autor:

Dachman Laura

» » , , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Rosii coapte aromate cu pesmet si parmezan

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2009

Ingrediente
Cantitate : 4 portii, , •4 rosii mari de aprox.200 gr fiecare, •55 gr pesmet, •3 linguri parmezan proaspat ras, •1 lingurita ulei de masline, Pentru glazura, •5 linguri otet balsamic, •2 linguri zahar brun, •2 linguri apa

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

1. Se incinge cuptorul la 200°C.Se scot miezurile rosiilor si se taie in doua.Se pun rosiile, cu partea taiata in sus, intr-un vas termorezistent suficient de mare incat sa incapa toate rosiile intr-un singur strat.
2. Se amesteca pesmetul cu parmezan si ulei de masline.Se presara acest amestec peste rosii.
3. Se coc 30 minute sau pana cand toppingul incepe sa se rumeneasca, iar rosiile sunt patrunse.
4. Intre timp se amesteca otetul cu zahar brun si apa intr-o tigaie mica.Se fierb la foc iute aprox.3 minute sau pana cand amestecul se leaga ca un sirop.Se stropesc rosiile coapte cu siropul si se servesc.

Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii coapte aromate cu pesmet si parmezan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Orez cu sfecla rosie

Orez cu sfecla rosie

Se spala foarte bine sfecla si se pune la fiert.Dupa ce a fiert se curata foarte usor .Se toaca cubulete

9 voturi    3 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Legume cu mamaliguta

Legume cu mamaliguta

Se curata ceapa si se toaca, chiar si bucati mai mari. Intr-o tigaie se pune uleiul si apoi ceapa

7 voturi    10 comentarii
45 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    O bunatate !

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    Salvez reteta, imi place!

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • Cantitate : 4 portii
  • •4 rosii mari de aprox.200 gr fiecare
  • •55 gr pesmet
  • •3 linguri parmezan proaspat ras
  • •1 lingurita ulei de masline
  • Pentru glazura
  • •5 linguri otet balsamic
  • •2 linguri zahar brun
  • •2 linguri apa

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand foarte

25 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Se pun doua oale cu apa la fiert. Intre timp, intr-un vas se amesteca branza de vaci cu grisul,

11 voturi    7 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Vinete umplute cu orez