autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » Mancaruri cu carne

Rinichi de porc in sos de vin aromat

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 aprilie 2011

Ingrediente
500 g rinichi de porc, 2 cepe, ½ cutie de rosii in bulion sau 4-5 rosii decojite, 5-6 catei usturoi pisat, 4 catei de usturoi intregi sau taiati grosier, 1 lingura « bouquet garni » sau ierburi aromatice de care dispuneti, 300 g vin rosu sec, 3 linguri ulei de masline, 150 gr emmental ras sau parmezan, 2-3 frunze de dafin, 1 ramurica de cimbru, 1 lingurita cimbru, boia de ardei dulce sau iute dupa preferinta, anason, cuisoare, sare, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

1 vot

Mod de preparare

se curata rinichii, se spala in cateva ape cu otet si sare, se scurg de apa si se taie in bucati potrivite. Se pun la fiert intr-o cratita cu apa atat cat sa ii acopere cu un deget. Nu se pune sare ! Se spumeaza, dupa care se adauga foile de dafin, cuisoarele, « bouquet garni », o lingura de ulei si anasonul. Se lasa la foc mic pana cand sunt aproape fierti. Se transfera rinichii intr-un vas de yena. In sosul in care au fiert rinichii se pun rosiile, 2 linguri de ulei, vinul, cimbrul, boiaua de ardei si se dau la cuptor la 170°C. Cu 2-3 minute inainte de a fi scosi din cuptor, se adauga sarea si usturoiul pisat si un pic de piper.. Se servesc fierbinti cu mamaliga calda si emmental sau parmezan.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rinichi de porc in sos de vin aromat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de raţă cu piersici

Piept de raţă cu piersici

Taie partea cu grăsime a pieptului de raţă în pătrăţele. Opăreşte 2 minute piersicile în

5 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tochitura ca la Focsani

Tochitura ca la Focsani

Intr-un wok se calesc cele 3 felii de sunca crestate pana cand devin crocante. Apoi se scot si se

6 voturi    10 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2011

    ce bine arata!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 g rinichi de porc
  • 2 cepe
  • ½ cutie de rosii in bulion sau 4-5 rosii decojite
  • 5-6 catei usturoi pisat
  • 4 catei de usturoi intregi sau taiati grosier
  • 1 lingura « bouquet garni » sau ierburi aromatice de care dispuneti
  • 300 g vin rosu sec
  • 3 linguri ulei de masline
  • 150 gr emmental ras sau parmezan
  • 2-3 frunze de dafin
  • 1 ramurica de cimbru
  • 1 lingurita cimbru
  • boia de ardei dulce sau iute dupa preferinta
  • anason
  • cuisoare
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    3 comentarii
20 min
Supe de carne
Adriana K.D.

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

ce bine arata!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Taci si-nghite cu carnati