autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Risotto cu legume de primavara

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 300 g orez, , 3 cepe verzi, , 150 g fasole verde, , 200 g mazare, , 200 g dovlecei, , 1 morcov, , 100 g unt, , 2 cuburi de supa concentrata de legume (Knorr, Vegeta etc), , 10 ml vin alb sec, , 30 g parmezan (cascaval), , sare,, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se curata fasolea, se rupe bucati (circa 3 cm), se baga intr-o oala cu apa sarata clocotita si se fierbe 7 minute. Dovleceii se taie rondele, se alege mazarea, se taie marunt morcovul curatat si spalat. Se pune la fiert un litru de apa, se adauga cuburile de Knorr, se lasa sa se dizolve, se amesteca si se ia oala de pe foc. Intr-o tigaie, se incinge untul (50 g) si se caleste timp de 5 minute ceapa tocata marunt (la foc mic). Se adauga orezul si se amesteca pana ce boabele devin translucide. Se toarna vinul alb si jumatate din apa cu Knorr. Se amesteca bine si se lasa sa fiarba la foc foarte mic adaugand cate putina zeama, pe masura ce orezul o absoarbe. Intr-o cratita cu apa sarata (clocotita) se pun la fiert mazarea si morcovul, se lasa 5 minute, apoi se introduc rondelele de dovlecei, se mai lasa 5 minute, se iau de pe foc si se scurg. Se incorporeaza legumele fierte in risotto si se mai lasa sa dea cateva clocote. Cand orezul s-a fiert, se stinge focul si se adauga untul ramas. Se amesteca si se lasa 3 minute sa se odihneasca. Se serveste decorat cu felii de parmezan (cascaval).
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu legume de primavara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac scazut cu lapte si ochi de ou

Spanac scazut cu lapte si ochi de ou

Daca folosim spanac proaspat timpul de preparare creste cu circa 15 minute, timp care este necesar

73 voturi    21 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole verde cu sos de rosii

Fasole verde cu sos de rosii

Fsolea se pune la fiert in aburi , iar intre timp se pregateste sosul. Se taie ceapa julien si se

4 voturi    7 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ilica Dorina Ursan , 20 iulie 2013

    De cand supa de pui sau legume trebuie sa paorte denumirea Knorr? Italienii chiar folosesc cuburi pentru supa? Dovleceii se tin mai putin la fiert ca altfel se fac piure! Reteta e ok, doar trebuie ajustata!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Pare interesant!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 300 g orez
  • 3 cepe verzi
  • 150 g fasole verde
  • 200 g mazare
  • 200 g dovlecei
  • 1 morcov
  • 100 g unt
  • 2 cuburi de supa concentrata de legume (Knorr
  • Vegeta etc)
  • 10 ml vin alb sec
  • 30 g parmezan (cascaval)
  • sare,
  • piper.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Pare interesant!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de pui cu prune uscate Ciorba de pui cu prune uscate

Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o “spinare” de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline,sare si amestecul de condimente,amestecam

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Ardei copti cu smantana