autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Risotto cu legume de primavara

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 300 g orez, , 3 cepe verzi, , 150 g fasole verde, , 200 g mazare, , 200 g dovlecei, , 1 morcov, , 100 g unt, , 2 cuburi de supa concentrata de legume (Knorr, Vegeta etc), , 10 ml vin alb sec, , 30 g parmezan (cascaval), , sare,, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se curata fasolea, se rupe bucati (circa 3 cm), se baga intr-o oala cu apa sarata clocotita si se fierbe 7 minute. Dovleceii se taie rondele, se alege mazarea, se taie marunt morcovul curatat si spalat. Se pune la fiert un litru de apa, se adauga cuburile de Knorr, se lasa sa se dizolve, se amesteca si se ia oala de pe foc. Intr-o tigaie, se incinge untul (50 g) si se caleste timp de 5 minute ceapa tocata marunt (la foc mic). Se adauga orezul si se amesteca pana ce boabele devin translucide. Se toarna vinul alb si jumatate din apa cu Knorr. Se amesteca bine si se lasa sa fiarba la foc foarte mic adaugand cate putina zeama, pe masura ce orezul o absoarbe. Intr-o cratita cu apa sarata (clocotita) se pun la fiert mazarea si morcovul, se lasa 5 minute, apoi se introduc rondelele de dovlecei, se mai lasa 5 minute, se iau de pe foc si se scurg. Se incorporeaza legumele fierte in risotto si se mai lasa sa dea cateva clocote. Cand orezul s-a fiert, se stinge focul si se adauga untul ramas. Se amesteca si se lasa 3 minute sa se odihneasca. Se serveste decorat cu felii de parmezan (cascaval).
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu legume de primavara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarte pufoase cu ciuperci salbatice

Tarte pufoase cu ciuperci salbatice

1. Ruleaza aluatul foietaj si taie 12 cercuri a cate 8 cm diametru sau 4 tarte mai mari a cate 16

5 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de fasole boabe dietetica (de post)

Mancare de fasole boabe dietetica (de post)

Am taiat rosiile marunt marunt si le-am pus intr-un vas pe foc, fara ulei, deoarece ele lasa putina

1 vot    3 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ilica Dorina Ursan , 20 iulie 2013

    De cand supa de pui sau legume trebuie sa paorte denumirea Knorr? Italienii chiar folosesc cuburi pentru supa? Dovleceii se tin mai putin la fiert ca altfel se fac piure! Reteta e ok, doar trebuie ajustata!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Pare interesant!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 300 g orez
  • 3 cepe verzi
  • 150 g fasole verde
  • 200 g mazare
  • 200 g dovlecei
  • 1 morcov
  • 100 g unt
  • 2 cuburi de supa concentrata de legume (Knorr
  • Vegeta etc)
  • 10 ml vin alb sec
  • 30 g parmezan (cascaval)
  • sare,
  • piper.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Pare interesant!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftele frantuzesti Chiftele frantuzesti

Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Il taiem cubulete, condimentam cu sare si piper. Intr-un bol,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei

Conopida spalata se rupe in buchetele mici .Se pune sa fiarba intr-o craticioara apa cu sare, iar cand da in clocot, se adauga buchetelele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Coltunasi cu cartofi