Rosii umplute cu sunca,cascaval si orez

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Rosii umplute cu sunca,cascaval si orez

Ingrediente

  • 12 rosii sanatoase(adica mari).
  • 300 gr sunca afumata de porc.
  • 400 gr cascaval ras.
  • 10 ciupercute intregi pentru tocat(din conserva).
  • 1 catel de usturoi.
  • 1 legatura de patrunjel.
  • 100 gr orez prefiert.
  • sare,piper roz proaspat macinat,tarhon uscat si rozmarin uscat,legume uscate de la delikat,care sunt fara sare(plafar bio).

Mod de preparare

Se spala rosiile ,le taiem un capacel si le scobim cu o lingurita,scoatem miezul cu atentie sa nu le zdrobim.Separat dam cascavalul pe zazatoare,tocam sunca afumata de porc in cubulete mici,taiem si ciupercile.Amestecam intr-un castron:cascavalul,sunca,ciupercutele,patrunjelul tocat cat mai mic,delikat legume,piper roz proaspat macinat,usturoiul pisat(doar 1 catel),100 gr orez prefiert,iar pulpa care am scos-o din rosii o tocam marunt cu zeama cu tot amestecam si apoi umplem rosiile.Fiecare poate sa puna ce condimente doreste,sau ii plac mai mult,eu de obicei folosesc tarhon uscat si rozmarin uscat.Rosiile astfel umplute le punem intr-un vas de yenna,picuram pe deasupra rosiilor cate putin ulei de masline extravirgin,punem capacelele la rosii,punem si capacul de la vasul yenna si bagam la cuptor pentru o ora.Aceasta reteta am luat-o din Carticica Practica.Este o reteta super-gustoasa,cascavalul afumat si sunca afumata,dau o savoare aparte rosiilor umplute.Putem servi si un pahar de vin alb.Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise