autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Risotto cu legume de primavara

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 300 g orez, , 3 cepe verzi, , 150 g fasole verde, , 200 g mazare, , 200 g dovlecei, , 1 morcov, , 100 g unt, , 2 cuburi de supa concentrata de legume (Knorr, Vegeta etc), , 10 ml vin alb sec, , 30 g parmezan (cascaval), , sare,, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se curata fasolea, se rupe bucati (circa 3 cm), se baga intr-o oala cu apa sarata clocotita si se fierbe 7 minute. Dovleceii se taie rondele, se alege mazarea, se taie marunt morcovul curatat si spalat. Se pune la fiert un litru de apa, se adauga cuburile de Knorr, se lasa sa se dizolve, se amesteca si se ia oala de pe foc. Intr-o tigaie, se incinge untul (50 g) si se caleste timp de 5 minute ceapa tocata marunt (la foc mic). Se adauga orezul si se amesteca pana ce boabele devin translucide. Se toarna vinul alb si jumatate din apa cu Knorr. Se amesteca bine si se lasa sa fiarba la foc foarte mic adaugand cate putina zeama, pe masura ce orezul o absoarbe. Intr-o cratita cu apa sarata (clocotita) se pun la fiert mazarea si morcovul, se lasa 5 minute, apoi se introduc rondelele de dovlecei, se mai lasa 5 minute, se iau de pe foc si se scurg. Se incorporeaza legumele fierte in risotto si se mai lasa sa dea cateva clocote. Cand orezul s-a fiert, se stinge focul si se adauga untul ramas. Se amesteca si se lasa 3 minute sa se odihneasca. Se serveste decorat cu felii de parmezan (cascaval).
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu legume de primavara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
PASTAI VERZI CU BULION

PASTAI VERZI CU BULION

Ceapa taiata marunt se pune la prajit in ulei oala sub presiune. Se adauga pastaile, spalate si rupte

3 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de cartofi cu masline

Mancare de cartofi cu masline

Curatam si spalam cartofii. Curatam si spalam si restul de legume, ardeii, ceapa, morcovul, telina

4 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ilica Dorina Ursan , 20 iulie 2013

    De cand supa de pui sau legume trebuie sa paorte denumirea Knorr? Italienii chiar folosesc cuburi pentru supa? Dovleceii se tin mai putin la fiert ca altfel se fac piure! Reteta e ok, doar trebuie ajustata!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Pare interesant!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 300 g orez
  • 3 cepe verzi
  • 150 g fasole verde
  • 200 g mazare
  • 200 g dovlecei
  • 1 morcov
  • 100 g unt
  • 2 cuburi de supa concentrata de legume (Knorr
  • Vegeta etc)
  • 10 ml vin alb sec
  • 30 g parmezan (cascaval)
  • sare,
  • piper.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Pare interesant!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din dovlecel si ton Chiftele din dovlecel si ton

Curatam dovleceii de coaja, taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute). Ii scoatem intr-o strecuratoare unde cu

23 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive
Ghiveci de legume