autor:

Dachman Laura

» » , , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Rosii coapte aromate cu pesmet si parmezan

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2009

Ingrediente
Cantitate : 4 portii, , •4 rosii mari de aprox.200 gr fiecare, •55 gr pesmet, •3 linguri parmezan proaspat ras, •1 lingurita ulei de masline, Pentru glazura, •5 linguri otet balsamic, •2 linguri zahar brun, •2 linguri apa

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

1. Se incinge cuptorul la 200°C.Se scot miezurile rosiilor si se taie in doua.Se pun rosiile, cu partea taiata in sus, intr-un vas termorezistent suficient de mare incat sa incapa toate rosiile intr-un singur strat.
2. Se amesteca pesmetul cu parmezan si ulei de masline.Se presara acest amestec peste rosii.
3. Se coc 30 minute sau pana cand toppingul incepe sa se rumeneasca, iar rosiile sunt patrunse.
4. Intre timp se amesteca otetul cu zahar brun si apa intr-o tigaie mica.Se fierb la foc iute aprox.3 minute sau pana cand amestecul se leaga ca un sirop.Se stropesc rosiile coapte cu siropul si se servesc.

Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii coapte aromate cu pesmet si parmezan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Clatite cu ciuperci si smantana

Clatite cu ciuperci si smantana

Clatitele: Bateti bine ouale cu sarea si oregano, adaugati uleiul, apa (aprox 600 ml) si faina

5 voturi    2 comentarii
1h
Retete vegetariene
CARTOFI CROCANTI

CARTOFI CROCANTI

Cartofi se curata de coaja, se spala, se taie in bucati mai mari, se spala si se pun la fiert in

4 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker

- 15 %
249.99 lei
212.49 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    O bunatate !

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    Salvez reteta, imi place!

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • Cantitate : 4 portii
  • •4 rosii mari de aprox.200 gr fiecare
  • •55 gr pesmet
  • •3 linguri parmezan proaspat ras
  • •1 lingurita ulei de masline
  • Pentru glazura
  • •5 linguri otet balsamic
  • •2 linguri zahar brun
  • •2 linguri apa

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Kushari (reteta de post) Kushari (reteta de post)

Kushari este o reteta vegetariana egipteana, delicioasa, compusa din linte verde, paste si orez, care dupa ce au fost gatite toate,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Bruschette Pomodoro