lingura de untura intr-un vas de jena si se dau la cuptor sa prinda o crusta aurie.Cartofii se orneaza cu rondele de ceapa si patrunjel verde, iar mancarea de rinichi se orneaza cu felii de rosii si ardei taiat rondele.Se recomanda un vin rosu sec-Cabernet Sauvignon.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii