autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Rizotto cu ochiuri

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 ceasca orez, 3 cesti apa, 30 g unt, 2 cepe mijlocii, 150-200 gr. costita afumata, 1 lingura ulei, 6 oua, 3 rosii, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Ceapa se toaca marunt si se caleste in unt incins. Cind incepe sa se ingalbeneasca, se adauga orezul si se mai prajeste 5-6 minute amestecind mereu. Se toarna apoi apa, se adauga sarea si piperul si se lasa sa fiarba la foc moale cca 25 minute, dupa care orezul este fiert. In timp ce fierbe orezul, se spala rosiile, se taie in doua, transversal, se golesc de seminte, se sareaza si se ung cu ulei in interior. Se asaza apoi intr-o cratita acoperita si se prajesc usor. Separat, intr-o tigaie neunsa, se prajeste costita taiata in 12 fisii lungi. Cind este frumos rumenita, se scoate si se prepara 6 ochiuri, prajite sau fierte, dupa dorinta. Pe un platou se asaza rizottoul, pe mijloc se pun ochiurile, iar pe margini se garniseste cu jumatati de rosii si fisii de costita, dispuse alternativ.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rizotto cu ochiuri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Parjoale din boabe de soia

Parjoale din boabe de soia

Se alege soia, se spala si se lasa la muiat de seara pana dimineata, in apa rece. Se inlocuieste

15 voturi    14 comentarii
5h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu smochine si mascarpone

Tarta cu smochine si mascarpone

Punem ouale intr-un bol. Adaugam zaharul pudra si branza mascarpone si amestecam cu mixerul timp

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 ceasca orez
  • 3 cesti apa
  • 30 g unt
  • 2 cepe mijlocii
  • 150-200 gr. costita afumata
  • 1 lingura ulei
  • 6 oua
  • 3 rosii
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

106 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Barcute inamorate