Intr-un castron se pune la umflat cus-cusul impreuna cu sarea,uleiul de masline si 200 ml apa clocotita timp de 5 minute.
Cat timp cus-cusul se odihneste in apa clocotita,taiem partea superioara a rosiilor ca niste capace,dupa care scobim rosii cu ajutorul unei lingurite scotand miezul din interior.
Intr-o tigaie rumenim baconul taiat cubulete,dupa care luam de pe foc si adaugam cus-cusul,miezul tocat de la 2 rosii,cascavalul ras,patrunjelul tocat si condimente dupa gust(sare/piper).
Intr-un vas yena asezam rosiile umplute cu compozitia de cus-cus,turnam o canita de apa,apoi introducem la cuptor pentru 45 min.la foc potrivit.
Cand sunt gata se scot si se servesc calde stropite cu crema de orez.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii