autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Risotto cu gulii si patrunjel verde

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 3 gulii (cca 700 g), , 1 ceapa, , 50 g unt, , sare, , piper, , 300 g orez (Rizo-Scotti bob cu bob), , 100 ml vin alb sec, , 1 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa), , 1 legatura patrunjel verde (eventual cret), , 1 lingurita coaja rasa de lamaie, , 2 linguri branza de vaci, , 50 g cascaval ras.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se curata guliile si se taie cubulete de circa 1 cm, iar ceapa curatata se toaca marunt.
Se dunstuiesc guliile in 20 g de unt incins, se condimenteaza, se scot din tigaie si se pun deoparte.
Se pune si restul de unt la incins si se caleste ceapa, dupa care se adauga orezul si se prajeste, amestecand intruna, pana ce devine sticlos. Se stinge cu vin, se da in clocot, se adauga si guliile si se lasa sa fiarba circa 30 de minute, turnand zeama de legume putin cate putin.
Se toaca patrunjelul ceva mai mare si se incorporeaza in orez, impreuna cu restul ingredientelor. Se mai gusta o data de sare si piper si se serveste cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu gulii si patrunjel verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza dulce cu carnati proaspeti

Varza dulce cu carnati proaspeti

Varza dulce se toaca mai mare, se presara cu putina sare si se framanta putin cu mainile, ca sa se

21 voturi    10 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de cartofi cu porumb si carnati

Mancare de cartofi cu porumb si carnati

Taiem carnaciorii in felii si-I punem la fiert in putina apa sa dea doua trei clocote, scurgem apa,

5 voturi    7 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    O voi incerca si eu !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 3 gulii (cca 700 g)
  • 1 ceapa
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • 300 g orez (Rizo-Scotti bob cu bob)
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa)
  • 1 legatura patrunjel verde (eventual cret)
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri branza de vaci
  • 50 g cascaval ras.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O voi incerca si eu !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Spanac cu cascaval la cuptor