autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Rosii a la Murcia

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg rosii mari si coapte, , 2 catei de usturoi, , 3 linguri otet aromat, , 1 lingurita seminte de chimen, , 1 varf de cutit boia de ardei, , 100 ml ulei de masline,, 4 crengute de cimbru proaspat, , sare,, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Opariti rosiile, tinandu-le cateva secunde in apa clocotita, curatati-le de pielita, taiati-le in doua si presati-le usor pentru a elimina semintele. Tocati apoi marunt miezul uneia dintre ele si taiati-le pe celelalte rondele groase de 1 cm. Asezati-le pe un platou mare, intr-un singur strat, in asa fel incat sa nu se suprapuna (pe cat posibil).
Curatati usturoiul, tocati-l marunt si puneti-l intr-o piulita impreuna cu rosia maruntita, sare si piper. Adaugati otetul, boiaua si jumatate din semintele de chimen si pisati-le bine, pana ce obtineti o pasta omogena. Turnati si uleiul in piulita si amestecati.
Turnati sosul astfel obtinut peste rondelele de rosii, presarati deasupra chimenul ramas, decorati-le cu frunzulite de cimbru si serviti-le imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii a la Murcia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sufleu de dovlecei

Sufleu de dovlecei

Spalam dovleceii si apoi ii dam prin razatoarea mare.Punem la incins ulei intr-o tigaie si calim

9 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza a la Cluj mai deosebita :)

Varza a la Cluj mai deosebita :)

Se toaca varza, apoi se caleste in putina untura. Separat, se spala orezul, apoi se caleste ceapa

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    O reteta delicioasa !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg rosii mari si coapte
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri otet aromat
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 1 varf de cutit boia de ardei
  • 100 ml ulei de masline,
  • 4 crengute de cimbru proaspat
  • sare,
  • piper.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O reteta delicioasa !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Chilli Biftec, tagliatelle cu seminte de floarea soarelui si ulei de masline si jus din vin rosu