autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Risotto cu anghinare

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
6 anghinare mici, Coaja si zeama de la o lamaie, Risotto bianco, Sare marina si piper negru praospat macinat, Frunze de la legatura mica de menta proaspata, Ulei de masline, Parmezn proaspat ras

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Curatati anghinarwea pina la frunzele de culoare deschisa, apoi taiati-l in 2 si scoatieti partile paroase cu o lingutita.. Cufundati anghinarele in apa. cu jumstate din zeama de lamaie, punind deasupra un capac greu sau o farfurie rezistenta la caldura, casa nu se ridice la suprafata si sa nu se decoloreze. Incepeti sa preparati rissotto bianco, iar cind ajungeti la etapa 3 , adaugati 6 din jumaatea de anghinarein supa in care fierbe.Continuati sa fierbeti rissotto, adaugind
Supa polonic cu polonic, pina cind orezul este pe jumatate fiert. Taiati anghinarele ramase in feelii foarte subtiri adaund risotto. Continuati sa adaugati supa. In etapa a patra. cind orczuI este fiert sii adauugati untul si parmezanul, turnati
si zeama de 1amaie ramasa. Luati oala de pe foc si potriviti de sare si piper.
Scoateti anginarele fiertc din oala cu supa si amestecati-le cu cea mai mare parte
din coaja de lamaie, frunzele de menta rupte bucatele si putin ulei de masline.
Puneti risotto pc 4 farfurii si asczati deasupra jumatatile de anghinare preparate. Stropiti cu sosul ramas in castron si serviti risotto presarat cu parmezan si restul de coaja de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu anghinare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida la cuptor

Conopida la cuptor

Este tare tentanta conopida cind o vezi pe tarabele din piata! Am desfacut conopida in buchetele,

7 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gogosari in sos de bulion si mustar:)

Gogosari in sos de bulion si mustar:)

-Se spala gogosarii,se curata de cotoare si seminte,se taie in felii si se pun pe chiuveta la scurs.

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 6 anghinare mici
  • Coaja si zeama de la o lamaie
  • Risotto bianco
  • Sare marina si piper negru praospat macinat
  • Frunze de la legatura mica de menta proaspata
  • Ulei de masline
  • Parmezn proaspat ras

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Cotlet de miel cu mustar si cartofi elvetieni