Risotto cu gulii si patrunjel verde

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 3 gulii (cca 700 g),
  • 1 ceapa,
  • 50 g unt,
  • sare,
  • piper,
  • 300 g orez (Rizo-Scotti bob cu bob),
  • 100 ml vin alb sec,
  • 1 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa),
  • 1 legatura patrunjel verde (eventual cret),
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie,
  • 2 linguri branza de vaci,
  • 50 g cascaval ras.

Mod de preparare

Se curata guliile si se taie cubulete de circa 1 cm, iar ceapa curatata se toaca marunt.

Se dunstuiesc guliile in 20 g de unt incins, se condimenteaza, se scot din tigaie si se pun deoparte.

Se pune si restul de unt la incins si se caleste ceapa, dupa care se adauga orezul si se prajeste, amestecand intruna, pana ce devine sticlos. Se stinge cu vin, se da in clocot, se adauga si guliile si se lasa sa fiarba circa 30 de minute, turnand zeama de legume putin cate putin.

Se toaca patrunjelul ceva mai mare si se incorporeaza in orez, impreuna cu restul ingredientelor. Se mai gusta o data de sare si piper si se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta