autor:

ruxi

» » Aperitive

Rondele de dovlecei

Autor: ruxi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 iunie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ruxi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 iunie 2012

Ingrediente
un dovlecel, o cana de pesmet, 2 oua, ulei de prajit, ,

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

5 voturi

Mod de preparare

Se ia un dovlecel mare se curata de coaja, apoi se taie rondele. Se sparg doua oua si se pun intr-un castron, iar pesmetul in alt castron. Dupa ce am taiat rondele dovlecelul trecem fiecare felie de dovlecel prin ou apoi prin pesmet (se poate folosi si faina in loc de pesmet). Incigem uleiul intr-o tigaie si punem rondelele. Dupa ce le tragem putin prin tigaie le scoatem pe o farfurie si le putem servi cu smantana. Va doresc pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele de dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Miel la grill cu rondele de dovlecei si sos de iaurt pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver

Miel la grill cu rondele de dovlecei si sos de iaurt pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver

Carnea se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si usturoi. Se pregateste caserola de marinare de

1 vot    0 comentarii
40 min
Retete de Pasti
Rulouri umplute cu zarzavaturi

Rulouri umplute cu zarzavaturi

Se taie prazul rondele, morcovii in cuburi mai mici, ardeiul rosu si verde se taie si aceste in cuburi,

8 voturi    2 comentarii
55 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    emilia constantin (Bucatar sef):

    Eu fac des aceasta reteta, dar servesc alaturi de dovlecei maioneza de usturoi si salata de sfecla cu hrean. Este o delicatesa. Pentru maioneza de usturoi este necesara o capatana de usturoi zdrobita bine cu sare, apoi se freaca bine adaugand cate putin ulei si din cand in cand un strop de otet, pana devine consistenta, alba si spumoasa.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sabina (Maestru bucatar) , 11 iulie 2012

    Am si acum in frigider rondele de dovlecei . I-am preparat tot dupa o reteta gasita pe acest minunat site . Dupa ce am taiat dovleceii in rondele , le-am presarat cu putina sare si le-am asezat pe hartie pentru a lasa apa . Separat , am spart 3 oua ( la 3 dovlecei ) si le-am amestecat cu sare si piper . Apoi am turnat un pahar mare de bere si am facut un aluat presarand faina si amestecand-o mereu . Am spalat apoi un buchet de patrunjel si l-am tocat marunt pe care l-am presarat in aluatul ceva mai vartos ca acela de clatite . Am luat apoi rondelele si le-am tavalit prin aluat si le-am rumenit in tigaia cu ulei incins . S-au facut atat de frumoaseee . . . ca gogosile ori prajiturile apetisante ! POFTA BUNA , PRIETENE ! Aha , sa nu uit . Aluatul care mi-a ramas , l-am subtiat tot cu bere si am facut clatite . UN DELICIU !

  • Fara foto

    Sabina (Maestru bucatar) , 21 iunie 2012

    Eu, dupa ce curat dovlecelul de coaja, il tai felii pe toata lungimea lui. Se intelege ca dovlecelul trebuie sa fie mic si proaspat fara seminte. Se tavaleste prin ou si apoi se prajeste. Cu mujdei de usturoi, iti lingi degetele de placere. Pofta buna!

  • Liviu

    Liviu (Chef de cuisine) , 18 iunie 2012

    E mai bun cu mujdei de usturoi facut ca maioneza !

Dificultate

Redusa

Timp

10 min

5 voturi

Ingrediente

  • un dovlecel
  • o cana de pesmet
  • 2 oua
  • ulei de prajit

Raporteaza reteta

Retete
de ruxi
Salata orientala

Salata orientala

Se taie cartofi cubulete si se pun la fiert(eu asa am facut)intre tinp ce se fierb cartofi, se taie

1 vot    0 comentarii
10 min
Salate reci
Salata de Vinete

Salata de Vinete

Se coc vinetele pe o tava(eu le a copt pe gratar unde a pus o tabla)dupa ce s-au copt se pun sub

3 voturi    1 comentariu
10 min
Salate reci
Ciorba de dovlecel cu lapte

Ciorba de dovlecel cu lapte

Se taie de coaja dovlecei, se spala se curata cubulete apoi ceapa o taie cubulete la fel si morcovul

3 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Supe de legume

Sabina (Maestru bucatar)

Am si acum in frigider rondele de dovlecei . I-am preparat tot dupa o reteta gasita pe acest minunat site . Dupa ce am taiat dovleceii in rondele , le-am presarat cu putina sare si le-am asezat pe hartie pentru a lasa apa . Separat , am spart 3 oua ( la 3 dovlecei ) si le-am amestecat cu sare si piper . Apoi am turnat un pahar mare de bere si am facut un aluat presarand faina si amestecand-o mereu . Am spalat apoi un buchet de patrunjel si l-am tocat marunt pe care l-am presarat in aluatul ceva mai vartos ca acela de clatite . Am luat apoi rondelele si le-am tavalit prin aluat si le-am rumenit in tigaia cu ulei incins . S-au facut atat de frumoaseee . . . ca gogosile ori prajiturile apetisante ! POFTA BUNA , PRIETENE ! Aha , sa nu uit . Aluatul care mi-a ramas , l-am subtiat tot cu bere si am facut clatite . UN DELICIU !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Salata de sfecla rosie -aperitiv