autor:

mariana scarlat

» » Mancaruri cu carne

RINICHI CU SMÂNTÂNĂ

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 septembrie 2009

Ingrediente
-1 rinichi de vacă sau 2 de viţel sau de porc(com 600g), -1 ceapă mică, -1 lingură unt, -1 pahar smântână, -1 linguriţă rasa de făină, -1/2 pahar zeamă de carne, -sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 5 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curăţă rinichii de pieliţa exterioară, se taie în două pe lungime, se scoate grăsimea de la mijloc, se taie felii subţiri şi se pun cu apă rece la foc, lăsând să dea un clocot, două. Se strecoară şi se spală bine cu apă călduţă.
Se taie ceapa mărunt şi se prăjeşte în unt până începe să se îngălbenească, se adaugă făina, se amestecă şi se stinge cu zeamă de carne. Apoi se pune smântâna, sarea şi rinichii tăiaţi. Se lasă să fiarbăla foc mic până ce rinichii sunt gata.
Se servesc cu ce garnitură vrei.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "RINICHI CU SMÂNTÂNĂ" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mazare cu carne

Mazare cu carne

Carnea se taie cubulete. Ceapa se curata si se toaca marunt si se caleste in putin ulei.Adaugam o

18 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui Sultanica

Pui Sultanica

Carnea de pui transata in bucati potrivite, spalata si stearsa cu un servet de hartie , se pune la

6 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

    Foarte buna tocanita

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

    Foarte una tocanita

Dificultate

Redusa

Timp

1h 5 min

0 voturi

Ingrediente

  • -1 rinichi de vacă sau 2 de viţel sau de porc(com 600g)
  • -1 ceapă mică
  • -1 lingură unt
  • -1 pahar smântână
  • -1 linguriţă rasa de făină
  • -1/2 pahar zeamă de carne
  • -sare

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

3 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Foarte buna tocanita

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tocanita de porc cu cartofi