autor:

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Risotto cu gulii si patrunjel verde

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 3 gulii (cca 700 g), , 1 ceapa, , 50 g unt, , sare, , piper, , 300 g orez (Rizo-Scotti bob cu bob), , 100 ml vin alb sec, , 1 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa), , 1 legatura patrunjel verde (eventual cret), , 1 lingurita coaja rasa de lamaie, , 2 linguri branza de vaci, , 50 g cascaval ras.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se curata guliile si se taie cubulete de circa 1 cm, iar ceapa curatata se toaca marunt.
Se dunstuiesc guliile in 20 g de unt incins, se condimenteaza, se scot din tigaie si se pun deoparte.
Se pune si restul de unt la incins si se caleste ceapa, dupa care se adauga orezul si se prajeste, amestecand intruna, pana ce devine sticlos. Se stinge cu vin, se da in clocot, se adauga si guliile si se lasa sa fiarba circa 30 de minute, turnand zeama de legume putin cate putin.
Se toaca patrunjelul ceva mai mare si se incorporeaza in orez, impreuna cu restul ingredientelor. Se mai gusta o data de sare si piper si se serveste cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu gulii si patrunjel verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    O voi incerca si eu !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 3 gulii (cca 700 g)
  • 1 ceapa
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • 300 g orez (Rizo-Scotti bob cu bob)
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa)
  • 1 legatura patrunjel verde (eventual cret)
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri branza de vaci
  • 50 g cascaval ras.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O voi incerca si eu !

Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de orez cu ciuperci Pilaf de orez cu ciuperci

Ceapa o tai marunt si o pui la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, se adauga morcovul dat pe razatoarea marunt, ardeiul rosu taiat

24 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sarmalute cu ciuperci in foi de vita