autor:

Alice Ciobanu

» » Conserve si muraturi

Rosii galbene uscate in ulei de nuca

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 noiembrie 2012

Ingrediente
rosii galbene tip para, sare de mare, busuioc uscat, ulei de nuca

Dificultate: Redusa Timp: 5h

8 voturi

Mod de preparare

Procedeul este simplu si identic cu cel de al uscarii in cuptor a rosiilor obisnuite. Doar ca acestea fiind foarte mici le veti taia in doua, hai trei felii de aceeasi marime. Le puneti pe o hartie de copt intr-o tava de aragaz, le presarati cu sare de mare si busuioc uscat... dati foc mic mic cat mai mic, usa cuptorului intredeschisa si ...cateva ore bune zac in caldura pana ce Apoi le asezati frumusel in borcanase unele peste altele, turnati ulei si inchideti ermetic, pastrand la rece.
Eu le-am pus in ulei de nuca, pentru o savoare deosebita si pentru a le pune intr-un foietaj cu .... nu va dezvalui cu ce.... surprize, surprize! li se duce toata seva.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii galbene uscate in ulei de nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Rosii in bulion fara conservant

Rosii in bulion fara conservant

Imi place sa pun si rosii in bulion, cu totul, doar decojite, pentru ca sunt foarte bune la gatit,

24 voturi    25 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Castraveti bulgaresti

Castraveti bulgaresti

Ingredientele sint pentru un borcan de 800 gr. Castravetii se aseaza in borcan cu feliile de morcov,

2 voturi    3 comentarii
30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 04 iunie 2013

    Buna idee cu toate ca la noi sant tot timpul rosii.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2012

    Foarte tentante!*****

Dificultate

Redusa

Timp

5h

8 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    3 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

kok miori (Chef de cuisine)

Buna idee cu toate ca la noi sant tot timpul rosii.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

70 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Suc de rosii galbene