autor:

Andrei Bordianu

» » , Aperitive, Retete vegetariene

Rosii provencale

Autor: Andrei Bordianu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 10 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andrei Bordianu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 10 martie 2009

Ingrediente
6 rosii mari, 400 gr. pesmet, 3 catei de usturoi, patrunjel taiat marunt, ulei, branza rasa

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

1) Se taie rosiile in jumatate, separat se face un amestec de pesmet, usturoi, patrunjel si ulei, uleiul se pune atat cat este necesar, pentru a se face un amestec care sa se lipeasca.

2) Se ia intr-o mana amestec si se pune pe rosie un strat presat de provencale cam de 1 cm.

3) Se baga in cuptor foarte cald pana cand se rumeneste stratul de provencale. Cand se scot de la cuptor, se imprastie deasupra branza.

Se foloseste ca garnitura in special pentru tot felul de peste sau ca aperitiv.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii provencale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Sos de rosii Provencale

Sos de rosii Provencale

Am tot vrut sa fac niste penne cu sos provencal, dar nu aveam in casa asa ca, m-am pus sa fac chiar

1 vot    2 comentarii
45 min
Sosuri
Cupola de orez cu legume

Cupola de orez cu legume

Pentru pilaf, se toaca ceapa marunt si se inabusa in putina apa clocotita. Cand a devenit transparenta,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 26 august 2012

    Foarte bune...am si eu o reteta asemanatoare

  • Fara foto

    rebeca p (Bucatar) , 27 iunie 2010

    cred ca sunt f bune.multumim pt reteta.de f mare ajutor1111

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Cred ca sunt o bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Foarte gustoase, arata minunat.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Trebuie sa fie tare gustos...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2009

      E ceva nou. Interesant

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

      Interesanta combinatie...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 6 rosii mari
  • 400 gr. pesmet
  • 3 catei de usturoi
  • patrunjel taiat marunt
  • ulei
  • branza rasa

Raporteaza reteta

Retete
de Andrei Bordianu
Inghetata

Inghetata

1) Se fierbe laptele cu rama de scortisoara si coaja de lamaie(se foloseste doar stratu subtire galben

4 voturi    6 comentarii
20 min
Inghetate
Lapte prajit

Lapte prajit

1) Se pune la fiert 3/4 de lapte cu coaja de lamaie si scortisoara 2) Deoparte se amesteca zaharul

24 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Iepure a la Segovia

Iepure a la Segovia

1) Iepurele se taie in bucati marunte. 2) Se taie patrunjelul si usturoiul curatat marunt. 3) Intr-o

3 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

In bucataria vesela (Chef de cuisine)

Foarte bune...am si eu o reteta asemanatoare

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Varza rosie cu legume