Se spala rosiile, (se docojesc optional), se taie felii mari si se pun in borcanele sterilizate in prealabil. Se umplu borcanele fara sa se preseze prea tare, doar cat sa fie pline de continut si sa nu ramana bule de aier printre rosii. Deasupra, in fiecare borcan punem cate 2-3 catei de usturoi si cateva Frunze de busuioc proaspat.
Luam o cratita mare larga, pe fundul carea asezam un prosopel sau o carpa, asezam borcanele unele langa altele. Adaugam apa pana la nivelul capacelor si dam la fiert. Din momentul in care incepe apa sa fiarba, mai lasam 15-20’ dupa care oprim focul. Acoperim cratita cu folie de aluminiu sau capac si lasam borcanele in apa fierbinte pana a doua zi.
Scoatem borcanele, le stergem, le etichetam si le depozitam in camara.
PS:Rosiile conservate in acest mod, isi pastreaza aroma si gustul, sant delicioase si foarte important : fara conservanti !
Excelente la prepararea de sosuri pentru paste, la supe sau ciorbe.
Pofta buna!
Reteta de castraveti murati la soare. Castraveti murati de vara, reteta simpla si delicioasa.
Castraveti murati la soareReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porc
Comentarii
Adaugă comentariu