Rosii in otet

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 kg rosii (lunguiete de preferinta)
  • 1 l otet
  • 3 l apa
  • 3 linguri sare mare
  • 100 ml ulei
  • 3 linguri miere de albine
  • boabe de piper, de mustar, de enibahar,foi de dafin
  • 2 capatani usturoi
  • 2-3 crengi marar uscat
  • 2-3 crengi frunza de visin

Mod de preparare

Asezi rosiile spalate in borcane,peste care torni baitul obtinut prin fierberea otetului cu apa, sare, condimente, ulei, miere.Lasi 5 minute, strecori baitul, il clocotesti, torni peste rosii , repeti operatia inca o data(asa incat sa fie oparite de trei ori).Dupa a treia umplere cu baitz, adaugi in borcane usturoiul curatat, crengile de visin si mararul. Capsezi. Este o muratura minunata. Atentie! rosiile sa nu fie inghesuite in borcan,ca la strecurare sa nu se preseze.Borcanul trebuie a fie plin cu baitz, incat rosiile sa fie acoperite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Retete de deserturi cu orez. Retete rapide.

Orez cu lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise