Rosii coapte aromate cu pesmet si parmezan

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Rosii coapte aromate cu pesmet si parmezan

Ingrediente

  • Cantitate : 4 portii
  • • 4 rosii mari de aprox.200 gr fiecare
  • • 55 gr pesmet
  • • 3 linguri parmezan proaspat ras
  • • 1 lingurita ulei de masline
  • Pentru glazura
  • • 5 linguri otet balsamic
  • • 2 linguri zahar brun
  • • 2 linguri apa

Mod de preparare

1. Se incinge cuptorul la 200°C.Se scot miezurile rosiilor si se taie in doua.Se pun rosiile, cu partea taiata in sus, intr-un vas termorezistent suficient de mare incat sa incapa toate rosiile intr-un singur strat.

2. Se amesteca pesmetul cu parmezan si ulei de masline.Se presara acest amestec peste rosii.

3. Se coc 30 minute sau pana cand toppingul incepe sa se rumeneasca, iar rosiile sunt patrunse.

4. Intre timp se amesteca otetul cu zahar brun si apa intr-o tigaie mica.Se fierb la foc iute aprox.3 minute sau pana cand amestecul se leaga ca un sirop.Se stropesc rosiile coapte cu siropul si se servesc.

Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise