autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Risotto cu gulii si patrunjel verde

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 3 gulii (cca 700 g), , 1 ceapa, , 50 g unt, , sare, , piper, , 300 g orez (Rizo-Scotti bob cu bob), , 100 ml vin alb sec, , 1 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa), , 1 legatura patrunjel verde (eventual cret), , 1 lingurita coaja rasa de lamaie, , 2 linguri branza de vaci, , 50 g cascaval ras.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se curata guliile si se taie cubulete de circa 1 cm, iar ceapa curatata se toaca marunt.
Se dunstuiesc guliile in 20 g de unt incins, se condimenteaza, se scot din tigaie si se pun deoparte.
Se pune si restul de unt la incins si se caleste ceapa, dupa care se adauga orezul si se prajeste, amestecand intruna, pana ce devine sticlos. Se stinge cu vin, se da in clocot, se adauga si guliile si se lasa sa fiarba circa 30 de minute, turnand zeama de legume putin cate putin.
Se toaca patrunjelul ceva mai mare si se incorporeaza in orez, impreuna cu restul ingredientelor. Se mai gusta o data de sare si piper si se serveste cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu gulii si patrunjel verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida pane

Conopida pane

Spalam conopida si o desfacem in buchetele. Punem apa la fiert intr-un vas de 3 l in care adaugam

15 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei umpluti cu carne

Ardei umpluti cu carne

Ardeii se spala, se curata de cotoare si se lasa sa se curga de eventuala apa, cu capul in jos. Pentru

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    O voi incerca si eu !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 3 gulii (cca 700 g)
  • 1 ceapa
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • 300 g orez (Rizo-Scotti bob cu bob)
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa)
  • 1 legatura patrunjel verde (eventual cret)
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri branza de vaci
  • 50 g cascaval ras.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O voi incerca si eu !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftele frantuzesti Chiftele frantuzesti

Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Il taiem cubulete, condimentam cu sare si piper. Intr-un bol,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei

Conopida spalata se rupe in buchetele mici .Se pune sa fiarba intr-o craticioara apa cu sare, iar cand da in clocot, se adauga buchetelele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Fasole boabe in stil toscan