autor:

» » Dulciuri diverse

Rondele caramelizate

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
1/4 l de lapte, 1/2 lingurita scortisoara, 200 g zahar, 300 g malai, 100 g stafide, 2 linguri zeama de lamaie, 250 g smantana, 1/4 l apa., (pentru 4 persoane)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se pun la fiert apa, laptele, scortisoara si 75 g zahar. Se toarna malaiul \"in ploaie\" si se lasa sa fiarba 4 minute, amestecand intruna. Se adauga stafidele si se mai lasa sa fiarba inca 3 minute.
Se intinde mamaliga pe o planseta (sa nu depaseasca 1 cm grosime) si se lasa sa se raceasca. Se unge cu putin ulei gura unui pahar sau o forma rotunda si se taie din mamaliga rondele.
Se pune restul de zahar intr-o craticioara, se adauga 1 lingura de apa si zeama de lamaie si se lasa sa se caramelizeze.
Se dau rondelele de mamaliga prin zaharul caramelizat si se asaza pe un platou.
Peste zaharul caramelizat ramas in craticioara se toarna smantana, se amesteca bine. Se lasa asa 2 minute sa se incinga (fara sa dea in clocot) si sosul astfel obtinut se serveste cu rondelele de mamaliga.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele caramelizate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 1/4 l de lapte
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 200 g zahar
  • 300 g malai
  • 100 g stafide
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 250 g smantana
  • 1/4 l apa.
  • (pentru 4 persoane)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Kodrit Kadir cu capsuni