Ingrediente
350 g carne tocata de curcan, 500 g ciuperci champignon, 3 cepe, 1 morcov, 8 bucati piele de la pieptul de pui sau de curcan, 6 felii branza topita, 8 feliute sunca presata, 1 gogosar acru, 1 ou, 20 ml ulei, 50 ml ketchup, 2 lingurite seminte de susan, 3 linguri de otet sau 1 pahar de vin rosu, 3 foi de dafin, boia, piper, cimbru, patrunjel verde (uscat), sare
Dificultate: Medie | Timp: 1h 20 min
5 voturi
Mod de preparare
Puneti la calit in 10 ml ulei ceapa tocata, morcovul si ciupercile, nu le prajiti, adaugati apoi jumatate din ketchup, putina apa, verdeata tocata, sare, piper, cimbru, boia. Dupa ce scade zeama, rasturnati intr-un castron, adaugati carnea tocata, oul crud si omogenizati compozitia.
Impartiti umplutura in patru parti si distribuiti-o uniform pe pielea condimentata. Aplatizati compozitia, lasand o margine de cativa cm. Intr-o parte asezati feliute de branza topita sau sunca. Peste branza si sunca puneti baghete de gogosar, apoi incepeti sa rulati ca la sarmale, inchizand bine la capete. Veti obtine patru roluri. (vezi video)
Asezati rolurile in tava, decorati-le cu ciupercute, felii de morcov, fasii de gogosar, sunca, turnati un pahar de apa, uleiul ramas, picurati restul de ketchup si din loc in loc puneti foile de dafin. Dati tava la cuptorul preincalzit, acoperita cu folie, 25 minute la foc mediu.
Indepartati folia, adaugati vinul (sau putina apa cu otet) si lasati tava in cuptor inca 20-25 minute, la foc mic pana se rumeneste frumos.
Scoateti tava din cuptor, asezati rolurile pe platou, taiati si cateva feliute de 12-15 mm grosime, asezati langa ele ciupercute, felii de morcov, fasii de gogosar si sos din tava. Decorati cu verdeata.
Pofta buna.
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 martie 2010
Foarte gustos si aromat! Prezentare asa cum ne-ai obisnuit*****
lumi (Chef de cuisine) , 06 martie 2010
imi place !
violette (Chef de cuisine) , 05 martie 2010
Arata nemaipomenit! Si de gust ce sa mai zic, cred ca e un deliciu!
joly-gina (Chef de cuisine) , 05 martie 2010
cel mai bun,yam yam