autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Rosii cu sos de patrunjel

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente: 18 rosii,, sare, , piper negru macinat, , 1 ceapa mare taiata rondele, , 5 oua, , 9 linguri pesmet, , 180 ml ulei de masline, , 9 linguri patrunjel verde tocat, , 3 catei de usturoi taiati marunt, , 1,5 lingura zeama de lamaie sau otet de vin.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala rosiile, se sterg si se taie felii groase de 5 mm.
Se aseaza un strat de rosii (una langa alta) pe o tava mai mica si ingusta, se sareaza, se pipereaza dupa gust, se acopera cu un strat de ceapa, se condimenteaza si se continua astfel pana ce s-au terminat feliile de rosii si rondelele de ceapa. Se acopera cu o folie de aluminiu, se pune deasupra o greutate ca sa le apese si se tin 2 ore la rece.
Se fierb ouale tari, se pun in apa rece si se cojesc.
Pentru sosul de patrunjel se inmoaie pesmetul circa 5 minute in uleiul de masline, dupa care se incorporeaza patrunjelul si usturoiul.
Se taie ouale fierte marunt de tot si se amesteca - impreuna cu zeama de lamaie sau otetul - in sosul de patrunjel. Se gusta de sare si piper si se tine la rece.
Inainte de a servi rosiile, se indeparteaza folia de aluminiu, se scurg, se toarna peste ele o parte din sosul de patrunjel, iar restul se serveste separat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii cu sos de patrunjel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se pun la fiert intr-o oala de 5 litri, apa cu o lingurita de sare, iar cand incepe sa clocoteasca,

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Frittata cu dovlecel patisson

Frittata cu dovlecel patisson

Se pun intr-un vas ouale cu smantana, sare, rozmarin macinat si se mixeaza. Peste compozitie se adauga

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 25 %
279.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    Cred ca este o bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente: 18 rosii,
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 ceapa mare taiata rondele
  • 5 oua
  • 9 linguri pesmet
  • 180 ml ulei de masline
  • 9 linguri patrunjel verde tocat
  • 3 catei de usturoi taiati marunt
  • 1,5 lingura zeama de lamaie sau otet de vin.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Iahnie de fasole cu praz Iahnie de fasole cu praz

Se pregateste fasolea cu o zi inainte: se alege de impuritati si se pune intr-un vas in apa suficienta astfel incat apa sa fie mai sus

1 vot    2 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura

Se curata spanacul, oprind numai frunzele sanatoase, apoi se spala in mai multe ape reci. Il scufundam in apa clocotita si lasam sa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Parjolute moldovenesti in sos, cu garnitura de piure de cartofi