autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Rol de curcan impachetat

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 martie 2010

Ingrediente
350 g carne tocata de curcan, 500 g ciuperci champignon, 3 cepe, 1 morcov, 8 bucati piele de la pieptul de pui sau de curcan, 6 felii branza topita, 8 feliute sunca presata, 1 gogosar acru, 1 ou, 20 ml ulei, 50 ml ketchup, 2 lingurite seminte de susan, 3 linguri de otet sau 1 pahar de vin rosu, 3 foi de dafin, boia, piper, cimbru, patrunjel verde (uscat), sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Curatati cepele si morcovul, spalati bine legumele si ciupercile. Tocati marunt ceapa si ciupercile, pastrati ~100 g ciuperci intregi, pe care le puneti pe marginea unei tavi mai inalte. Tocati jumatate din morcov marunt, iar cealalta jumatate o taiati feliute pe care le puneti in tava alaturi de ciuperci. Curatati bine pielea de grasime si asezati bucatile doua cate doua, putin suprapuse. Condimentati.
Puneti la calit in 10 ml ulei ceapa tocata, morcovul si ciupercile, nu le prajiti, adaugati apoi jumatate din ketchup, putina apa, verdeata tocata, sare, piper, cimbru, boia. Dupa ce scade zeama, rasturnati intr-un castron, adaugati carnea tocata, oul crud si omogenizati compozitia.
Impartiti umplutura in patru parti si distribuiti-o uniform pe pielea condimentata. Aplatizati compozitia, lasand o margine de cativa cm. Intr-o parte asezati feliute de branza topita sau sunca. Peste branza si sunca puneti baghete de gogosar, apoi incepeti sa rulati ca la sarmale, inchizand bine la capete. Veti obtine patru roluri. (vezi video)
Asezati rolurile in tava, decorati-le cu ciupercute, felii de morcov, fasii de gogosar, sunca, turnati un pahar de apa, uleiul ramas, picurati restul de ketchup si din loc in loc puneti foile de dafin. Dati tava la cuptorul preincalzit, acoperita cu folie, 25 minute la foc mediu.
Indepartati folia, adaugati vinul (sau putina apa cu otet) si lasati tava in cuptor inca 20-25 minute, la foc mic pana se rumeneste frumos.
Scoateti tava din cuptor, asezati rolurile pe platou, taiati si cateva feliute de 12-15 mm grosime, asezati langa ele ciupercute, felii de morcov, fasii de gogosar si sos din tava. Decorati cu verdeata.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rol de curcan impachetat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • Lia , 06 martie 2010

    La comentarii nu e cazul sa revii cu imagini ca ai tot prezentat rulouri ,ne-ai lamurit ca sunt aspectuoase.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

    Multumesc mult de aprecieri. Am mai pastrat cateva portii

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

    Imi lasa gura apa

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

      Foarte gustos si aromat! Prezentare asa cum ne-ai obisnuit*****

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

      imi place !

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Arata nemaipomenit! Si de gust ce sa mai zic, cred ca e un deliciu!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      cel mai bun,yam yam

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

5 voturi

Ingrediente

  • 350 g carne tocata de curcan
  • 500 g ciuperci champignon
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 8 bucati piele de la pieptul de pui sau de curcan
  • 6 felii branza topita
  • 8 feliute sunca presata
  • 1 gogosar acru
  • 1 ou
  • 20 ml ulei
  • 50 ml ketchup
  • 2 lingurite seminte de susan
  • 3 linguri de otet sau 1 pahar de vin rosu
  • 3 foi de dafin
  • boia
  • piper
  • cimbru
  • patrunjel verde (uscat)
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

135 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Lia

La comentarii nu e cazul sa revii cu imagini ca ai tot prezentat rulouri ,ne-ai lamurit ca sunt aspectuoase.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
tocanita de purcel