Se pun la fiert apa, laptele, scortisoara si 75 g zahar. Se toarna malaiul \"in ploaie\" si se lasa sa fiarba 4 minute, amestecand intruna. Se adauga stafidele si se mai lasa sa fiarba inca 3 minute.
Se intinde mamaliga pe o planseta (sa nu depaseasca 1 cm grosime) si se lasa sa se raceasca. Se unge cu putin ulei gura unui pahar sau o forma rotunda si se taie din mamaliga rondele.
Se pune restul de zahar intr-o craticioara, se adauga 1 lingura de apa si zeama de lamaie si se lasa sa se caramelizeze.
Se dau rondelele de mamaliga prin zaharul caramelizat si se asaza pe un platou.
Peste zaharul caramelizat ramas in craticioara se toarna smantana, se amesteca bine. Se lasa asa 2 minute sa se incinga (fara sa dea in clocot) si sosul astfel obtinut se serveste cu rondelele de mamaliga.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii