autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Rondele de mere cu sos de portocale

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 mere (400 gr.), , 100 gr. faina, , 1 lingura rom, , 1 varf de cutit de sare, , 1 ou, , 6 linguri lapte, , ulei pentru prajit., Pentru sos: 150 gr. branza grasa de vaci, , 150 gr. iaurt, , 2 portocale (curatate de coaja si taiate bucatele), , coaja rasa de la o portocala, , zeama de la 1/2 lamaie, , 1 baton de vanilie, , 1 pachet zahar vanilat, , 2 linguri zahar, , zahar farin pentru pudrat.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata merele de coaja si de miezul lemnos si se taie rondele. Se amesteca faina, romul, sarea, oul si laptele, se inmoaie merele in acest amestec si se prajesc (pana sunt rumene) in uleiul incins. Se lasa sa se scurga. Se amesteca ingredientele pentru sos (inclusiv zeama scursa de la portocale), pana ce se obtine o crema. Se pudreaza merele cu zaharul farin si se servesc impreuna cu crema de portocale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele de mere cu sos de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Savarine

Savarine

Intr-o cana vom amesteca laptele cald cu drojdia si zaharul,iar apoi le vom turna peste faina ce

4 voturi    0 comentarii
59 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu branza by Monica Anghel

Prajitura cu branza by Monica Anghel

Se pun toate ingredientele intr-un vas si se amesteca cu mixerul . Se unge o forma si se tapeteaza

12 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 mere (400 gr.)
  • 100 gr. faina
  • 1 lingura rom
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 ou
  • 6 linguri lapte
  • ulei pentru prajit.
  • Pentru sos: 150 gr. branza grasa de vaci
  • 150 gr. iaurt
  • 2 portocale (curatate de coaja si taiate bucatele)
  • coaja rasa de la o portocala
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 baton de vanilie
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 2 linguri zahar
  • zahar farin pentru pudrat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Cornulete simple cu Philadelphia