autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Rondele de mere cu sos de portocale

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Ingrediente
2 mere (400 gr.), 100 gr. faina, 1 lingura rom, 1 varf de cutit de sare, 1 ou, 6 linguri lapte, ulei pentru prajit.Pentru sos: 150 gr. branza grasa de vaci, 150 gr. iaurt, 2 portocale (curatate de coaja si taiate bucatele), coaja rasa de la o portocala, zeama de la 1/2 lamaie, 1 baton de vanilie, 1 pachet zahar vanilat, 2 linguri zahar, zahar farin pentru pudrat.,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se curata merele de coaja si de miezul lemnos si se taie rondele. Se amesteca faina, romul, sarea, oul si laptele, se inmoaie merele in acest amestec si se prajesc (pana sunt rumene) in uleiul incins. Se lasa sa se scurga. Se amesteca ingredientele pentru sos (inclusiv zeama scursa de la portocale), pana ce se obtine o crema. Se pudreaza merele cu zaharul farin si se servesc impreuna cu crema de portocale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele de mere cu sos de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu rubarba si bezea

Prajitura cu rubarba si bezea

Se preincalzeste cuptorul si se curata rubarba care se taie de latimea unui deget. Se freaca margarina

13 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Jeleu de portocale

Jeleu de portocale

Se taie portocalele pe jumătate, se stoarce sucul și se strecoară într-un pahar gradat.

3 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 2 mere (400 gr.)
  • 100 gr. faina
  • 1 lingura rom
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 ou
  • 6 linguri lapte
  • ulei pentru prajit.Pentru sos: 150 gr. branza grasa de vaci
  • 150 gr. iaurt
  • 2 portocale (curatate de coaja si taiate bucatele)
  • coaja rasa de la o portocala
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 baton de vanilie
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 2 linguri zahar
  • zahar farin pentru pudrat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Prajitura rapida