autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Rosii cu sos de patrunjel

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente: 18 rosii,, sare, , piper negru macinat, , 1 ceapa mare taiata rondele, , 5 oua, , 9 linguri pesmet, , 180 ml ulei de masline, , 9 linguri patrunjel verde tocat, , 3 catei de usturoi taiati marunt, , 1,5 lingura zeama de lamaie sau otet de vin.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala rosiile, se sterg si se taie felii groase de 5 mm.
Se aseaza un strat de rosii (una langa alta) pe o tava mai mica si ingusta, se sareaza, se pipereaza dupa gust, se acopera cu un strat de ceapa, se condimenteaza si se continua astfel pana ce s-au terminat feliile de rosii si rondelele de ceapa. Se acopera cu o folie de aluminiu, se pune deasupra o greutate ca sa le apese si se tin 2 ore la rece.
Se fierb ouale tari, se pun in apa rece si se cojesc.
Pentru sosul de patrunjel se inmoaie pesmetul circa 5 minute in uleiul de masline, dupa care se incorporeaza patrunjelul si usturoiul.
Se taie ouale fierte marunt de tot si se amesteca - impreuna cu zeama de lamaie sau otetul - in sosul de patrunjel. Se gusta de sare si piper si se tine la rece.
Inainte de a servi rosiile, se indeparteaza folia de aluminiu, se scurg, se toarna peste ele o parte din sosul de patrunjel, iar restul se serveste separat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii cu sos de patrunjel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Zacusca rapida la Doubletta

Zacusca rapida la Doubletta

Se coc ardei capia rosii, se curata de pielita si se fac fasii.Se toaca marunt o rosie mare, o vanata

1 vot    10 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciuperci cu legume si cascaval

Ciuperci cu legume si cascaval

Se taie morcovul si ciupercile rondele impreuna cu ceapa si se pune la calit in 50 de gr de ulei,

5 voturi    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    Cred ca este o bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente: 18 rosii,
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 ceapa mare taiata rondele
  • 5 oua
  • 9 linguri pesmet
  • 180 ml ulei de masline
  • 9 linguri patrunjel verde tocat
  • 3 catei de usturoi taiati marunt
  • 1,5 lingura zeama de lamaie sau otet de vin.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de miel ardeleneasca Ciorba de miel ardeleneasca

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Sufleu de dovlecei