autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Rosii conservate intregi

Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 28 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 28 mai 2008

Ingrediente
rosii, apa, sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h

17 voturi

Mod de preparare

Pentru ca rosiile sa se pastreze intregi, se aleg bucati rotunde nelovite, carnoase, nu prea mari, coapte, dar inca tari si mai ales proaspat culese. Ele se sterg usor, fara a se spala si se inteapa de mai multe ori cu o scobitoare groasa, pentru ca saramura sa poata patrunde in interiorul lor, iar ele sa-si pastreze forma. Se aseaza apoi in borcane, fara sa fie indesate. Se umplu borcanele cu apa cu sare (o lingura la 1 l de apa) fiarta in clocot se inchid si se sterilizeaza. (borcanele de 1/2 l - 50 min, borcanele de 1l - 75 min).
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii conservate intregi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Pasta de corcoduse albe

Pasta de corcoduse albe

Peste fructele spalate si scurse de apa, adaugam 50 ml apa apoi le punem la fiert la foc mic, amestecand

8 voturi    8 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Castraveti bulgaresti

Castraveti bulgaresti

Se incepe cu spalarea si sterilizarea borcanelor. Castravetii se spala si li se taie capetele. In

47 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

17 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Florentina Ramona Stoian
Spaghetti al pomodoro

Spaghetti al pomodoro

Spaghetele se fireb in apa clocotita cu putina sare 7-8 minute, se scurg bine de apa, se stropesc

11 voturi    8 comentarii
25 min
Paste si pizza
piftie din carne de porc

piftie din carne de porc

Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara).

36 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu carne
icre crap

icre crap

Se fierbe grisul cu apa, astfel incat sa ramana ingrosat. Separat se mixeaza icrele cu ulei, pana

6 voturi    4 comentarii
25 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Pasta de macese