autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Rissoto cu conopida

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
2 maini de bucati de paine veche, O conserva mica de ansoa, 3 ardei iuti rosii mici, usacti, Ulei de masline extravirgin, O conopida, Rissotto alb, Sare marina, Piper negru proaspat macinat, Parmezan pentru ras, O mina de patrunjel proaspat, tocat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Amestecati painea în robotul de bucatarie împreuna cu fileurle de ansoa, uleiul din
Conserva si arei iuti. Încalziti o tigaie cu putin ulei si prajiti combinatia de mai
sus amestecind constant, pâna când se rumeneste.

Îndepartati frunzele de la conopida si taiati tulpina.
Tocati marunt partea interioara a tulpinii. Incepeti sa preparati risotto bianco, adaugând tulpina de conopida
tocata împreuna cu ceapa si telina, în etapa întâi. Adaugati buchetelelc de conopida
în cratita cu supa fierbinte.

Continuati reteta de risotto, adaugand supa putin cite putin, pina când orezul este
pe jumutate fiert. Buchctelele de conopida trebuie sa fie deja moi, deci puteti începe
sa le adaugati în risotto împreuna cu supa, zdrobindu-le si amestecindu-le cu
orezul. Continualati pina cind orezul este gata si ati adaugat toata conopida.
În etapa a patra, cind adaugati untul si parmezanul. puneti si patrunjelul. gustati
si condimentati. Presarati cu amestecul crocant de pesmct si ansoa, radeti deasupra
niste parmezan si serviti. Delicios!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rissoto cu conopida" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Mai intai, tocam varza marunt. Frecam cu putina sare varza dulce. Daca varza murata este prea acra

1 vot    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiftelute de dovlecei cu orez

Chiftelute de dovlecei cu orez

Orezul il fierbem in 3 cani apa si sare, se masoara cu aceiasi cana . Il lasam sa se raceasca . Dovlecei

4 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 maini de bucati de paine veche
  • O conserva mica de ansoa
  • 3 ardei iuti rosii mici
  • usacti
  • Ulei de masline extravirgin
  • O conopida
  • Rissotto alb
  • Sare marina
  • Piper negru proaspat macinat
  • Parmezan pentru ras
  • O mina de patrunjel proaspat
  • tocat

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu carne de pui, la cuptor Varza cu carne de pui, la cuptor

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei. Pentru

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza. Mod de preparare: Se pune la fiert, intr-o

1 vot    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Tocanita de ciuperci