autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Rondele de mere cu sos de portocale

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 mere (400 gr.), , 100 gr. faina, , 1 lingura rom, , 1 varf de cutit de sare, , 1 ou, , 6 linguri lapte, , ulei pentru prajit., Pentru sos: 150 gr. branza grasa de vaci, , 150 gr. iaurt, , 2 portocale (curatate de coaja si taiate bucatele), , coaja rasa de la o portocala, , zeama de la 1/2 lamaie, , 1 baton de vanilie, , 1 pachet zahar vanilat, , 2 linguri zahar, , zahar farin pentru pudrat.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata merele de coaja si de miezul lemnos si se taie rondele. Se amesteca faina, romul, sarea, oul si laptele, se inmoaie merele in acest amestec si se prajesc (pana sunt rumene) in uleiul incins. Se lasa sa se scurga. Se amesteca ingredientele pentru sos (inclusiv zeama scursa de la portocale), pana ce se obtine o crema. Se pudreaza merele cu zaharul farin si se servesc impreuna cu crema de portocale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele de mere cu sos de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu stafide si cacao

Chec cu stafide si cacao

Mod de preparare Se bat albusurile cu zaharul pana ce se obtine o spuma. Separat, se amesteca galbenusurile

20 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pancakes cu banane

Pancakes cu banane

Nu am pus mult zahar pentru ca au fost dulci si bananele si merisoarele si le-am servit cu peltea

2 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 15 %
229.99 lei
195.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 mere (400 gr.)
  • 100 gr. faina
  • 1 lingura rom
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 ou
  • 6 linguri lapte
  • ulei pentru prajit.
  • Pentru sos: 150 gr. branza grasa de vaci
  • 150 gr. iaurt
  • 2 portocale (curatate de coaja si taiate bucatele)
  • coaja rasa de la o portocala
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 baton de vanilie
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 2 linguri zahar
  • zahar farin pentru pudrat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Cum se face coliva  cu nuca Cum se face coliva cu nuca

Cum se face coliva cu nuca Se fierbe graul la foc mic sau la cuptor.Incorporam graul cu zaharul,aromele, biscuitii,nucile,cacao.

9 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Cum se face coliva la Multicooker Cum se face coliva la Multicooker

Cum se face coliva la Multicooker Grâul se alege, se curăţă de impurităţi, se spală în 9 ape călduţe numite cele

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu banane/Musuroi de cartita