autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Rondele de mere cu sos de portocale

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 mere (400 gr.), , 100 gr. faina, , 1 lingura rom, , 1 varf de cutit de sare, , 1 ou, , 6 linguri lapte, , ulei pentru prajit., Pentru sos: 150 gr. branza grasa de vaci, , 150 gr. iaurt, , 2 portocale (curatate de coaja si taiate bucatele), , coaja rasa de la o portocala, , zeama de la 1/2 lamaie, , 1 baton de vanilie, , 1 pachet zahar vanilat, , 2 linguri zahar, , zahar farin pentru pudrat.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata merele de coaja si de miezul lemnos si se taie rondele. Se amesteca faina, romul, sarea, oul si laptele, se inmoaie merele in acest amestec si se prajesc (pana sunt rumene) in uleiul incins. Se lasa sa se scurga. Se amesteca ingredientele pentru sos (inclusiv zeama scursa de la portocale), pana ce se obtine o crema. Se pudreaza merele cu zaharul farin si se servesc impreuna cu crema de portocale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele de mere cu sos de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose cu dulceata de mure

Briose cu dulceata de mure

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care

21 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Budinca de gris cu vin

Budinca de gris cu vin

Se bat cele 5 albusuri cu o cana de zahar, se adauga cele 5 galbenusuri si cana de gris. Se pune

5 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 mere (400 gr.)
  • 100 gr. faina
  • 1 lingura rom
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 ou
  • 6 linguri lapte
  • ulei pentru prajit.
  • Pentru sos: 150 gr. branza grasa de vaci
  • 150 gr. iaurt
  • 2 portocale (curatate de coaja si taiate bucatele)
  • coaja rasa de la o portocala
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 baton de vanilie
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 2 linguri zahar
  • zahar farin pentru pudrat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Orez cu lapte, simplu