Se spala rosiile ,le taiem un capacel si le scobim cu o lingurita,scoatem miezul cu atentie sa nu le zdrobim.Separat dam cascavalul pe zazatoare,tocam sunca afumata de porc in cubulete mici,taiem si ciupercile.Amestecam intr-un castron:cascavalul,sunca,ciupercutele,patrunjelul tocat cat mai mic,delikat legume,piper roz proaspat macinat,usturoiul pisat(doar 1 catel),100 gr orez prefiert,iar pulpa care am scos-o din rosii o tocam marunt cu zeama cu tot amestecam si apoi umplem rosiile.Fiecare poate sa puna ce condimente doreste,sau ii plac mai mult,eu de obicei folosesc tarhon uscat si rozmarin uscat.Rosiile astfel umplute le punem intr-un vas de yenna,picuram pe deasupra rosiilor cate putin ulei de masline extravirgin,punem capacelele la rosii,punem si capacul de la vasul yenna si bagam la cuptor pentru o ora.Aceasta reteta am luat-o din Carticica Practica.Este o reteta super-gustoasa,cascavalul afumat si sunca afumata,dau o savoare aparte rosiilor umplute.Putem servi si un pahar de vin alb.Pofta buna !!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii