autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Rondele de mere cu sos de portocale

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 mere (400 gr.), , 100 gr. faina, , 1 lingura rom, , 1 varf de cutit de sare, , 1 ou, , 6 linguri lapte, , ulei pentru prajit., Pentru sos: 150 gr. branza grasa de vaci, , 150 gr. iaurt, , 2 portocale (curatate de coaja si taiate bucatele), , coaja rasa de la o portocala, , zeama de la 1/2 lamaie, , 1 baton de vanilie, , 1 pachet zahar vanilat, , 2 linguri zahar, , zahar farin pentru pudrat.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata merele de coaja si de miezul lemnos si se taie rondele. Se amesteca faina, romul, sarea, oul si laptele, se inmoaie merele in acest amestec si se prajesc (pana sunt rumene) in uleiul incins. Se lasa sa se scurga. Se amesteca ingredientele pentru sos (inclusiv zeama scursa de la portocale), pana ce se obtine o crema. Se pudreaza merele cu zaharul farin si se servesc impreuna cu crema de portocale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele de mere cu sos de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Inimioare dulci

Inimioare dulci

Se pune intr-un vas pe foc smantana cu zahar, se incalzeste pana se topeste zaharul, dar fara sa

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Cornuri pufoase cu gem

Cornuri pufoase cu gem

Intr-un bol amestecati cam jumate din cantitatea de apa, 1 lingura de faina, drojdia si 1 lingura

4 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 mere (400 gr.)
  • 100 gr. faina
  • 1 lingura rom
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 ou
  • 6 linguri lapte
  • ulei pentru prajit.
  • Pentru sos: 150 gr. branza grasa de vaci
  • 150 gr. iaurt
  • 2 portocale (curatate de coaja si taiate bucatele)
  • coaja rasa de la o portocala
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 baton de vanilie
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 2 linguri zahar
  • zahar farin pentru pudrat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
briose cu banane