Se taie dovleacul mai intai in patru, se curata de coaja si de seminte, dupa care se taie felii si in final cubulete. Se pune orezul intr-o cratita, se toarna peste el vinul si jumatate din zeama de carne si se fierbe incet, circa 18 minute, amestecand intruna. Se toarna apoi putin cate putin si restul de zeama de carne, se adauga rozmarinul (acele) si se lasa pe foc pana ce scade. - Se pun cubuletele de dovleac intr-o tava, se stropesc cu ulei, se sareaza, se baga in cuptorul incins la 200°C si se lasa sa se patrunda 20 de minute. - Se incinge o lingura de ulei, se caleste ceapa curatata si tocata marunt, dupa care se adauga orezul fiert si se lasa si el sa se prajeasca putin. Din bucata de parmezan (cascaval) se rad circa doua linguri, care se amesteca cu risotto-ul, restul se taie fasii subtiri. Se incorporeaza in orez cubuletele de dovleac, se sareaza, se pipereaza, se pun deasupra fasiile de parmezan (cascaval) si se serveste imediat.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii