autor:

Vekas

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Rosii umplute cu taietei lati

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iunie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iunie 2006

Ingrediente
(4portii):, 100gr. taietei lati,, sare,, 4 rosii,, 2 oua,, piper,, 1/2 legatura de cimbru,, 1 ceapa,, 3 linguri masline,, 100gr. mazare,, 50gr. parmezan ras

Dificultate: Medie Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Taieteii se fierb in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. Se rastoarna intr-o strecuratoare, se toarna apa rece peste ei si se lasa sa se scurga. Se spala rosiile, se curata, apoi se taie capacul. Se golesc de continut. Se bat ouale cu sare si piper. Se spala cimbrul, se scutura de apa si se toaca. Amestecati 1/2 din cantitate cu ouale batute. Se curata ceapa si se toaca. Se incinge uleiul si se caleste ceapa 10 min., amestecand incontinuu. Se adauga restul de cimbru si se mai condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se pune acest amestec intr-o forma de sufleu unsa cu grasime. Se incinge cuptorul la 200gr. Se amesteca taieteii lati cu mazarea congelata si parmezanul. Se aseaza rosiile in forma si se umplu cu amestecul de taitei. Se toarna ouale batute in rosii. Coaceti rosiile la cuptor cca. 25-30min. La final se presara verdeata pe deasupra, pentru un aspect mai decorativ. Continutul scobit din rosii se foloseste la prepararea sosului.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute cu taietei lati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Placinta cu cartofi

Placinta cu cartofi

Aluatul l-am facut la masina de paine. Curatam cartofii, ii spalam si apoi ii taiem cubulete.Ii

10 voturi    8 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piroste cu pasat (de post)

Piroste cu pasat (de post)

Se spala capatanele de varza murata intr-o apa. Se taie cotoarele si se pregatesc frunzele de marimea

8 voturi    5 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Medie

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • (4portii):
  • 100gr. taietei lati,
  • sare,
  • 4 rosii,
  • 2 oua,
  • piper,
  • 1/2 legatura de cimbru,
  • 1 ceapa,
  • 3 linguri masline,
  • 100gr. mazare,
  • 50gr. parmezan ras

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda

Intr-un vas cu capac punem usturoiul trecut prin presa, uleiul de masline, vinul, zeama de lamaie, boiaua, sarea si piperul. Le amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Orez cremos cu parmezan Orez cremos cu parmezan

Pune uleiul la incins intr-un vas cu fund dublu (eu folosesc vas de tuci) Ceapa curatata si spalata o tai juliene. Cand uleiul e incins

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciuperci marinate