autor:

mariana scarlat

» » Mancaruri cu carne

RINICHI CU SMÂNTÂNĂ

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 septembrie 2009

Ingrediente
-1 rinichi de vacă sau 2 de viţel sau de porc(com 600g), -1 ceapă mică, -1 lingură unt, -1 pahar smântână, -1 linguriţă rasa de făină, -1/2 pahar zeamă de carne, -sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 5 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curăţă rinichii de pieliţa exterioară, se taie în două pe lungime, se scoate grăsimea de la mijloc, se taie felii subţiri şi se pun cu apă rece la foc, lăsând să dea un clocot, două. Se strecoară şi se spală bine cu apă călduţă.
Se taie ceapa mărunt şi se prăjeşte în unt până începe să se îngălbenească, se adaugă făina, se amestecă şi se stinge cu zeamă de carne. Apoi se pune smântâna, sarea şi rinichii tăiaţi. Se lasă să fiarbăla foc mic până ce rinichii sunt gata.
Se servesc cu ce garnitură vrei.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "RINICHI CU SMÂNTÂNĂ" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Platou taranesc

Platou taranesc

Se taie cubulete ceapa, morcovul, usturoiul, ciupercile si kaizerul. Se prajesc la foc mic cu o lingura

10 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
SARMALE DIN CARENE DE VITA SI PUI

SARMALE DIN CARENE DE VITA SI PUI

Se amesteca carnea de vita cu cea de pui,se framanta bine, apoi se adauga ceapa taiata marunt, orezul,

4 voturi    8 comentarii
4h 50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 22 %
899.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

    Foarte buna tocanita

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

    Foarte una tocanita

Dificultate

Redusa

Timp

1h 5 min

0 voturi

Ingrediente

  • -1 rinichi de vacă sau 2 de viţel sau de porc(com 600g)
  • -1 ceapă mică
  • -1 lingură unt
  • -1 pahar smântână
  • -1 linguriţă rasa de făină
  • -1/2 pahar zeamă de carne
  • -sare

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

10 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Foarte buna tocanita

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

1 vot    1 comentariu
30 min
Fripturi
Ficat de rata in crusta crocanta