autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Risotto cu gulii si patrunjel verde

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 3 gulii (cca 700 g), , 1 ceapa, , 50 g unt, , sare, , piper, , 300 g orez (Rizo-Scotti bob cu bob), , 100 ml vin alb sec, , 1 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa), , 1 legatura patrunjel verde (eventual cret), , 1 lingurita coaja rasa de lamaie, , 2 linguri branza de vaci, , 50 g cascaval ras.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se curata guliile si se taie cubulete de circa 1 cm, iar ceapa curatata se toaca marunt.
Se dunstuiesc guliile in 20 g de unt incins, se condimenteaza, se scot din tigaie si se pun deoparte.
Se pune si restul de unt la incins si se caleste ceapa, dupa care se adauga orezul si se prajeste, amestecand intruna, pana ce devine sticlos. Se stinge cu vin, se da in clocot, se adauga si guliile si se lasa sa fiarba circa 30 de minute, turnand zeama de legume putin cate putin.
Se toaca patrunjelul ceva mai mare si se incorporeaza in orez, impreuna cu restul ingredientelor. Se mai gusta o data de sare si piper si se serveste cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu gulii si patrunjel verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de bureti

Tocanita de bureti

Se toaca ceapa si ardeiul marunt si se pun la calit intr-o cratita, se adauga ciupercile care se

11 voturi    14 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei copti, cu sos de smantana la cuptor

Ardei copti, cu sos de smantana la cuptor

Se coc ardeii si se lasa jumate de ora cu sare peste ei, dupa care se curata de pielita. Se dau

5 voturi    7 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    O voi incerca si eu !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 3 gulii (cca 700 g)
  • 1 ceapa
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • 300 g orez (Rizo-Scotti bob cu bob)
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa)
  • 1 legatura patrunjel verde (eventual cret)
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri branza de vaci
  • 50 g cascaval ras.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O voi incerca si eu !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancarica de vara cu copanele Mancarica de vara cu copanele

Pulpele se curata si se spala, apoi se cresteaza, dupa care se pun in tigaie cu putin ulei sa se rumeneasca. Legumele curatate si spalate,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de legume cu zdrente de oua