autor:

Lia Maria

» » Conserve si muraturi

Rosii organice conservate

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 octombrie 2013

Ingrediente
10kg rosii organice, 2 capatani mari de usturoi, 100g busuioc proaspat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

66 voturi

Mod de preparare

Se spala rosiile, (se docojesc optional), se taie felii mari si se pun in borcanele sterilizate in prealabil. Se umplu borcanele fara sa se preseze prea tare, doar cat sa fie pline de continut si sa nu ramana bule de aier printre rosii. Deasupra, in fiecare borcan punem cate 2-3 catei de usturoi si cateva Frunze de busuioc proaspat.
Luam o cratita mare larga, pe fundul carea asezam un prosopel sau o carpa, asezam borcanele unele langa altele. Adaugam apa pana la nivelul capacelor si dam la fiert. Din momentul in care incepe apa sa fiarba, mai lasam 15-20’ dupa care oprim focul. Acoperim cratita cu folie de aluminiu sau capac si lasam borcanele in apa fierbinte pana a doua zi.
Scoatem borcanele, le stergem, le etichetam si le depozitam in camara.
PS:Rosiile conservate in acest mod, isi pastreaza aroma si gustul, sant delicioase si foarte important : fara conservanti !
Excelente la prepararea de sosuri pentru paste, la supe sau ciorbe.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii organice conservate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zacusca de vinete cu ciuperci

Zacusca de vinete cu ciuperci

Ceapa si ciupercile curatate, spalate, taiate marunt le calim in ulei bine incins impreuna cu zahar

4 voturi    1 comentariu
3h
Conserve si muraturi
Marinata de ciuperci (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec)

Marinata de ciuperci (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec)

Ciupercile se curata,se spala si se fierb in apa cu putina sare . Dupa fierbere se clatesc putin

9 voturi    9 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 33 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ioana Baduceanu , 22 august 2017

    Mulțumesc mult pentru rețete ,sunt delicioase!

  • Fara foto

    Filofteia , 05 august 2017

    O rețetă bună.

  • Fara foto

    Laura , 30 iulie 2017

    Fara sare deloc???

    • Fara foto

      Veronica Borod , 29 iulie 2017

      Trebuie sa fie minunate,in toamna am sa pun si eu.Multumesc pentru reteta.

    • Fara foto

      Paun Melania , 28 iulie 2017

      Super, super, f. f. f. f. bune. Multumim!

    • Fara foto

      Michitele elena , 24 iulie 2017

      Multumesc pentru reteta voi incerca

    • Fara foto

      Valentina , 18 iulie 2017

      Savuros!

    • Fara foto

      mihaela , 17 iulie 2017

      Vom pune și noi roșii la borcan pt prima oara

    • Fara foto

      Luminita , 16 iulie 2017

      Trebuie incercat

    • Fara foto

      tateaa , 17 august 2015

      am facut e gustos e reteta una incercati si voi ok

    • Fara foto

      diana , 29 iulie 2015

      Daca adaug ardei se păstrează la fel de bine????

    • Fara foto

      Luminita Creteanu , 07 octombrie 2014

      nu se pune sare,si eu fac la fel si tin ffff bine.

    • Fara foto

      VIORICA (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2014

      da,tine foarte bine

    • Fara foto

      Rita Ilieş , 11 septembrie 2014

      Marcel Ioan Dolca , o recoltă organică ia naștere NUMAI într-un pământ organic. Dacă în anii precedenți s-au folosit erbicide, insecticide, rodenticide și fungicide care au suprasaturat solul, atunci trebuie intervenit pentru a-l converti într-unul organic. Grădinăritul organic include o serie de metode de îmbunătățire a calității solului din grădină cu ajutorul substanțelor biologice naturale. Conversia unui sol convențional într-unul ecologic poate dura 2-3 ani sau mai mult.

    • Fara foto

      Vali Dragusin , 10 septembrie 2014

      fara sare

    • Fara foto

      Vali Dragusin , 10 septembrie 2014

      in combinatie cu ardei copt este si mai bun

    • Fara foto

      Nicoleta Condruz , 10 septembrie 2014

      Elena Gavriloaia multumesc!

    • Fara foto

      Elena Gavriloaia , 10 septembrie 2014

      Nu pun nimic doar sare .

    • Fara foto

      Nicoleta Condruz , 10 septembrie 2014

      puneti si usturoi?

    • Fara foto

      Vasilica Jecu , 10 septembrie 2014

      Eu pun o lingurita de sare si altceva nimic, le fierb si dupa ce se racesc un pic le asez pe capac, le infasor in prosop si le las sa se raceasca, asa fac si cu bulionul si cu zarzavatul de ciorbe.Tin foarte bine si nu trebuie sa puneti aspirina sau altceva.

    • Luminita_Miron

      Luminita_Miron (Bucatar sef) , 10 septembrie 2014

      Nu se adauga sare deloc.

    • Luminita_Miron

      Luminita_Miron (Bucatar sef) , 10 septembrie 2014

      Nu se pune sare deloc. Fac reteta asta de vreo patru ani.

    • Fara foto

      Elena Gavriloaia , 10 septembrie 2014

      Eu fac aceasta reteta de mai multi ani dar la fiecare borcan de 400gr. pun o lingurita rasa se sare.

    • Fara foto

      Georgeta Golat , 10 septembrie 2014

      Sare sau aspirina nu punem ?

    • Fara foto

      Iulia Andra Stoica , 10 septembrie 2014

      fara sare?

    • Fara foto

      Duca Mihaela , 10 septembrie 2014

      nu se pune sare deloc?

    • Fara foto

      Gageanu Luminita , 10 septembrie 2014

      iN RETETA ASTA NU SE UNE SARE DELOC?

    • Fara foto

      Suntem liberi sa vorbim , 10 septembrie 2014

      poate scoateti un ebook si cu astfel de preparate! :)

    • roxi-roxi

      roxi-roxi (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2013

      la iarna vor face minuni alaturi de paste,cartofi natur sau peste un aluat de pizza...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2013

      Minunat draga Lia...mereu ai reusit sa ne surprinzi in modul cel mai placut...te pup...

    • Fara foto

      Marcel Ioan Dolca , 26 octombrie 2013

      Stimata doamna, daca nu ati stropit cu nimic rosiile ,si daca nu le-ati ajutat sa creasca cu nici un produs chimic, atunci aveti rosii organice. FELICITARI.

    • Fara foto

      Dobrin Mariana , 21 octombrie 2013

      eu asa le fac de cativa ani buni...rosiile normale,din gradina! nu stiu insa ce sunt alea rosii organice! poate ma luminati si pe mine,ignoranta!

    • Fara foto

      Margot (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2013

      Eu le pun in pungute la congelator.Se pastreaza super!Doar le tai bucatele si sigilez pungutele.Buna si ideea cu borcanele , pt cand nu mai este loc in congelator.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

66 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Ioana Baduceanu

Mulțumesc mult pentru rețete ,sunt delicioase!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    5 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

4 voturi    2 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Gem de visine mentolat