Ceapa se toaca marunt si se caleste in unt incins. Cind incepe sa se ingalbeneasca, se adauga orezul si se mai prajeste 5-6 minute amestecind mereu. Se toarna apoi apa, se adauga sarea si piperul si se lasa sa fiarba la foc moale cca 25 minute, dupa care orezul este fiert. In timp ce fierbe orezul, se spala rosiile, se taie in doua, transversal, se golesc de seminte, se sareaza si se ung cu ulei in interior. Se asaza apoi intr-o cratita acoperita si se prajesc usor. Separat, intr-o tigaie neunsa, se prajeste costita taiata in 12 fisii lungi. Cind este frumos rumenita, se scoate si se prepara 6 ochiuri, prajite sau fierte, dupa dorinta. Pe un platou se asaza rizottoul, pe mijloc se pun ochiurile, iar pe margini se garniseste cu jumatati de rosii si fisii de costita, dispuse alternativ.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii