autor:

Dachman Laura

» » , , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Rosii coapte aromate cu pesmet si parmezan

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2009

Ingrediente
Cantitate : 4 portii, , •4 rosii mari de aprox.200 gr fiecare, •55 gr pesmet, •3 linguri parmezan proaspat ras, •1 lingurita ulei de masline, Pentru glazura, •5 linguri otet balsamic, •2 linguri zahar brun, •2 linguri apa

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

1. Se incinge cuptorul la 200°C.Se scot miezurile rosiilor si se taie in doua.Se pun rosiile, cu partea taiata in sus, intr-un vas termorezistent suficient de mare incat sa incapa toate rosiile intr-un singur strat.
2. Se amesteca pesmetul cu parmezan si ulei de masline.Se presara acest amestec peste rosii.
3. Se coc 30 minute sau pana cand toppingul incepe sa se rumeneasca, iar rosiile sunt patrunse.
4. Intre timp se amesteca otetul cu zahar brun si apa intr-o tigaie mica.Se fierb la foc iute aprox.3 minute sau pana cand amestecul se leaga ca un sirop.Se stropesc rosiile coapte cu siropul si se servesc.

Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii coapte aromate cu pesmet si parmezan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Urzici cu usturoi

Urzici cu usturoi

Mai întâi se aleg urzicile, se taie cu foarfeca de bucătărie codițele/ tulpinile (dacă

20 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Saratele usoare vegane

Saratele usoare vegane

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul

1 vot    0 comentarii
50 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    O bunatate !

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    Salvez reteta, imi place!

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • Cantitate : 4 portii
  • •4 rosii mari de aprox.200 gr fiecare
  • •55 gr pesmet
  • •3 linguri parmezan proaspat ras
  • •1 lingurita ulei de masline
  • Pentru glazura
  • •5 linguri otet balsamic
  • •2 linguri zahar brun
  • •2 linguri apa

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Curry de naut cu conopida Curry de naut cu conopida

Rupem in buchetele conopida si o punem la fiert, in apa cu sare. Intr-o cratita non-aderenta, punem ceapa la "calit" in doua

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Vegeta de casa Vegeta de casa

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze

2 voturi    1 comentariu
48h 20 min
Conserve si muraturi
Sufleu de morcovi cu dovlecel