Reteta postata pe: 12 august 2009
Ingrediente
12 rosii sanatoase(adica mari)., 300 gr sunca afumata de porc., 400 gr cascaval ras., 10 ciupercute intregi pentru tocat(din conserva)., 1 catel de usturoi., 1 legatura de patrunjel., 100 gr orez prefiert., sare,piper roz proaspat macinat,tarhon uscat si rozmarin uscat,legume uscate de la delikat,care sunt fara sare(plafar bio).
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Se spala rosiile ,le taiem un capacel si le scobim cu o lingurita,scoatem miezul cu atentie sa nu le zdrobim.Separat dam cascavalul pe zazatoare,tocam sunca afumata de porc in cubulete mici,taiem si ciupercile.Amestecam intr-un castron:cascavalul,sunca,ciupercutele,patrunjelul tocat cat mai mic,delikat legume,piper roz proaspat macinat,usturoiul pisat(doar 1 catel),100 gr orez prefiert,iar pulpa care am scos-o din rosii o tocam marunt cu zeama cu tot amestecam si apoi umplem rosiile.Fiecare poate sa puna ce condimente doreste,sau ii plac mai mult,eu de obicei folosesc tarhon uscat si rozmarin uscat.Rosiile astfel umplute le punem intr-un vas de yenna,picuram pe deasupra rosiilor cate putin ulei de masline extravirgin,punem capacelele la rosii,punem si capacul de la vasul yenna si bagam la cuptor pentru o ora.Aceasta reteta am luat-o din Carticica Practica.Este o reteta super-gustoasa,cascavalul afumat si sunca afumata,dau o savoare aparte rosiilor umplute.Putem servi si un pahar de vin alb.Pofta buna !!!
panseluta (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010
foarte bune trebuie sa fie rosiile tale umplute.
Lia Maria (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010
Felicitari ! arata super...
mirey (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010
O reteta extraordinara.Multumim si felicitari!
murigneau (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010
Ador rosiile umplute! Ai votul meu! Felicitari!
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010
Sunt sigura ca au o savoare aparte rosiile tale. Bun.
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2009
E un altfel dea face roşii umplute. Cred că sunt gustoase.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009
Foarte aspectos si gustos, daca sunt testate de Silvia, am incredere.
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 12 august 2009
Tare bun a iesit,vorbesc asa,pentruca eu chiar am mancat din ele.Bravo.