autor:

Lia Maria

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Rosii surpriza, in vas de lut

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 octombrie 2011

Ingrediente
2 rosii medii, 2 oua, 4 felii subtiri sunca afumata, Cateva Frunze de busuioc verde, 1 lingurita ulei de masline, 1 lingurita unt, 200g ciuperci, 1 lingurita sos de soia, Sare, Piper

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

37 voturi

Mod de preparare

Spalam rosiile, le taiem un capacel si cu o lingurita, scoatem miezul, apoi le punem pe un servet absorbant cu scobitura in jos.
Ciupercile le spalam si le taiem in doua sau in patru depinde cat sant de mari.
Frunzele de busuioc le spalam si le tocam marunt, apoi le punem intr-un bol mic. Adaugam uleiul, sare si piper si le omogenizam bine.
Cu acest amestec, ungem foarte bine rosiile in interior, apoi punem in fiecare rosie cate doua felii de sunca(vezi foto) si spargem in fiecare cate un ou.
Luam un vas mic de lut, asezam cele doua rosii si de jur imprejur presaram ciupercile. In fiecare rosie, peste ou, adaugam putin unt si dam vasul la cuptor, pentru 30’. Sant gata cand ouale sant coapte .
Cand sant gata, adaugam sosul de soia peste ciuperci , lasam prêt de cateva minutele si servim rosiile surpriza, chiar din vasul de lut.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii surpriza, in vas de lut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de mazare cu tocana de legume

Mancare de mazare cu tocana de legume

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei apoi se adauga mazarea. (daca e proaspata se fierbe) Cand

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei pane Doina

Dovlecei pane Doina

Spalati, stergeti dovleceii si taiati-le coditele. Taiati dovleceii in felii de 5-6 mm grosime,

30 voturi    18 comentarii
25 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 26 comentarii
  • Fara foto

  • Mariana_Petrescu

    Mariana_Petrescu (Maestru bucatar) , 15 septembrie 2014

    Foarte interesant

  • Fara foto

    patranoiu bita , 05 august 2014

    foarte aspectuoasa,daca e la fel si de buna!!!!!!!!!

  • Fara foto

    Luxita Olsen , 03 august 2014

    cu siguranta o sa incerc aceasta retete arata f bine !,,

    • Fara foto

      Larisa Ladu , 03 august 2014

      totul este excelent.o greseala,busuiocul nu se taie niciodata ,se rupe cu mana in bucatele mici

    • Fara foto

      Alexandru Burian , 03 august 2014

      Cred ca nu ar fi rau un pic de cascaval deasupra

    • Fara foto

      Florin Balaban , 02 iulie 2014

      pofta buna!

    • Fara foto

      Florin Balaban , 02 iulie 2014

      incearca sa o convingi p fina sa gateasca asta , tu mananca daca-i iese.....

    • Fara foto

      Orlando Macrescu , 02 iulie 2014

      PARE BUN . O SA INCERC SI EU .

    • Fara foto

      Sanziana Iza , 01 iulie 2014

      super...

    • Fara foto

      Ildiko Sfarlea , 30 iunie 2014

      Suna minunat !

    • Fara foto

      Zveni Dana Mediator , 30 iunie 2014

      o surpriza placuta!

    • Fara foto

      Aurica Buta , 30 iunie 2014

      Sigur sunt f. gustoase.Voi incerca reteta.

    • Fara foto

      Mihaela Georgica , 30 iunie 2014

      Cred ca sant foarte bune. Cat de curind le voi incerca.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2011

      Multumesc KatrinC, astept impresiile tale... Pupici.

    • KatrinC

      KatrinC (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2011

      ce super arata !!!! cu siguranta incerc si eu reteta :* : * :*

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2011

      Kok miori, divainbucatarie, corina, va multumesc mult de tot pentru aprecieri dragele mele si ma bucur tare mult ca va place meniul ! Ps: Corina, nu am pus capac la oala . Pupici.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2011

      Mihai, Ramona, Marian, va multumesc foarte mult pentru aprecieri. O saptamana minunata!

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2011

      o idee foarte buna! Si foarte delicioasa!

    • corina

      corina (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2011

      oauuuu ce minune si cita imaginatie !!Lia ai pus si capac la oala ???pupici

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2011

      Este minunata reteta si foarte buna-felicitari.

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2011

      arata foarte bine! cred ca au un gust deosebit!

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2011

      grozava reteta! sigur o voi incerca!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2011

      Am sã fac si eu, imi plac toate ingredientele:) felicitãri pt prezentare!!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2011

      Multumesc Mira draga pentru apreciere ! Pupici

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2011

      Ce bine arata! Cred ca e foarte gustos, Bravo*****

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2011

      Arata bine tare ,trebuie incercata cat mai repede.Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

37 voturi

Ingrediente

  • 2 rosii medii
  • 2 oua
  • 4 felii subtiri sunca afumata
  • Cateva Frunze de busuioc verde
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 lingurita unt
  • 200g ciuperci
  • 1 lingurita sos de soia
  • Sare
  • Piper

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Mariana_Petrescu (Maestru bucatar)

Foarte interesant

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti cu carne de porc Ardei umpluti cu carne de porc

Orezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape, se scurge si se adauga la tigaie cu 50 ml de ulei unde se caleste putin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Budinca de dovlecei cu carne de pui