autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Risotto cu dovleac

   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
300 gr. orez, 2 felii mari de dovleac taiate cubulete, 1,5 l de zeama de carne sau de legume, o ceapa mica, 2 linguri de ulei de masline, unt cit o nuca, jumatate de pahar de vin alb sec, 4 linguri de parmiggiano ras, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita se pune uleiul de masline si o ceapa la rumenit, se adauga orezul si se lasa citeva minute sa se prajeasca. Se adauga jumatate de pahar de vin alb sec si se lasa citeva minute sa se evapore. Se adauga dovleacul se lasa sa fiarba adaugind din cind in cind cite un polonic de zeama fierbinte, amestecind mereu.
Cind este fiert, atit orezul, cit si dovleacul, se stinge focul, se adauga o nuca de unt si se lasa sa se odihneasca 2-3 minute dupa care se serveste.
Se pote servi cu parmiggiano ras
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spetzofai

Spetzofai

Mai întâi se pregătesc legumele: vinetele se spală, se şterg cu un prospop apoi se feliază.Se

3 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paprikas de ciuperci

Paprikas de ciuperci

pt. 2 portii Se curata si se taie feliute ciupercile, apoi se pun la prajit intr-o tigaie cu putin

20 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Medie

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 300 gr. orez
  • 2 felii mari de dovleac taiate cubulete
  • 1,5 l de zeama de carne sau de legume
  • o ceapa mica
  • 2 linguri de ulei de masline
  • unt cit o nuca
  • jumatate de pahar de vin alb sec
  • 4 linguri de parmiggiano ras
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui Puttanesca Pui Puttanesca

Condimentam carnea cu sare si piper. O prajim in tigaia cu ulei incins pana cand este facuta aproape de tot. Scoatem carnea si o pastram

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Dovlecei umpluti cu feta si nuci
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania