autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Risotto cu carne de porc

Autor: Adina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 mai 2012

Ingrediente
1 cana cu orez pentru risotto (Scotti), 500 gr pulpa de porc, 1 morcov, 1 pahar cu vin alb sec, 50 gr unt, sare, ulei de masline sau floarea soarelui

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Spalam carnea si o taiem cuburi. Incingem, intr-o tigaie, cateva linguri cu ulei de masline sau floarea soarelui si punem carnea la rumenit, la foc mic. Morcovul se curata si se taie cubulete mici. Cand carnea s-a prajit o scoatem si punem morcovul la calit in uleiul ramas de la carne. Se scoate peste carne si se lasa deoparte. Spalam orezul bine si il punem la fiert intr-o oala in care adaugam 3 cani de apa si sare. Lasam sa fiarba 10 minute si turnam paharul de vin alb sec; lasam in continuare sa fiarba, la foc mic, pana cand se inmoaie bobul. Cand este gata, inchidem focul si adaugam peste orez, untul, carnea, morcovul si amestecam usor. Daca nu avem unt turnam putin ulei ramas de la prajit.

Daca orezul, desi e fiert, are prea multa zeama, dupa ce adaugam untul, carnea si morcovul, dam la cuptorul incins pentru 15 minute. Acoperim oala cu folie de plastic si lasam asa 15 minute.

Noi am servit cu salata mixta (rosii, ardei kapia rosu, ardei iute verde si castravete) asezonata cu ulei de masline si sare. Pofta buna si spor la gatit!




Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Creier pane

Creier pane

Am fiert creierul pentru 10 minute in apa cu sare si otet.Intre timp am facut un aluat din cubul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Perisoare de primavara cu sos de smantana

Perisoare de primavara cu sos de smantana

Taiem marunt 1/2 legatura marar, frunzele de la ceapa verde si usturoiul si le amestecam cu carnea

4 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 1 cana cu orez pentru risotto (Scotti)
  • 500 gr pulpa de porc
  • 1 morcov
  • 1 pahar cu vin alb sec
  • 50 gr unt
  • sare
  • ulei de masline sau floarea soarelui

Raporteaza reteta

Retete
de Adina
Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Se spala foarte bine carnea si se pune la fiert in 3-4 litri de apa .Se mai adauga apa fiarta pe

1 vot    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Spaghete cu carne

Spaghete cu carne

Prima data punem carnea la fiert iar apoi o maruntim la robot sau de mana. Tocam ceapa si zdrobim

4 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Flanc cu capsuni

Flanc cu capsuni

Crema: Punem laptele la incalzit impreuna cu vanilia .Frecam galbenusurile cu zahar, amidon si

0 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Placinta cu pui si masline