autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » Mancaruri cu carne

Rinichi de porc in sos de vin aromat

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 aprilie 2011

Ingrediente
500 g rinichi de porc, 2 cepe, ½ cutie de rosii in bulion sau 4-5 rosii decojite, 5-6 catei usturoi pisat, 4 catei de usturoi intregi sau taiati grosier, 1 lingura « bouquet garni » sau ierburi aromatice de care dispuneti, 300 g vin rosu sec, 3 linguri ulei de masline, 150 gr emmental ras sau parmezan, 2-3 frunze de dafin, 1 ramurica de cimbru, 1 lingurita cimbru, boia de ardei dulce sau iute dupa preferinta, anason, cuisoare, sare, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

1 vot

Mod de preparare

se curata rinichii, se spala in cateva ape cu otet si sare, se scurg de apa si se taie in bucati potrivite. Se pun la fiert intr-o cratita cu apa atat cat sa ii acopere cu un deget. Nu se pune sare ! Se spumeaza, dupa care se adauga foile de dafin, cuisoarele, « bouquet garni », o lingura de ulei si anasonul. Se lasa la foc mic pana cand sunt aproape fierti. Se transfera rinichii intr-un vas de yena. In sosul in care au fiert rinichii se pun rosiile, 2 linguri de ulei, vinul, cimbrul, boiaua de ardei si se dau la cuptor la 170°C. Cu 2-3 minute inainte de a fi scosi din cuptor, se adauga sarea si usturoiul pisat si un pic de piper.. Se servesc fierbinti cu mamaliga calda si emmental sau parmezan.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rinichi de porc in sos de vin aromat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Spanac cu carne de pui

Spanac cu carne de pui

Tocam carnea de pui.In uleiul de masline calim usturoiul,apoi adaugam carnea.O calim cam 7 min.Adaugam

4 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pilaf de orez cu pui

Pilaf de orez cu pui

Se spala carnea si se pune la fiert.Orezul se spala bine si se lasa cu apa sa se mai inmoaie.Dupa

53 voturi    16 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2011

    ce bine arata!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 g rinichi de porc
  • 2 cepe
  • ½ cutie de rosii in bulion sau 4-5 rosii decojite
  • 5-6 catei usturoi pisat
  • 4 catei de usturoi intregi sau taiati grosier
  • 1 lingura « bouquet garni » sau ierburi aromatice de care dispuneti
  • 300 g vin rosu sec
  • 3 linguri ulei de masline
  • 150 gr emmental ras sau parmezan
  • 2-3 frunze de dafin
  • 1 ramurica de cimbru
  • 1 lingurita cimbru
  • boia de ardei dulce sau iute dupa preferinta
  • anason
  • cuisoare
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    3 comentarii
20 min
Supe de carne
Adriana K.D.

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

ce bine arata!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Dovlecei umpluti la cuptor