autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Risotto cu dovleac si parmezan (cascaval)

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 dovleac mijlociu (circa 1 kg), , 3 linguri ulei de masline, , sare, , piper, , 1 ceapa, , 200 g orez cu bobul lung, , 100 ml vin alb, , 1/2 l zeama de carne de pasare (Knorr+ apa), , 2 crengute rozmarin, , 75 g parmezan (cascaval).

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

4 voturi

Mod de preparare

Se taie dovleacul mai intai in patru, se curata de coaja si de seminte, dupa care se taie felii si in final cubulete. Se pune orezul intr-o cratita, se toarna peste el vinul si jumatate din zeama de carne si se fierbe incet, circa 18 minute, amestecand intruna. Se toarna apoi putin cate putin si restul de zeama de carne, se adauga rozmarinul (acele) si se lasa pe foc pana ce scade. - Se pun cubuletele de dovleac intr-o tava, se stropesc cu ulei, se sareaza, se baga in cuptorul incins la 200°C si se lasa sa se patrunda 20 de minute. - Se incinge o lingura de ulei, se caleste ceapa curatata si tocata marunt, dupa care se adauga orezul fiert si se lasa si el sa se prajeasca putin. Din bucata de parmezan (cascaval) se rad circa doua linguri, care se amesteca cu risotto-ul, restul se taie fasii subtiri. Se incorporeaza in orez cubuletele de dovleac, se sareaza, se pipereaza, se pun deasupra fasiile de parmezan (cascaval) si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu dovleac si parmezan (cascaval)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Patisson (dovlecel plat) umplut

Patisson (dovlecel plat) umplut

Taiem capacul patissonului si golim interiorul cat putem de mult, in asa fel ca exteriorul sa ramana

12 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciuperci la cuptor

Ciuperci la cuptor

Ciupercile se curata si se spala. Palarioarele ciupercilor se aseaza in tava. Coditele si cascavalul

9 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 dovleac mijlociu (circa 1 kg)
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa
  • 200 g orez cu bobul lung
  • 100 ml vin alb
  • 1/2 l zeama de carne de pasare (Knorr+ apa)
  • 2 crengute rozmarin
  • 75 g parmezan (cascaval).

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancarica de vara cu copanele Mancarica de vara cu copanele

Pulpele se curata si se spala, apoi se cresteaza, dupa care se pun in tigaie cu putin ulei sa se rumeneasca. Legumele curatate si spalate,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Spanac cu soia