autor:

Fara foto

» » Aperitive

Rondele cu bunatati

Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 17 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 17 decembrie 2009

Ingrediente
Am facut minirulouri de somon cu spuma de branza, rondele cu spuma de branza si somon afumat, rondele cu unt si icre negre, rondele cu unt si foie gras si rondele cu crema de braza si salam uscat. Pentru decor am folosit cateva ramurele de coriandru verde.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Preparare: rodele de somon cu spuma de branza. Taiem feliile de somon afumat in dreptunghiuri de 4-5 cm lungime si 2-3 cm latime. Pe fiecare bucatica punem cate o lingurita de spuma de branza, preparata din iaurt gras lasat o noapte la stors in frigider si amestecat apoi cu putina sare si ierburi aromate si o lingura se smantana grasa( asta am facut eu de data asta ) . Mai este si varianta cu iaurt gras stors si frisca batuta, aveti aici reteta : http://bucataria-sylviei.ro/spuma-de-branza-proaspata/ . Pentru decor folosim cateva fire de ciboulette (am pus eu) puteti sa folositi si coriandru sau patrunjel.
Dupa ce am asezat spuma de branza rulam cu grija si ridicam fiecare rulou in picioare si decoram cu ciboulette.
Pentru rondele eu am folosit de aceasta data felii subtiri de bagheta pe care le-am prajit cateva minute la foc mic intr-o tava pensulata cu ulei de masline. Puteti sa folositi si acele felii rotunde de paine din comert, canapés se numesc, eu prefer bagheta prajita ca are un gust mai natural. Am facut unele cu spuma de branza pe care am asezat feliute subtiri si marunte de somon afumat si am decorat intr-un colt cu cateva icre negre si cu ciboulette taiat fin peste .
Peste altele am pus putin unt cand erau inca caldute sa se topeasca partial si am pus icre negre sau felii de foie gras si coriandru.
Peste altele am pus unt si feliute subtiri de salam uscat. Am facut un platou pe un rond de lemn de data asta si am asezat rulourile in mijloc si rondelele asortate in jurul lor. Am decorat cu coriandru si este gata pentru a intampina oaspetii
Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele cu bunatati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Placinta cu piept de pui

Placinta cu piept de pui

O placinta excelenta, buna si la mic dejun si la picnic si la pachet. Aluat: dizolvam drojdia

8 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Spaghete cu crenvursti

Spaghete cu crenvursti

Se taie crenvurstii in bucatele mai mici. In fiecare bucatica introducem 5-6 spaghete. Dupa ce am

6 voturi    6 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

    Va multumesc mult ! Este ceva nu foarte complicat de realizat si de efect ! Va doresc spor la bucatarit !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    Felicitari draga mea,totul e super...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Ooooooooooo, icre negre, somon, da, numai bunatati frumos decorate si prezentate, felicitari!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2010

      Imi lasa gura apa :))

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

      Foarte fin platoul tau.Prezentare de 5*****

    • Fara foto

      bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      Va multumesc mult, nu e mare lucru dar imi place sa adaug la orice fel de mancare si inca ceva pentru prezentare....un fir de verdeata, de boia...ceva care sa il claseze altfel. Cred ca m-a influentat foarte tare bucataria frantuzeasca :)

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      sunt impresionata de presentare ,ceva de lux

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      Ai o prezentare deosebita.Felicitari si pentru blogg-ul tau.Totul este deosebit.

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      boierie nu alta ce sa mai spun mai lasat fara cuvinte

    • Fara foto

      Sylvia , 21 decembrie 2009

      Sunt simplu de facut si de efect.Multumesc pentru aprecieri.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

      Adevarat festin

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

5 voturi

Ingrediente

  • Am facut minirulouri de somon cu spuma de branza
  • rondele cu spuma de branza si somon afumat
  • rondele cu unt si icre negre
  • rondele cu unt si foie gras si rondele cu crema de braza si salam uscat. Pentru decor am folosit cateva ramurele de coriandru verde.

Raporteaza reteta

Retete
de bucataria-sylviei
Ciulama/papricas de pui

Ciulama/papricas de pui

Intr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare

12 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de

1 vot    1 comentariu
1h 45 min
Paste si pizza
Pizza trois fromages cu ruccola

Pizza trois fromages cu ruccola

Aluatul il lasam la dospit 30-60 de minute si apoi il punem la frigider pentru inca 30 minute minim. Preparare

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza

bucataria-sylviei (Chef de cuisine)

Va multumesc mult ! Este ceva nu foarte complicat de realizat si de efect ! Va doresc spor la bucatarit !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Aperitiv cu curcan (chec de carne)