autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Rondele caramelizate

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
1/4 l de lapte, 1/2 lingurita scortisoara, 200 g zahar, 300 g malai, 100 g stafide, 2 linguri zeama de lamaie, 250 g smantana, 1/4 l apa., (pentru 4 persoane)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se pun la fiert apa, laptele, scortisoara si 75 g zahar. Se toarna malaiul \"in ploaie\" si se lasa sa fiarba 4 minute, amestecand intruna. Se adauga stafidele si se mai lasa sa fiarba inca 3 minute.
Se intinde mamaliga pe o planseta (sa nu depaseasca 1 cm grosime) si se lasa sa se raceasca. Se unge cu putin ulei gura unui pahar sau o forma rotunda si se taie din mamaliga rondele.
Se pune restul de zahar intr-o craticioara, se adauga 1 lingura de apa si zeama de lamaie si se lasa sa se caramelizeze.
Se dau rondelele de mamaliga prin zaharul caramelizat si se asaza pe un platou.
Peste zaharul caramelizat ramas in craticioara se toarna smantana, se amesteca bine. Se lasa asa 2 minute sa se incinga (fara sa dea in clocot) si sosul astfel obtinut se serveste cu rondelele de mamaliga.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele caramelizate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite cu crema si banane

Clatite cu crema si banane

Pt clatite se bat ouale cu laptele si faina adaugata putin cate putin ,sa nu faca cocoloase.Cand

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Lamingtons

Lamingtons

Blatul: Ouale le-am mixat bine cu un praf de sare,pana si-au dublat volumul,apoi am adaugat pe rand

18 voturi    18 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 1/4 l de lapte
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 200 g zahar
  • 300 g malai
  • 100 g stafide
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 250 g smantana
  • 1/4 l apa.
  • (pentru 4 persoane)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Bombite cu visine