Rondele Dana

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un ou
  • drojdie cat o nuca
  • 2 lingurite lapte caldut
  • o lingurita zahar
  • 100 g margarina
  • 100 g untura de porc
  • 3 linguri lapte
  • un praf de copt
  • coaja de la 2 lamai
  • faina cat cuprinde (coca sa fie moale)
  • zahar pudra vanilat (300-400 g)

Mod de preparare

Dizolv drojdia cu zahar, o lingurita faiana si lapte. Las sa stea 10 minute dupa care incorporez cu celelalte ingrediente (margarina, untura, ou,lapte,praful de copt, faina coaja de lamaie). Las sa stea aluatul 10 minute la frigider dupa care intind foaie de 2-3 mm grosime. Fac rondele (cu paharul si in mijloc cu un capac de la esenta). Le asez in tava tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins 10-15 minute. Imediat ce le-am luat din tava, le trec, cu furculita prin apa care clocoteste, pentru o secunda. Le asez pe un prosop si imediat le tavalesc prin zahar pudra. Dupa ce se racesc, le mai pudrez o data pentru aspect.

Sunt delicioase

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise