autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Rosii umplute cu orez, stafide si nuca

Autor: valerica (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 01 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valerica (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 01 iulie 2011

Ingrediente
-5 rosii potrivite ca marime, -100 g orez, -2 cepe, -1 lingura stafide, -2 linguri nuca prajita, -piper, -sare, -3 linguri zahar, -patrunjel, -1 varf cutit praf de scortisoara, -1-2 linguri ulei

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

4 voturi

Mod de preparare

Tai ceapa marunt, o calesti putin in ulei si adaugi orezul spalat si scurs bine. Mai calesti putin pentru ca orezul sa devina sticlos, apoi adaugi cate putina apa calda si lasi orezul sa fiarba si sa se umfle pana este aproape gata. Inchizi focul si adaugi stafidele, nuca prajita macinata, cate putin piper si sare, scortisoara si 2 linguri de zahar.
Speli rosiile, le decupezi cate un capacel, fara sa-l desprinzi de tot, le scoti miezul cu lingurita si le asezi cu gura in jos, ca sa se scurga sucul. Umpli apoi rosiile cu orezul racit si le acoperi cu capacelele decupate.
Toci miezul rosiilor si il pui la fiert cu putin zahar si un praf de sare. Torni sosul obtinut intr-o forma de sticla termorezistenta si asezi rosiile umplute. Presari peste rosii 1 lingurita de zahar si dai forma la cuptor pentru 30 de minute, la foc potrivit. Servesti rosiile cu patrunjel tocat presarat deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute cu orez, stafide si nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Brocoli cu 3 feluri de branza

Brocoli cu 3 feluri de branza

Brocoli se spala si se fierbe 10 minute in apa cu sare. Se scoate si se lasa cateva minute la scurs.

7 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi cu parmezan in vasul roman

Cartofi cu parmezan in vasul roman

Se curata cartofii si se taie dupa preferinta. Vasul roman se tine in apa pentru 30 minute. Punem

4 voturi    5 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    valerica (Maestru bucatar) , 04 iulie 2011

    Zaharul adaugat deasupra se caramelizeaza si da un aspect placut. :)

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iulie 2011

    Merita incercata !

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 02 iulie 2011

    E un picutz de " arta " in reteta ta !!!!!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 02 iulie 2011

      Interesant....dar nu stiu daca as mai pune si zaharul....

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 01 iulie 2011

      Cu asa ingrediente, trebuie ca au un gust deosebit!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

4 voturi

Ingrediente

  • -5 rosii potrivite ca marime
  • -100 g orez
  • -2 cepe
  • -1 lingura stafide
  • -2 linguri nuca prajita
  • -piper
  • -sare
  • -3 linguri zahar
  • -patrunjel
  • -1 varf cutit praf de scortisoara
  • -1-2 linguri ulei

Raporteaza reteta

valerica (Maestru bucatar)

Zaharul adaugat deasupra se caramelizeaza si da un aspect placut. :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Frittata cu dovlecel patisson