Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
12 rosii, 300 gr. carne, 3-4 cepe, 2 linguri grasime, ½ kg rosii pentru sos, 1 felie piine, sare, piper, verdeata, 1 lingura faina, 2-3 cartofi
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Se trece carnea, fiarta foarte bine in prealabil, ceapa inabusita si cartofii prin masina. Se amesteca cu piinea muiata in lapte si bine stoarsa, verdeata tocata marunt, sare, piper. Se amesteca toate foarte bine. Se taie capacelul de la rosii, fara sa se dea jos. Se scoate usor miezul, ca sa nu se sfarime rosia. Se lasa sa se scurga pe o farfurie cu capacul in jos. Se umplu cu tocatura preparata mai sus. In tocatura se pot adauga morcovi rasi, scazuti in grasime. Se asaza intr-o cratita rosiile umplute, apoi se toarna pe deasupra apa. Se lasa sa fiarba bine, dupa citeva clocote, se adauga bulionul sau rosiile curatate de pielita si de seminte si taiate marunt. Se lasa sa fiarba si cind sint aproape gata se adauga faina subtiata cu apa. Se mai dau citeva clocote, se adauga zeama de rosii si dupa gust 1-2 lingurite zahar si putina sare. Se presara cu patrunjel tocat peste rosiile umplute, apoi se dau la cuptor pentru citeva minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tai ceapa marunt, o calesti putin in ulei si adaugi orezul spalat si scurs bine. Mai calesti putin
4 voturi
5 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Se spala 2 rosii mai rotunjoare, in care se taie un capacel si se scoate cu lingura miezul carnos,
3 voturi
0 comentarii
30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate