autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Risotto cu gulii si patrunjel verde

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 3 gulii (cca 700 g), , 1 ceapa, , 50 g unt, , sare, , piper, , 300 g orez (Rizo-Scotti bob cu bob), , 100 ml vin alb sec, , 1 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa), , 1 legatura patrunjel verde (eventual cret), , 1 lingurita coaja rasa de lamaie, , 2 linguri branza de vaci, , 50 g cascaval ras.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se curata guliile si se taie cubulete de circa 1 cm, iar ceapa curatata se toaca marunt.
Se dunstuiesc guliile in 20 g de unt incins, se condimenteaza, se scot din tigaie si se pun deoparte.
Se pune si restul de unt la incins si se caleste ceapa, dupa care se adauga orezul si se prajeste, amestecand intruna, pana ce devine sticlos. Se stinge cu vin, se da in clocot, se adauga si guliile si se lasa sa fiarba circa 30 de minute, turnand zeama de legume putin cate putin.
Se toaca patrunjelul ceva mai mare si se incorporeaza in orez, impreuna cu restul ingredientelor. Se mai gusta o data de sare si piper si se serveste cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu gulii si patrunjel verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida pane (arabeasca)

Conopida pane (arabeasca)

Conopida se taie in buchetele cam de marimea unui ou mare sau ceva mai mare (rezulta cam 16 bucati) Buchetelele

16 voturi    12 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dulceata de ardei iute

Dulceata de ardei iute

In bucatarie imi place sa experimentez arome, gusturi, combinatii. Am citit de mult despre o dulceata

1 vot    0 comentarii
4h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    O voi incerca si eu !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 3 gulii (cca 700 g)
  • 1 ceapa
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • 300 g orez (Rizo-Scotti bob cu bob)
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa)
  • 1 legatura patrunjel verde (eventual cret)
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri branza de vaci
  • 50 g cascaval ras.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O voi incerca si eu !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Se coc ardeii pe o plita, se curata de coaja, se scot samburii si cotorul in asa fel incat sa ne ramana cat mai intreg ardeiul. Cotorul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Sarmale in dovleac Sarmale in dovleac

La dovleac aveti ceva de muncit si va trebuie ceva muschi, avand in vedere ca dovleacul este destul de greu...asa ca am cerut ajutorul

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Ghiveci de toamna