Rosii cu sos de patrunjel

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente: 18 rosii,
  • sare,
  • piper negru macinat,
  • 1 ceapa mare taiata rondele,
  • 5 oua,
  • 9 linguri pesmet,
  • 180 ml ulei de masline,
  • 9 linguri patrunjel verde tocat,
  • 3 catei de usturoi taiati marunt,
  • 1,5 lingura zeama de lamaie sau otet de vin.

Mod de preparare

Se spala rosiile, se sterg si se taie felii groase de 5 mm.

Se aseaza un strat de rosii (una langa alta) pe o tava mai mica si ingusta, se sareaza, se pipereaza dupa gust, se acopera cu un strat de ceapa, se condimenteaza si se continua astfel pana ce s-au terminat feliile de rosii si rondelele de ceapa. Se acopera cu o folie de aluminiu, se pune deasupra o greutate ca sa le apese si se tin 2 ore la rece.

Se fierb ouale tari, se pun in apa rece si se cojesc.

Pentru sosul de patrunjel se inmoaie pesmetul circa 5 minute in uleiul de masline, dupa care se incorporeaza patrunjelul si usturoiul.

Se taie ouale fierte marunt de tot si se amesteca - impreuna cu zeama de lamaie sau otetul - in sosul de patrunjel. Se gusta de sare si piper si se tine la rece.

Inainte de a servi rosiile, se indeparteaza folia de aluminiu, se scurg, se toarna peste ele o parte din sosul de patrunjel, iar restul se serveste separat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise