autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Risotto cu carne de porc

Autor: Adina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 mai 2012

Ingrediente
1 cana cu orez pentru risotto (Scotti), 500 gr pulpa de porc, 1 morcov, 1 pahar cu vin alb sec, 50 gr unt, sare, ulei de masline sau floarea soarelui

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Spalam carnea si o taiem cuburi. Incingem, intr-o tigaie, cateva linguri cu ulei de masline sau floarea soarelui si punem carnea la rumenit, la foc mic. Morcovul se curata si se taie cubulete mici. Cand carnea s-a prajit o scoatem si punem morcovul la calit in uleiul ramas de la carne. Se scoate peste carne si se lasa deoparte. Spalam orezul bine si il punem la fiert intr-o oala in care adaugam 3 cani de apa si sare. Lasam sa fiarba 10 minute si turnam paharul de vin alb sec; lasam in continuare sa fiarba, la foc mic, pana cand se inmoaie bobul. Cand este gata, inchidem focul si adaugam peste orez, untul, carnea, morcovul si amestecam usor. Daca nu avem unt turnam putin ulei ramas de la prajit.

Daca orezul, desi e fiert, are prea multa zeama, dupa ce adaugam untul, carnea si morcovul, dam la cuptorul incins pentru 15 minute. Acoperim oala cu folie de plastic si lasam asa 15 minute.

Noi am servit cu salata mixta (rosii, ardei kapia rosu, ardei iute verde si castravete) asezonata cu ulei de masline si sare. Pofta buna si spor la gatit!




Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tigaie picanta cu mamaliguta ( senzatii gustative!!!)

Tigaie picanta cu mamaliguta ( senzatii gustative!!!)

Carnea se spala si se taie cubulete. O punem la foc moderat in (de preferat) wok, cu un pic de ulei

13 voturi    15 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui cu susan

Pui cu susan

Se spala pieptul de pui si se taie in fasii de aproximativ un cm grosime si 4-5 cm lungime.Celelalte

6 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 1 cana cu orez pentru risotto (Scotti)
  • 500 gr pulpa de porc
  • 1 morcov
  • 1 pahar cu vin alb sec
  • 50 gr unt
  • sare
  • ulei de masline sau floarea soarelui

Raporteaza reteta

Retete
de Adina
Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Se spala foarte bine carnea si se pune la fiert in 3-4 litri de apa .Se mai adauga apa fiarta pe

1 vot    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Spaghete cu carne

Spaghete cu carne

Prima data punem carnea la fiert iar apoi o maruntim la robot sau de mana. Tocam ceapa si zdrobim

4 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Flanc cu capsuni

Flanc cu capsuni

Crema: Punem laptele la incalzit impreuna cu vanilia .Frecam galbenusurile cu zahar, amidon si

0 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ragu de carne pe mamaliguta Ragu de carne pe mamaliguta

Intai punem o cratita larga la incalzit cu putin ulei si cand uleiul este cald, adaugam treptat ceapa, morcovul si ardeiul iute, dupa

1 vot    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Pui cu cartofi noi la cuptor