autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Risotto cu dovleac si parmezan (cascaval)

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 dovleac mijlociu (circa 1 kg), , 3 linguri ulei de masline, , sare, , piper, , 1 ceapa, , 200 g orez cu bobul lung, , 100 ml vin alb, , 1/2 l zeama de carne de pasare (Knorr+ apa), , 2 crengute rozmarin, , 75 g parmezan (cascaval).

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

4 voturi

Mod de preparare

Se taie dovleacul mai intai in patru, se curata de coaja si de seminte, dupa care se taie felii si in final cubulete. Se pune orezul intr-o cratita, se toarna peste el vinul si jumatate din zeama de carne si se fierbe incet, circa 18 minute, amestecand intruna. Se toarna apoi putin cate putin si restul de zeama de carne, se adauga rozmarinul (acele) si se lasa pe foc pana ce scade. - Se pun cubuletele de dovleac intr-o tava, se stropesc cu ulei, se sareaza, se baga in cuptorul incins la 200°C si se lasa sa se patrunda 20 de minute. - Se incinge o lingura de ulei, se caleste ceapa curatata si tocata marunt, dupa care se adauga orezul fiert si se lasa si el sa se prajeasca putin. Din bucata de parmezan (cascaval) se rad circa doua linguri, care se amesteca cu risotto-ul, restul se taie fasii subtiri. Se incorporeaza in orez cubuletele de dovleac, se sareaza, se pipereaza, se pun deasupra fasiile de parmezan (cascaval) si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu dovleac si parmezan (cascaval)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sote de morcovi

Sote de morcovi

Se curata si se taie foarte fin morcovii feliute si/sau bastonase sau se dau pe razatoarea mare.

21 voturi    9 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui cu bostan de placinta

Pui cu bostan de placinta

Ideea unei astfel de rete mi-a venit atunci cand imi pierdusem orice idee pentru ziua respectiva,am

1 vot    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 dovleac mijlociu (circa 1 kg)
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa
  • 200 g orez cu bobul lung
  • 100 ml vin alb
  • 1/2 l zeama de carne de pasare (Knorr+ apa)
  • 2 crengute rozmarin
  • 75 g parmezan (cascaval).

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Pui la cuptor cu cartofi noi,ceapa verde si dovlecei