Rosii coapte aromate cu pesmet si parmezan

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Rosii coapte aromate cu pesmet si parmezan

Ingrediente

  • Cantitate : 4 portii
  • • 4 rosii mari de aprox.200 gr fiecare
  • • 55 gr pesmet
  • • 3 linguri parmezan proaspat ras
  • • 1 lingurita ulei de masline
  • Pentru glazura
  • • 5 linguri otet balsamic
  • • 2 linguri zahar brun
  • • 2 linguri apa

Mod de preparare

1. Se incinge cuptorul la 200°C.Se scot miezurile rosiilor si se taie in doua.Se pun rosiile, cu partea taiata in sus, intr-un vas termorezistent suficient de mare incat sa incapa toate rosiile intr-un singur strat.

2. Se amesteca pesmetul cu parmezan si ulei de masline.Se presara acest amestec peste rosii.

3. Se coc 30 minute sau pana cand toppingul incepe sa se rumeneasca, iar rosiile sunt patrunse.

4. Intre timp se amesteca otetul cu zahar brun si apa intr-o tigaie mica.Se fierb la foc iute aprox.3 minute sau pana cand amestecul se leaga ca un sirop.Se stropesc rosiile coapte cu siropul si se servesc.

Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Compot de visine pentru iarna

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise