se curata rinichii, se spala in cateva ape cu otet si sare, se scurg de apa si se taie in bucati potrivite. Se pun la fiert intr-o cratita cu apa atat cat sa ii acopere cu un deget. Nu se pune sare ! Se spumeaza, dupa care se adauga foile de dafin, cuisoarele, « bouquet garni », o lingura de ulei si anasonul. Se lasa la foc mic pana cand sunt aproape fierti. Se transfera rinichii intr-un vas de yena. In sosul in care au fiert rinichii se pun rosiile, 2 linguri de ulei, vinul, cimbrul, boiaua de ardei si se dau la cuptor la 170°C. Cu 2-3 minute inainte de a fi scosi din cuptor, se adauga sarea si usturoiul pisat si un pic de piper.. Se servesc fierbinti cu mamaliga calda si emmental sau parmezan.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii