autor:

Andrei Bordianu

» » , Aperitive, Retete vegetariene

Rosii provencale

Autor: Andrei Bordianu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 10 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andrei Bordianu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 10 martie 2009

Ingrediente
6 rosii mari, 400 gr. pesmet, 3 catei de usturoi, patrunjel taiat marunt, ulei, branza rasa

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

1) Se taie rosiile in jumatate, separat se face un amestec de pesmet, usturoi, patrunjel si ulei, uleiul se pune atat cat este necesar, pentru a se face un amestec care sa se lipeasca.

2) Se ia intr-o mana amestec si se pune pe rosie un strat presat de provencale cam de 1 cm.

3) Se baga in cuptor foarte cald pana cand se rumeneste stratul de provencale. Cand se scot de la cuptor, se imprastie deasupra branza.

Se foloseste ca garnitura in special pentru tot felul de peste sau ca aperitiv.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii provencale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Sos de rosii Provencale

Sos de rosii Provencale

Am tot vrut sa fac niste penne cu sos provencal, dar nu aveam in casa asa ca, m-am pus sa fac chiar

1 vot    2 comentarii
45 min
Sosuri
Dovlecel gratinat cu usturoi

Dovlecel gratinat cu usturoi

Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente

15 voturi    12 comentarii
25 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 26 august 2012

    Foarte bune...am si eu o reteta asemanatoare

  • rebeca p (Bucatar) , 27 iunie 2010

    cred ca sunt f bune.multumim pt reteta.de f mare ajutor1111

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Cred ca sunt o bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Foarte gustoase, arata minunat.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Trebuie sa fie tare gustos...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2009

      E ceva nou. Interesant

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

      Interesanta combinatie...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 6 rosii mari
  • 400 gr. pesmet
  • 3 catei de usturoi
  • patrunjel taiat marunt
  • ulei
  • branza rasa

Raporteaza reteta

Retete
de Andrei Bordianu
Inghetata

Inghetata

1) Se fierbe laptele cu rama de scortisoara si coaja de lamaie(se foloseste doar stratu subtire galben

4 voturi    6 comentarii
20 min
Inghetate
Lapte prajit

Lapte prajit

1) Se pune la fiert 3/4 de lapte cu coaja de lamaie si scortisoara 2) Deoparte se amesteca zaharul

27 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Iepure a la Segovia

Iepure a la Segovia

1) Iepurele se taie in bucati marunte. 2) Se taie patrunjelul si usturoiul curatat marunt. 3) Intr-o

3 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

In bucataria vesela (Chef de cuisine)

Foarte bune...am si eu o reteta asemanatoare

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Rondele de vinete la cuptor Rondele de vinete la cuptor

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post

Se coc gogosarii intr-un ceaun de tuci in ulei, se pun intr-un vas cu capac si se presoara cu sare, asa se vor curata usor de pielite.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paste integrale cu masline si seminte de dovleac