autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

RISOTTO ALB CU PESTO

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
O mina de seminte de pin, ½ catei de usturoi, Sare marina, Piper negru proaspat macinat, O mina buna de parmezan proaspat ras, Frunze tocate de la 3 maini bune de busuioc proaspat, Ulei extravirgin, Risotto alb

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Mai întii preparati sosul pesto. Puneti semintele de pin întnr-o tava si tineti -le sub
gratarul de la cuptor circa 1 minut - nu mai mult - ca sa se încalzeasca, dar fara
a se rumeni. Astfel vor capata o aroma mai placuta. Zdrobiti usturoiul cu putina
sare si cu frunzele de busuiuc. într-un mojar sau in robotul de bucattlrie. Mai
adaugati niste usturoi, daca doriti, dar eu ma multumesc cu o jumatate de citel.
Puneti piureul intr-un bol, apoi zdrobiti semintele de pin si adaugati-le la busuioc.
Adaugati jumatate din parmezan, amestecati usor si turnati niste ulei de masline
gust, apoi adaugati cea mai mare parte din brinza ramasa. Mai turnati niste ulei si
gustati din nou. Adaugati brinza sau ulei pâna când sunteti multumit de gust si
consistenta.
Preparati risotto bianco. la sfârsitul etapei a patra, repartizati-l în farfurii si decorati-l
cu cite o portie de pesto. Arata foarte bine daca îl presarati cu citeva seminte
de pin, parmezan ras si frunzulite de busuioc.
Daca ti-a placut reteta noastra "RISOTTO ALB CU PESTO" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
SPANAC LA CUPTOR

SPANAC LA CUPTOR

Spanacul se curata,se spala si se opareste in apa cu putina sare. Cand se raceste se toaca marunt

17 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cosulete cu spanac si curcan

Cosulete cu spanac si curcan

Se pune carnea intr-o tigaie incinsa si se amesteca din cand in cand pana se patrunde. Dupa ce

4 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    Imi place !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • O mina de seminte de pin
  • ½ catei de usturoi
  • Sare marina
  • Piper negru proaspat macinat
  • O mina buna de parmezan proaspat ras
  • Frunze tocate de la 3 maini bune de busuioc proaspat
  • Ulei extravirgin
  • Risotto alb

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftele frantuzesti Chiftele frantuzesti

Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Il taiem cubulete, condimentam cu sare si piper. Intr-un bol,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei

Conopida spalata se rupe in buchetele mici .Se pune sa fiarba intr-o craticioara apa cu sare, iar cand da in clocot, se adauga buchetelele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Dimineata Regala