autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Risotto cu dovleac si parmezan (cascaval)

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 dovleac mijlociu (circa 1 kg), , 3 linguri ulei de masline, , sare, , piper, , 1 ceapa, , 200 g orez cu bobul lung, , 100 ml vin alb, , 1/2 l zeama de carne de pasare (Knorr+ apa), , 2 crengute rozmarin, , 75 g parmezan (cascaval).

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

4 voturi

Mod de preparare

Se taie dovleacul mai intai in patru, se curata de coaja si de seminte, dupa care se taie felii si in final cubulete. Se pune orezul intr-o cratita, se toarna peste el vinul si jumatate din zeama de carne si se fierbe incet, circa 18 minute, amestecand intruna. Se toarna apoi putin cate putin si restul de zeama de carne, se adauga rozmarinul (acele) si se lasa pe foc pana ce scade. - Se pun cubuletele de dovleac intr-o tava, se stropesc cu ulei, se sareaza, se baga in cuptorul incins la 200°C si se lasa sa se patrunda 20 de minute. - Se incinge o lingura de ulei, se caleste ceapa curatata si tocata marunt, dupa care se adauga orezul fiert si se lasa si el sa se prajeasca putin. Din bucata de parmezan (cascaval) se rad circa doua linguri, care se amesteca cu risotto-ul, restul se taie fasii subtiri. Se incorporeaza in orez cubuletele de dovleac, se sareaza, se pipereaza, se pun deasupra fasiile de parmezan (cascaval) si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu dovleac si parmezan (cascaval)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chec aperitiv cu seminte de chimen

Chec aperitiv cu seminte de chimen

Se pun in vasul de la mixer albusurile cu jumatate de lingura de chimen si le mixam la viteza mare

24 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Placinta aperitiv

Placinta aperitiv

-Se rade branza intr-un castron,peste branza se adauga trei oua si se mixeaza,la final se adauga

40 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 dovleac mijlociu (circa 1 kg)
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa
  • 200 g orez cu bobul lung
  • 100 ml vin alb
  • 1/2 l zeama de carne de pasare (Knorr+ apa)
  • 2 crengute rozmarin
  • 75 g parmezan (cascaval).

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles

Se amesteca int-un bol sosul de soia, melasa de rodie, mierea, uleiul de masline, boiaua afumata, piperul cayenne, coaja rasa de la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Musaca de cartofi