Ingrediente
1-2 găleţi de roşii obişnuite, 1 castron de roşii cherry, 4-6 dovlecei în floare, 4 cepe mari, 1 ţelină, 1 păstârnac, 3 ardei roşii, 1 ardei iute, sare, frunze de ţelină
Dificultate: Redusa | Timp: 2h 30 min
6 voturi
Mod de preparare
Dovleceii se taie rondele fără a se curăţa coaja şi se opăresc pe jumătate în apă cu sare.
Din celelalte roşii se face bulion împreună cu ceapa, morcovii, ţelina, ardeii daţi prin maşina de tocat.
Se pune sare după gust, cine doreşte şi puţin zahăr(eu nu am pus).
Se aşază legumele în borcane:separat roşiile, separat dovleceii. După ce fierbe bine bulionul, cam o oră jumătate, chiar mai mult,se toarnă în borcane, se capsează şi se fierb în dunst. Sucul de roşii rămas se pune în sticluţe şi în pături.
Notă:
Ţelina, morcovii şi 2 dovlecei le poţi tăia felii şi le fierbi în puţină apă u sare, apoi le dai prin blender şi le adaugi la sos.