Rosii marinate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg rosii
  • sare
  • piper
  • 250 ml ulei masline
  • ierburi (oregano, cimbru, rozmarin, maghiran, busuioc, dupa preferinta)
  • 2 catei de usturoi
  • 300 ml otet de mere

Mod de preparare

Se taie rosiile si se pun intr-o tava pe hartie de copt, cu fata in sus, se presara sare si piper si se dau la cuptor la 75-80 C (170F) timp de 14-16 ore.

Se pune otetul la fiert si cand da in clocot se pun orsiile la fiert pentru 2 minute, se scot cu spumiera si se lasa putin sa se raceasca. Se aranjeaza intr-un borcan cu cateva fire de ierburi ( eu am folosit rozmarin) si 2 catei de usturoi.

Se incalzeste uleiul si cand e infierbantat, se toarna peste rosii si se inchide borcanul.

Se fierbe borcanul la bain marin timp de 12-15 minute.

Se folosesc in sosuri pentru paste, fripturi, pe tartine, in creme de branza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor